Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (645)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Od 80. minuty se film zlomí směrem, který se mě vůbec nelíbil. Dokud se totiž držíme na lodi v zatopeném světě, je všechno v naprostém pořádku. Bohužel si tvůrci později uvědomí že by měli dodat nějakou velkolepou akci a tímto bohužel zohyzdí Waterworld. Costnerův na dlouhou dobu poslední zapamatováníhodný zásek. 65% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to zázrak, ale je to fajn dobrodružstvo s peknou výpravou, veľmi zaujímavým námetom a ten mega rozpočet je na tom vidieť. Kevin je pred kamerou fajn a za kamerou tiež, ale ten príbeh by mohol byť trošku zaujímavejší, pretože príbeh tu zas až také veľké slovo nemá a väčšinou sa tu len hojda na vlnách, čo je škoda. James Newton Howard zabrkal na strunu tiež celkom fajn. Extended Cut je síce dlhší skoro o 45min, ale prekvapivo veľa toho neponúka, okrem ucelenejších scén. Predovšetkým sa pridali dialógy, akcie len minimum a v závere sa dozvieme, že miesto ktoré našli nieje ostrov, ale Mount Everest. Theatrical Cut 75% - 4* / Extended Cut 80% - 4* ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

I když je tento film celosvětově považován za jakýsi propadák, já osobně si myslím, že to není zase tak špatná myšlenka. Co se týká realizace, není to úplně dotažené, ale přece jen tři hvězdičky si to zaslouží. Je to prostě další druh celosvětové katastrofy a to jak by to tady nejspíš vypadalo, kdyby se něco takového stalo. Body dolů jsou za občas supermanovské výkony Kevina, v podobě nového evolučního druhu. Ačkoli možná proto je tak nelidsky obratný. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Obrovský rozpočet, hvězdy jako Costner a Hopper (v té době ještě něčím byli ;-)), obrovské očekávání a jaký může být výsledek? Pro většinu zklamání. Nejde o tak tragický film, za který ho někteří považují. Apokalyptické téma je vždycky problém a málo kdo ho dokáže akceptovat a užít si. Vodní svět nemá nijak silný scénář, vlastně ani příběh, ale celá vize vodního světa působí přesvědčivě a do detailů promyšleně. Cosnter si svou velkou roli užívá, jak jen to jde a za velké peníze vidíme opravdu hodně vody a několik správně apokalyptických momentů (potopení ke dnu...). Dělená režie, taky určitě není zrovna dobrý nápad. Těžké hodnotit, protože pokud pochopíte, jak těžké a problematické téma si film vybral, nelze pak Vodní svět prohlásit za tak strašný snímek. Každý ať se podívá a udělá si vlastní názor. PS: doporučuji Ulysses verzi filmu, prodlouženou, v které je mnohem podrobněji vylíčen vodní svět ve své sociální vizi (např. Costnerův soud v prvním Atolu, odlišné ukázky soudobé techniky vylovené z moře...) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Příběhem a místy zvláště logikou děje trošku hloupoučký film, což je v tomto případě velká škoda, neboť produkce je velkolepá, se skvěle vypracovanými vodními exteriéry a docela kvalitními hereckými výkony. Filmu tak nejvíce škodí jakási nevyjasněná mnohožánrovost (chybí zde v žánrovém zařazení zcela jistě ještě komedie), které z něj v některých pasážích (zejména kolem party piráta Deacona - zbytečně přehrávající Dennis Hopper) dělá až parodii, které zas ovšem není moc důvodu se smát. Velkolepě promarněná šance na strhující postapokalyptický film... - - - P.S. Každopádně na tenhle film musíte do kina nebo jej sledovat alespoň na dvd, protože televizácký ořez na 4:3 a český dabing dělá z některých scén až směšně béčkovou podívanou... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (37)

  • Keď Námorník (Kevin Costner) po anulovanom obchode zabije na svojej lodi bláznivého tuláka (Kim Coates), skoná blázon na sieti, čo je vidieť ešte v niekoľkých nasledujúcich záberoch. V momente, keď ho hádže do vody, je ale vidieť, že leží na okraji jedného z trupov. (Hudino)
  • Režisér Kevin Reynolds a Kevin Costner (Námorník) sa počas nakrúcania škaredo pohádali. Po skončení natáčania Reynolds povedal: „Costner by mal účinkovať len vo filmoch, ktoré režíruje. Tým pádom by pracoval so svojím obľúbeným režisérom a hercom.“ (classic)

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama