Reklama

Reklama

Stillwater sleduje amerického drsňáka z Oklahomy, který cestuje do Marseille navštívit svou dceru ve vězení za vraždu, o které tvrdí, že ji nespáchala. Konfrontován jazykovou bariérou, kulturními odlišnostmi a komplikovaným právním systémem si Bill Baker ve Francii buduje nový život s jediným cílem – osvobodit svou dceru. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (162)

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Já opravdu nepobírám, proč na takové hovna nenatrefím já sám, ale ony si najdou vždy mě. Je to nějaká diskriminace, že jsem jako černej? Chtěl tu někdo něco naznačit? Cítím se, tak špinavej. Každopádně, StojatáVoda mi připomněla, jak přes kopírák, velmi ale velmi sterilní dramák Cesta zpátky, kterou jsem viděl na začátku roku, a fakt si to připomínat nechci, prožít další zkurvený rok s homokovidem, fakt nechceš! Rodinný srálbol, s Matem v hlavní roli, je bakteriální hemeroid, co se s dalším drámovým katalogovým klišé, o matce samoživitelce, s nebezpečným únoscem, dcerou v kriminálu, (prý, že za vraždu, pche, to zabila školníka?), kulturní barikádou, spodní dělnickou třídou, nevzdělanýma dobrákama, co chodívaj každou neděli do kostela, hryže do výběhu análních otvorů otylých mamin, pasoucích na travnaté pastvě, plný bodláků a kopřiv. Americký jouda, s čízem u krku, a brindákem, se po pupku kutálí ve francouzském ghettu, nechá si ze své prdele udělat kabát ze slonoviny, a pořád hledá a hledá aliby pro debily, pro dcerku v pasťáku, která mimochodem připomíná opravdového Hannibala Napoleona, aspoň do oblasti ksichtu. Film, který se hodí jako kulisa, a u toho si můžu v klidu, dělat svoje věci, například hrát online piškovorky. Já už fakt těm rádoby rejžisérům a scénáristům, vymetu komín, a nacpu jim tam velkou záplatu, aby příště nevzniklo něco takovýho. Mohl bych být hodnej, a dát aspoň průjem, ale drž fekál, kámo. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Pro mě zklamání. Příběh Američana ve Francii, zase. Tentokrát je to fakt nuda a není to moc zajímavé. Mínusem jsou i charaktery postav: otec buran, nesympatická dcera a sluníčkářská herečka. Není ve finále komu fandit. Napětí nula, akce nula, spád nula. Prostě nezajímavé drama, ale dokoukal jsem do konce, tak 2* ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Upozornění na začátek. Přestože je zde Matt Damon a opět nosí batoh na jednom rameni, nečekejte ani náznak Bournea. Stillwater ve výsledku není thrillerem, protože se zde prakticky nevyskytuje napětí a přestože to ze začátku vypadá, na pátrání po vrahovi, aby se očistilo jméno neprávem uvězněné dcery, je film komorním a velice, velice pomalým dramatem o nápravě minulosti a cestě k tomu být správným rodičem. Matt Damon je fajn a možná hlavně díky němu se film dá bez větších výhrad shlédnout a přežít, ale opravdu opatrně. Trailer klame tělem a první třetina filmu také. Není zde akce a napětí se mírně objevuje v poslední třetině filmu. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Akci nečekejte, je to vyloženě drama podložený nějakou tou "skutečnou" událostí. Každopádně, i když jsou na to negativní ohlasy zdejších uživatelů, mě ta story celkem vtáhla a byl jsem v očekávání, jak se vyvrbí závěr. No a ten stál opravdu za hovno... Navíc cesta k němu byla dlouhá... Ovšem chválím Damona, páč i skrz moje obrovský nesympatie k jeho osobě musím uznat, že je to herec velkých kvalit a i zde si poradil skvěle... V podstatě je to jen jeho film. Nicméně jednou a dost. 60% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Režisér Tom McCarthy natočil pecky jako The Station Agent a The Visitor, a ačkoliv jsem zmíněné filmy hodně chválil, kdybyste se mě teď zeptali, kdo je režíroval, nenajdu správnou odpověď. Později natočil oskarové Spotlight, které jsem prozíval a Stillwater zapadá do stejné škatulky. Matt Damon se snaží prokázat, že jeho dcera nezabila svou spolubydlící a přítelkyni, takže běhá po Marseille a bojuje s právním systémem. Jenže způsob, jakým je film natočen, není vůbec ničím zajímavý, takže za týden nebudu vědět, na co že jsem se to vůbec díval. Častokrát jsem si při sledování říkal, že takový typ filmu bez invence by natočil každý slušný student filmařiny. Hodně promrhaný je taky název filmu, který neznalému divákovi vůbec nic neřekne a nemá prakticky nic společného s dějem. Není divu, že film propadl v kinech, kde při velmi nízkém rozpočtu 20 mil. USD vydělal necelých 17 mil. USD, což znamená velmi červená čísla (tržby v kinech je nutné zkrouhnout cca o polovinu, kterou si seberou kinaři a navíc je nutné přičíst náklady za reklamu, které určo nějaký ten milion taky spolkly). SPOILER: Vůbec jsem nepochopil, proč Damon prostě nesebral tu plechovku, ze které pil borec podezřelý z vraždy. Podle ní by se určitě dalo určit DNA a jeho dohledání by bylo jen otázkou času. Navíc konec je zcela neuzavřený. Borec je sice na svobodě, ale když ho chytí, tak jim vykecá, že ho Damon zavřel do sklepa a může jít do vězení. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Matt Damon a jeho filmový tím zožali na 74. ročníku filmového festivalu v Cannes, kde mal film premiéru (v júli 2021), päťminútový potlesk v stoji. (MikaelSVK)
  • Adresa domova postavy Matta Damona, 2823 S Walking Trail Drive, 74074 Stillwater, skutečně existuje. (veronikajel)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama