Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (646)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jediným výrazným problémom tohto prepadáku, ktorý vôbec nebol prepadákom, je jeho prehnaná dĺžka a nezvládnutý rytmus rozprávania. Kulisy sú myslím vydarené, teda na priznané akčné béčko a Costner sa do svojej úlohy hodí. Problémy, ktoré tento projekt sprevádzal, sú všeobecne známe a myslím, že tie stoja za celkovou nevyrovnanosťou diela. Potešil ma záverečný happy end, nebuďme predsa vždy iba cynickí. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to zázrak, ale je to fajn dobrodružstvo s peknou výpravou, veľmi zaujímavým námetom a ten mega rozpočet je na tom vidieť. Kevin je pred kamerou fajn a za kamerou tiež, ale ten príbeh by mohol byť trošku zaujímavejší, pretože príbeh tu zas až také veľké slovo nemá a väčšinou sa tu len hojda na vlnách, čo je škoda. James Newton Howard zabrkal na strunu tiež celkom fajn. Extended Cut je síce dlhší skoro o 45min, ale prekvapivo veľa toho neponúka, okrem ucelenejších scén. Predovšetkým sa pridali dialógy, akcie len minimum a v závere sa dozvieme, že miesto ktoré našli nieje ostrov, ale Mount Everest. Theatrical Cut 75% - 4* / Extended Cut 80% - 4* ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V polovici 90tych rokov sa Kevinovi Costnerovi asi znechutila sláva, a tak sa všemožne začal snažiť potopiť si kariéru (v tomto filme doslova). A robil to dosť epicky. Nakoniec sa mu to okolo roku 2000 aj podarilo a doteraz sa z toho poriadne nedostal. Vodný svet určite nie je taký zlý film, ako sa o ňom hovorí (podobne ako Postman), no je to jednoznačne fail, ktorý minul dobu (cca o 10-20 rokov) a skôr ako výpravné scifi s myšlienkou funguje ako smiešne postapokalyptické béčko - čo ja môžem a aj vo väčších dávkach. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá myšlienka - vodný svet, žiadna pevnina, hlina je vzácny materiál, v "bare" sa nalieva pitná voda. Kvalitne spracovaný film, zaujme hneď od začiatku a drží si pozornosť diváka až do konca. Dobre natočený sci-fi snímok o svete na ktorom nezostal ani kúsok súše. Výborne je tu vykreslený boj ľudí o holý život a nutnosť šetriť so všetkým čo sa ešte zachovalo. Costner zvládol úlohu na jedničku, nie je to ani klaďas, ani záporák, čo mu sedí. Iba tých prihlúplych akčných scén mohlo byť menej, všetky možné aj nemožné výbuchy lodí, skútrov a hlavne záverečný bungee jumping zo vzducholode zrážajú celkové hodnotenie nadol. Je to však lepšie ako filmy Mad Max 2 a 3, ktoré tento film pripomína svojím postapokalyptickým svetom. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Postman se mi sice líbí víc (opovažte se mi někdo říct, že jsem úchyl), ale Vodní svět má také svoje kouzlo. Příběh je sice (s)prostý jak zákon káže, nicméně všechno zachraňuje monumentální výprava, obdivuhodně velkolepé akční scény, zmutovaný Costner a zábavný (ač chvílemi až zbytečně přehrávající) Hopper. Vodní svět, to je také jeden z mých nejoblíbenějších soundtracků, které vznikly po roce 1990. Film je ale třeba vidět v originálním znění - dabovaná verze dělá z některých už tak nepříliš duchaplných dialogů trapnost první kategorie. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (37)

  • Ve skutečnosti na Zemi není dostatek ledu, aby pod vodou skončilo tolik pevniny, jak je to popisováno ve filmu. (ČSFD)
  • Loď, kterou používá Námořník (Kevin Costner), byla prodána tureckému obchodníkovi jménem Hakan Uzan. Po jeho bankrotu byla loď zabavena a vydražena státem. (Cheeker)

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama