Reklama

Reklama

Stillwater sleduje amerického drsňáka z Oklahomy, který cestuje do Marseille navštívit svou dceru ve vězení za vraždu, o které tvrdí, že ji nespáchala. Konfrontován jazykovou bariérou, kulturními odlišnostmi a komplikovaným právním systémem si Bill Baker ve Francii buduje nový život s jediným cílem – osvobodit svou dceru. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (162)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Matt Damon nám opět dokazuje, že zahraje téměř cokoliv. Zrovna tady hraje otce dívky, kterou v Marseille zavřou za údajnou vraždu do vězení. On ji navštíví a snaží se za každou cenu dokázat její nevinnu. Protože je to jen prostý Američan a neumí francouzsky, tak to nemá moc jednoduché. Naštěstí tu potká sympatickou Virginii s její dcerou, která mu s případem pomáhá. Časem se samozřejmě dají dohromady. Povede se Billovi dokázat nevinnu své dcery a dostat ji z vězení? Film má dost pomalé tempo a Mattovi se tato role prosťáčka opravdu povedla. A i když se tam toho moc neděje, člověk se stejně nenudí a je neustále v napětí. "Kdy jsi byla ve sklepě?" ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Stillwater" nakoniec nie je veľkolepou a silnou drámou, akú som si myslel, že v tomto projekte dostanem, no musím uznať, že to má svoje momentky. Myslím si, že keď sa dostaneme na koniec a pospájame si všetky udalosti dokopy, tak veta "Life is brutal" to perfektne vystihuje. So všetkým čo sa udialo a čo budeme mať možnosť pochopiť to skutočne povie všetko, čo malo. Na jednu stranu ma veľmi teí, že Tom McCarthy poňal film viac realisticky. Z Damona nerobí pomstychtivého akčného hrdinu ale skutočne utrápeného otca, ktorý sa snaží pomôcť svojej dcére, ktorá je zatknutá za čin, ktorý hovorí, že nespáchala. A robí to film viac skutočný. No na druhú stranu by mi občas nevadilo, keby sa mohol aspoň trochu usmiať, alebo dať do jeho výkonu niečo, čo by z neho neurobilo skutočne len uzavretého chlapa, ktorý okrem toho často rozpráva ako pravý američan. Neviem. Mám pocit, že v jeho postave mohlo byť trošku viac emócií, ktoré by to nejako posunuli. A nemôžem povedať, že by sa ho veci a udalosti nedotýkali nijako. Ale väčšinou ho skutočne máme možnosť vidieť s ťažkou kamennou tvárou. A nie som si istý, či to bol správny spôsob ako podať túto postavu. Pretože miestami potom film trošku vedel ubíjať. Síce sme z neho nemali akčnú blbosť, no na druhej strane mohol byť aj o niečo dramatickejší, a mohlo mi viac záležať na tom, čo sa deje na obrazovke. Ale vo výsledku stále dostatočne dobrý film, ktorý som rád, že som videl. Hodnotenie: B ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $14,465,535║ Tržby Celosvetovo $19,672,073▐ Sakra toto si teda riadne pohráva s trpezlivosťou diváka, strašne naťahované dráma. Matt Damon tomu dodáva ako takú civilnú iskru, ostatný teda moc neupútajú. Má to zopár dobrých momentiek, téma  dobrá ale na danej ploche príliš vatová výplň. /55%/ ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že půlka filmu se věnovala hledání spravedlnosti pro dceru a druhá půlka životu v Marseille. Délka filmu je zde hodně znát, zbytečných scén, které neměly moc co říct zde bylo poměrně dost. Postava Matta mi přišla dobrá (tvrdá a upřímná), kde každý jeho úsměv byl těžce vydřený. Tempo bylo ze začátku dobré, poté bohužel zůstalo dlouho stát na jednom místě a film neměl čím nabídnout, akce a detektivní práce zde bylo minimum a rozuzlení mi přišlo vcelku jednoduché. Čekal jsem více, takhle je to čistě průměrný film, který ničím nepřekvapí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre Matta Damona bola bezpochyby účasť v tomto ambicióznom filme veľká výzva a populárny akčný hrdina to zvládol skvele. Až zabudnete, že sledujete jeho a prirodzene prepnete do vnímania postavy Billa, ktorý robí v živote neustále chyby. Tentokrát sa ale s tým rozhodol niečo urobiť a i keď sa snaží, nejaká tá chybička sa znova vlúdi. Osobná dráma kombinovaná s detektívnou zápletkou poteší atmosférou starého Marseille a nie zrovna očakávanými zvratmi a záverom. Očakával som tu určite vyššie hodnotenia, osobne mi tempo Stillwater nepripadalo vôbec pomalé. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Abigail Breslin získala vodičské oprávnenie len dva týždne pred natáčaním, nakoľko jedna scéna vyžadovala, aby šoférovala. (Real Tom Hardy)
  • Matt Damon a jeho filmový tím zožali na 74. ročníku filmového festivalu v Cannes, kde mal film premiéru (v júli 2021), päťminútový potlesk v stoji. (MikaelSVK)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskom Marseille. Scény z Ameriky sa natáčali v štáte Oklahoma. Názov filmu Stillwater je tiež mesto v Oklahome, kde sa taktiež natáčalo. (Real Tom Hardy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama