Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zpracovaný snímek-drama jednoho muže-osobnosti, který již dlouhá léta učí čím dál více se zhoršující americkou mládež z méně uspokojivých sociálních vrstev. Jak asi dopadne vztah veterána teorie s mladým fetujícím praktikem, který nezná nic jiného, než výchovu ulice..?!! Role Garfielda přišita na kůži správnému herci, pan Jackson se jí zhostil nejlépe jak mohl. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne drsny drama. Cekal jsem takovou tu variaci na bandu smejdu, co se polepsi pod vedenim cool ucitele, ale nic takovyho se tady nestane. Studenti jsou az na minimum vyjimek banda tech nejvetsich zmrdu a Samuel si pomalu, ale jiste uvedomuje, ze po dobrym to nepude. A vyvoj filmu je fakt hodne zajimavej a konec je hodne slusnej masakr. Jinak Samuel podava fakt perfektni vykon a vsichni studenti vypadaj skvele prirozene. Mozna obcas to akorat tvurci prehani s tim ukazovanim, jak je system skolstvi spatnej. Trosku mi akorat vadila takova divna, misty psychedelicka kamera, sice to vtahne do deje, ale obcas to pusobilo divne. Hodne dobry 4*. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Pominu skvělého Samuela Jacksona -není co vytknout.Již na začátku filmu mě šla mírně na nervy hudba -absolutně rušivá. Co se problematiky amerického školství týče, dohánělo mě to k absurdnímu smíchu -mexikánci šikanují černochy, ač byli ještě nedávno na jedné lodi, leč ti se cítí šikanováni bělochy, ale budou ještě šikanovat i holku z vlastních řad.Neboť kdo se vymyká zábleskem inteligence a snahou se posunout vpřed ,je proti nám. Zmlátit vlastní matku? A co....a tak okolnostmi již jednou zpražený a málem nepřeživší učitel bere posléze spravedlnost do svých rukou, což nemůže dopadnout dobře. Kdo se trochu zajímá o problematiku gangů, ví, že nejhorší jsou mexikánci, následuje zbytek latino.Nedá se to ospravedlnit chudobou, tohle je sběř nejhoršího kalibru.A tak škoda, pane Jacksone....přimlouvala bych se pro větší počet na které se naštvete. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi drsná dráma z hnusnej školy Los Angeles, kde v každej triede je polovica žiakov kriminálnikov. Samuel to každým dňom silno pociťuje a to hlavne na vlastnej koži. Clifton perfektne zahral jedného z grázlov. Samuel ako učiteľ pri ňom veľa šancí nemá. Super dráma so výborným dejom a skvelými hercami. Bol som z toho nadmieru prekvapený a spokojný. Keby bolo viac takýchto filmov. 85%. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Skvělé a vděčné téma temnějších odstínů (nemyšleno rasově) komplikuje délka, zašmodrchanost a pár do očí bijících nepravděpodobností, které do příběhu zavítaly z béčkovějších končin a jsou vyloženě na efekt. Sam (už se mi sem zase pletl Mace) je výtečný, zajímavá je také stylizace a kamera. Byl bych opravdu moc rád, kdyby se tenhle film demonstrativně promítl všem mým oblíbeným kantorům, kteří tvrdí, že třída knihomolů je nevzdělaná a zpustlá banda, která se nedá zvládnout. "Viděl jste Lovce jelenů, pane Gé?" 3,5* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Námět byl napsaný opravdovým učitelem. (don corleone)
  • Název filmu je odvozen od čísla paragrafu 187, který v USA označuje zabití v sebeobraně. (don corleone)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku a kalifornskom Los Angeles. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama