Reklama

Reklama

Stillwater sleduje amerického drsňáka z Oklahomy, který cestuje do Marseille navštívit svou dceru ve vězení za vraždu, o které tvrdí, že ji nespáchala. Konfrontován jazykovou bariérou, kulturními odlišnostmi a komplikovaným právním systémem si Bill Baker ve Francii buduje nový život s jediným cílem – osvobodit svou dceru. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (162)

Lima 

všechny recenze uživatele

Já vím, já vím, většina z vás si u toho asi dobře zdřímla, počítala prsty na rukou, případně pozorovala lezoucí šváby pod televizí. Ale já si tohle Mattovo kvazi detektivní ´Ztraceno v překladu´ užil dost. I v pomalu vyprávěných filmech si lze najít hodně zajímavého, a tady navzdory úctyhodné stopáži je řečeno jenom to podstatné. Ten rodinný vztahový balast okolo by bylo škoda vystříhat, protože tomuto civilně působícímu vyprávění by to jenom uškodilo. Ten příběh má hodně realistický esprit, s morálním dilematem na konci, jak ve skutečném životě, nic není jenom černé a bílé. A tlumené herectví Matta Damona se mi líbilo moc, přesně takhle by vypadal zabejčený modlící se republikán. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Malá dráma( neprekvapila by ma nálepka podľa skutočnej udalosti), v ktorej sa toho zas až tak veľa strhujúceho nestane. Tento fakt vyplýva z civilnosti väčšiny postáv, najmä hlavnej postavy Matta Damona, u ktorej sa podarilo vytvoriť ilúziu že je "iba" civilným americkým robotníkom a nie žiadnym Rambom, a preto je pri pátraní na vlastnú päsť v cudzine stratený a nič zásadné sa mu nedarí dosiahnuť. Určite Stillwater nemusel mať cez 2 hodiny, ale vďaka prekvapivo solídnemu Mattovi Damonovi (v na jeho pomery netradičnej úlohe) a aj väčšiny ostatných hercov (snáď s výnimkou Abigail Breslin, ktorá v posledných rokoch akoby zabudla hrať) sa to raz pozrieť určite dá. Priemer. 55% ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Matt Damon jako Američan Bill, který pátrá v Marseille po vrahovi přítelkyně své dcery, která za její vraždu sedí ve francouzské base. Jednoduchý film, který bude asi pro polovinu lidí jen zdlouhavý, neakční a nudný, ale mne to prostě okouzlilo a pohltilo. Asi je to tím, že jsem prostě nečekal, že hollywoodská star přijme roli tak obyčejného, prostého chlapíka a dokáže ho zahrát tak brilantně přesvědčivě. Celé to působí velmi civilně, autenticky a citlivě a je fakt, že ta délka by mohla být kratší, ale pro mne film, který se mi vryl pod kůži. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Slusna, rezisersky i herecky zvladnuta rodinna drama. Matt, topka ako vzdy, vlasaty francuzsky drobec zlaty a i ostatni zucastneni uveritelni. Mozeme sa len domnievat, ako vysluzily policajt vyriesil "nalez". Kazdopadne odporucam. Rozhodne vsak necakajte akcnu jazdu, ci nieco na sposob Neeson-ovho prveho filmu :) . 65% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Matt Damon nám opět dokazuje, že zahraje téměř cokoliv. Zrovna tady hraje otce dívky, kterou v Marseille zavřou za údajnou vraždu do vězení. On ji navštíví a snaží se za každou cenu dokázat její nevinnu. Protože je to jen prostý Američan a neumí francouzsky, tak to nemá moc jednoduché. Naštěstí tu potká sympatickou Virginii s její dcerou, která mu s případem pomáhá. Časem se samozřejmě dají dohromady. Povede se Billovi dokázat nevinnu své dcery a dostat ji z vězení? Film má dost pomalé tempo a Mattovi se tato role prosťáčka opravdu povedla. A i když se tam toho moc neděje, člověk se stejně nenudí a je neustále v napětí. "Kdy jsi byla ve sklepě?" ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Adresa domova postavy Matta Damona, 2823 S Walking Trail Drive, 74074 Stillwater, skutečně existuje. (veronikajel)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskom Marseille. Scény z Ameriky sa natáčali v štáte Oklahoma. Názov filmu Stillwater je tiež mesto v Oklahome, kde sa taktiež natáčalo. (Real Tom Hardy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama