Reklama

Reklama

Stillwater sleduje amerického drsňáka z Oklahomy, který cestuje do Marseille navštívit svou dceru ve vězení za vraždu, o které tvrdí, že ji nespáchala. Konfrontován jazykovou bariérou, kulturními odlišnostmi a komplikovaným právním systémem si Bill Baker ve Francii buduje nový život s jediným cílem – osvobodit svou dceru. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (161)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hutné komorní drama s plíživou atmosférou, které místo uspěchaného děje sází na pomalé budování atmosféry ve dvou příběhových obloucích. Tak asi nějak takto lze v několika slovech popsat snímek režiséra Toma McCarhyho Stillwater, který se vyjma těchto atributů může opřít i o spolehlivé herecké výkony (excelentní Matt Damon) či o neotřelý přístup k látce. Ve finále tedy dostaneme nekompromisně vyladěný snímek o síle lásky a morálních dilemat, který ve Vás svým pojetím bude rezonovat ještě hodně dlouho. Tohle se zkrátka vážně moc povedlo. Skvělá práce! „Life is brutal.” ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Malá dráma( neprekvapila by ma nálepka podľa skutočnej udalosti), v ktorej sa toho zas až tak veľa strhujúceho nestane. Tento fakt vyplýva z civilnosti väčšiny postáv, najmä hlavnej postavy Matta Damona, u ktorej sa podarilo vytvoriť ilúziu že je "iba" civilným americkým robotníkom a nie žiadnym Rambom, a preto je pri pátraní na vlastnú päsť v cudzine stratený a nič zásadné sa mu nedarí dosiahnuť. Určite Stillwater nemusel mať cez 2 hodiny, ale vďaka prekvapivo solídnemu Mattovi Damonovi (v na jeho pomery netradičnej úlohe) a aj väčšiny ostatných hercov (snáď s výnimkou Abigail Breslin, ktorá v posledných rokoch akoby zabudla hrať) sa to raz pozrieť určite dá. Priemer. 55% ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Matt Damon mě velice příjemně překvapil, zvládl roli prostého, dokonale obyčejného muže, k tomu milujícího otce skvěle.. Pomalé tempo vyprávění mi nevadilo, rozehraný příběh o snaze dostat dceru z vězení mě vtáhnul a morální dilema mě nenechalo chladnou.. Snímek se dotýká i několika jiných témat, v dnešní době poměrně dost ožehavých, a dělá to poctivě, snaží se o reálný pohled, toho si vážím.. Drobné výtky si nechám od cesty, nejsou podstatné.. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Hodně podceňovaný. Tak bych označil tenhle film. Nečekal jsem nic, ani jsem se na něj nijak zvlášt netěšil ale pak se rozjelo vcelku zajímavé drama s charismatickým Damonem, který si ve filmu na nic nehraje a najednou ať už s dabingem a nebo v originálu, chceš to sjet až do konce. Nemůžu říct, že bych si to pustil víckrát ale rozhodně to zanechalo silný dojem. Dobře natočené drama ve francouzských uličkách. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Matt Damon nám opět dokazuje, že zahraje téměř cokoliv. Zrovna tady hraje otce dívky, kterou v Marseille zavřou za údajnou vraždu do vězení. On ji navštíví a snaží se za každou cenu dokázat její nevinnu. Protože je to jen prostý Američan a neumí francouzsky, tak to nemá moc jednoduché. Naštěstí tu potká sympatickou Virginii s její dcerou, která mu s případem pomáhá. Časem se samozřejmě dají dohromady. Povede se Billovi dokázat nevinnu své dcery a dostat ji z vězení? Film má dost pomalé tempo a Mattovi se tato role prosťáčka opravdu povedla. A i když se tam toho moc neděje, člověk se stejně nenudí a je neustále v napětí. "Kdy jsi byla ve sklepě?" ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Matt Damon a jeho filmový tím zožali na 74. ročníku filmového festivalu v Cannes, kde mal film premiéru (v júli 2021), päťminútový potlesk v stoji. (MikaelSVK)
  • Abigail Breslin získala vodičské oprávnenie len dva týždne pred natáčaním, nakoľko jedna scéna vyžadovala, aby šoférovala. (Real Tom Hardy)
  • Adresa domova postavy Matta Damona, 2823 S Walking Trail Drive, 74074 Stillwater, skutečně existuje. (veronikajel)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno