Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Rousse 

všechny recenze uživatele

A to jsem se k tomuhle filmu dostala až teď, když už mám papír na to, že se budu po zbytek života živit tak, jako Pan G.????!!! Trochu pozdě! - no a teď vážně - samozřejmě, že věřím tomu, že se vyskytnou situace, kdy učiteli prdne v kuli a stane se to, co se stalo ve filmu. Upřímně doufám, že mě se to netýká, a proto můžu s klidným srdcem film velmi pochválit, vyzdvihnout výkon Samuela L. Jacksona a říct, že konec se mi zdál famózní. Děkuji, pane G., zasloužené 4 H:-) ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Skvělé a vděčné téma temnějších odstínů (nemyšleno rasově) komplikuje délka, zašmodrchanost a pár do očí bijících nepravděpodobností, které do příběhu zavítaly z béčkovějších končin a jsou vyloženě na efekt. Sam (už se mi sem zase pletl Mace) je výtečný, zajímavá je také stylizace a kamera. Byl bych opravdu moc rád, kdyby se tenhle film demonstrativně promítl všem mým oblíbeným kantorům, kteří tvrdí, že třída knihomolů je nevzdělaná a zpustlá banda, která se nedá zvládnout. "Viděl jste Lovce jelenů, pane Gé?" 3,5* ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Pominu skvělého Samuela Jacksona -není co vytknout.Již na začátku filmu mě šla mírně na nervy hudba -absolutně rušivá. Co se problematiky amerického školství týče, dohánělo mě to k absurdnímu smíchu -mexikánci šikanují černochy, ač byli ještě nedávno na jedné lodi, leč ti se cítí šikanováni bělochy, ale budou ještě šikanovat i holku z vlastních řad.Neboť kdo se vymyká zábleskem inteligence a snahou se posunout vpřed ,je proti nám. Zmlátit vlastní matku? A co....a tak okolnostmi již jednou zpražený a málem nepřeživší učitel bere posléze spravedlnost do svých rukou, což nemůže dopadnout dobře. Kdo se trochu zajímá o problematiku gangů, ví, že nejhorší jsou mexikánci, následuje zbytek latino.Nedá se to ospravedlnit chudobou, tohle je sběř nejhoršího kalibru.A tak škoda, pane Jacksone....přimlouvala bych se pro větší počet na které se naštvete. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Dráma z učiteľského prostredia, ktorá na túto tému ide z trochu iného konca. Kevin Reynolds je solídny režisér a hoci scenár je v niektorých chvíľach trošilinku pritiahnutý za vlasy, všetko to zozadu istia výborní herci. Samuel L. Jackson je jeden z mojich obľúbencov a je naozaj ťažké nájsť film, v ktorom by sklamal. Veľmi ma prekvapil mladý Clifton Collins Jr., ktorý bol vynikajúci a týmto výkonom si najskôr po zásluhe zaistil kariéru. Rozhodne sa oplatí pozrieť. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Některé české učitele bych nahnal do takových škol, protože by si to fakt zasloužili. Jinak ale film docela hezkou poctou učitelům, kteří to určitě nemají lehké. No a film. První hodina je taková bezradná a čekal jsem po ní úplně jiný film. Pak se ale všechno otočí a pan G v podání Samuela L. Jacksona až tak bezradný není. Konec mě hrozně moc potěšil, protože odkazoval na výborný film Lovce jelenů. Jediné, co mě trochu zklamalo, že nás Kevin Reynolds nechává nahlédnout do nitra učitele, který se vypořádává s těžkýma situacema, a potom nám ukáže, že to nitro ve skutečnosti takové vůbec nebylo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku a kalifornskom Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Oba rodiče Samuela L. Jacksona jsou učitelé, proto ho role tak zaujala, že ji vzal. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno