Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom, Soap, Eddy a Bacon jsou obyčejní mladíci z Londýna, kteří přemýšlí, jak bez práce přijít k velkým penězům. Využijí proto toho, že jeden z nich je geniální karetní hráč a tak dají dohromady pracně naspořených 100 000 liber a vyrazí do Harryho tajné herny. Výsledek je ale zdrcující - dluží Harrymu něco přes půl milionu, který musí do týdne vrátit, pokud se nechtějí setkat s Harryho „vymahači“. Co teď? Rozhodnou se proto okrást své sousedy, kteří se chystají uloupit marihuanu jistým pěstitelům. To vypadá slibně! Netuší však, že prodat ji nebude žádná legrace a londýnské podsvětí je malé. Zaplatit dluh tedy asi nebude žádný med. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (883)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dynamicky a expresívne natočený film plný razantných filmových sekvencií, sprevádzaných rockovou hudbou, pojednáva režisér s tarantinovskou záľubou v rafinovane estetizovaný násilia. Dielo však trpí nezvyčajne veľkým prebujneným počtom postáv a dejových zvratov, postavených na sériu omylov a zámen. Režisér Guy Ritchie v dynamickom a expresívnym vizuálnom štýle okato ťaží z úspechu čiernych komédií. Britský film Zbaľ prachy a vypadni sa objavil odnikiaľ a vzbudil po celom šírom svete mierne pozdvihnutie. Neznámy scenárista a režisér Guy Ritchie nakrútil s neznámymi hercami sviežu zmes toho najlepšieho z dvoch kultových filmov: Pulp Fiction a Trainspotting. Či mu odpustíte kopírovanie, je už na vás. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jedného dňa som si tak povedal, že by mohlo byť fajn pozrieť si niečo s rannej tvorby Ritchieho. A rovnako fajn dopadol aj film. Guy Richtie už tu predvádza a silno otlačí svoj rukopis a hlavne štýl. Vynikajúci casting, hudba, super koncovka a Statham, ale toto ma až tak nestrhlo ako jeho neskoršie filmy. 70% - 3* ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sbal prachy a vypadni mají v mých očích jednu jedinou nevýhodu - již dříve jsem viděl Podfu(c)k, který je ještě o něco vypiplanější, vtipnější a prostě lepší variací na podobné téma. Lock, Stocku ale už nikdo neodpáře, že pro svět filmu objevilo Jasona Stathama a Vinneho Jonese, kteří se tady sice ještě drží na uzdě, o to více to však rozjedou v již zmíněném Podfu(c)ku. Guye nemíním srovnávat s Quentinem Tarantinem (mě nějak status kultovního režiséra kolem Quentina míjí obloukem), Ritchie je svůj, má svůj osobitý styl vyprávění a jeho filmy jsou dotáhlejší do ještě větší absurdity v dobrém smyslu slova. Asi třikrát jsem během sledování dostal záchvat smíchu (rozbitý stůl, "a ty ses tu vzala kde?", "nesnáším dopraváky"), zbytek jsem uznale kroutil hlavou, ale přeci jen to na plné hodnocení film nevytáhl. Nebýt Podfu(c)ku... ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem mrknul znovu na Ritchieho prvotinu. Mezi postavami je hromada drsňáků. Někteří jsou v tom, že dělají ze sebe drsňáka, úspěsnější, někteří míň. Super ale je, že jsou zároveň taky poměrně dost civilní a tím pádem i realističtí. Není to tak přehnaná stylizace nereálných nadsamců, které rád používá Ritchie v novějších filmech. Film je projetý nějakým zvláštním žlutohnědým filtrem, díky kterému je vlastně vizuálně docela neatraktivní, ale to vyvažuje vychytaná režie plná cool záběrů. Příběh je taky překvapivě povedený. Sledujeme všemožné zlodějíčky a gangstery, kteří chtějí se sebou navzájem vyjebávat, díky čemuž se dá do pohybu spirála událostí směřující k velkolepému akčnímu finále. Lock, Stock and Two Smoking Barrels je hodně povedený film (podruhé se mi líbil dokonce víc) a opravdu působivý debut. (8/10) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už jsem v to ani nedoufal, ale neuvěřitelné se stalo skutkem - já dávám svou první pěti hvězdu filmu od Guye Ritchieho a není to reklama na BMW!!! Po ohromně přeceněném Podfu(c)ku, ohromně nudící RocknRolle a povedeném, ne však dokonalém Sherlocku Holmesovi, jsem dal Ritchiemu poslední šanci v podobě jeho debutu. A dopadlo to prakticky stejně, jako u debutu Tarantina. Sbal prachy a vypadni je totiž skvělý mix černé komedie s akčním filmem. Dialogy parádní, scény dokonalý (přepadení prodejců marihuany a následný masakr rulez!) a k tomu Jason Statham a Danny John-Jules (alias Kocour z Červeného trpaslíka) a já málem umřel blahem. Co nejdřív si chci sehnout DC verzi a pokud budu stejně nadšený, tak tenhle film letí přímou cestou do mé TOP 10! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (38)

  • Mickey (Ronnie Fox) má ve filmu zbraň Bren MK1 ráže .303 British. (dc125)
  • Film Sbal prachy a vypadni byl v roce 2004 vyhlášen magazínem Total Film jako 38. nejlepší britský film všech dob. (pornogrind)

Související novinky

Guy Ritchie chystá comeback

Guy Ritchie chystá comeback

16.05.2007

Pro producenta vykročení neobvyklým směrem, pro režiséra naopak návrat ke klasice. To je RocknRolla, nový film Guye Ritchieho. Režisér kultovních britských gangsterek Sbal prachy a vypadni a Podfu(c… (více)

Reklama

Reklama