Reklama

Reklama

Stillwater sleduje amerického drsňáka z Oklahomy, který cestuje do Marseille navštívit svou dceru ve vězení za vraždu, o které tvrdí, že ji nespáchala. Konfrontován jazykovou bariérou, kulturními odlišnostmi a komplikovaným právním systémem si Bill Baker ve Francii buduje nový život s jediným cílem – osvobodit svou dceru. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (162)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Netflixovsky zdĺhavé, so zbytočnými pasážami a podnecovaním rasizmu, koniec koncov najlepšou odpoveďou na fantazmagórie liberálov o systémovom rasizme sú výtržnosti v Marseille po rutinnej kontrole pri ktorej bol zastrelený ďalší sfetovaný prisťahovalecký sopľoš. Je úplne bežné že keď Vás zastaví polícajná hliadka začnete utekať. Veď nemáte pri sebe pol kila kokainu, nelegálne držanú strelnú zbraň, prípadne ste skombinovali drogy s alkoholom :-D. A presne preto tento film vyzneje ešte trápnejšie, aj keď atmosféru mu v niektorých momentoch uprieť nemožno. Za dĺžku a Netflixovský rasistický podtext o zlých belochoch o hviezdu menej. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Stillwater mi až nečekaně sedl, a to i přes pár výtek, kterými si dovolím začít. Jednak tedy jako první negativum nemohu zmínit nic, respektive nikoho jiného, než obsazení Abigail Breslin, která musí mít v Hollywoodu kurevsky obrovskou protekci, jelikož někoho tak odpudivého, netalentovaného a otravného v jednom, obsazovat do filmů, to mi vůbec hlava nebere, já tuhle (ne)herečku upřímně nesnáším a i zde potvrdila, že její přínos pro filmy, ve kterých se objeví, nelze označit jinak, než jako katastrofální. Dále mě pak trochu zarmoutilo, že prakticky až do poloviny se celý film tváří jako thrillerová nálož, která postupně bude gradovat do pořádného kolotoče, se šokující a nekompromisní pointou, jenže právě zhruba v oné polovině se celá zápletka začne nečekaně ubírat úplně jiným směrem a místo výše zmíněných ingrediencí nabere film spíše melodramatický tón, který mu pak vydrží prakticky už až do konce, jenž nabízí též jen dost nepřekvapivý a vlastně i dost nudný vyústění, či jinými slovy tzv. výstřel do prázdna. Aby to ale neznělo zas až tak drsně, pravdou je, že obě tyto poloviny, i když každá docela jiná, tak za funkční a působivé lze označit obě dvě, obě totiž přináší přesně to, co potřebují, díky čemu si získají pozornost a rozhodně nenudí. A poslední, co mě krapet zarmoutilo, byla navozená atmosféra, kdy se jakoby tvůrci nedokázali rozhodnout, jakou jí vlastně navodí, takže chvíli působí tak, chvíli zas jinak, takže i s ní je to takové složitější, každopádně určitě mohla být ale výraznější, a to v jakémkoliv směru. Abych ale tedy jen nekritizoval a i odůvodnil, proč dávám lehce nadprůměrné hodnocení, tak jak už jsem jednak zmiňoval, i když je film rozdělen do dvou rozdílných polovin, tak mě osobně oslovili obě, pomalejší styl vyprávění my tu jinak vůbec nevadil, prostě to k onomu obsahu i docela sedělo, určitě jinak musím zmínit i slušnou dávku emocí a samozřejmě nemohu opomenout ani výkony všech ústředních herců, až tedy na zmiňovanou piču Breslin, jelikož podávají vesměs velice silné a přesvědčivé výkony, díky kterým získali mou přízeň i samotné postavy, kterým jsem upřímně fandil, opět až na NÍ. Zkrátka Stillwater je film, který asi právem davy nepřilákal, nicméně mě svým způsobem sedl, bavil mě a kdo má rád tak trochu jiné, pozvolnější, nenásilné a spíše dramatické, než akční thrillery, jistě též zklamán nebude. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Možno priemerný film za 3 hviezdy , ale záver keď neodolal pomste pridal ďalšiu hviezdu. Všetko slušne vynáša ako keď sa Vám darí v rulete a s malou dušou čakáte ako dnes večer skončíte, či s výhrou alebo prídete o všetko. Aj keď nemusím veľmi propagandu amerického patriotizmu, tento krát to ozaj okorenilo posledné minúty filmu. Obetoval všetko čo získal v cudzej krajine, za jediný moment odplaty. 80% ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak už to, že samotný příběh není moc akční, spíše nudný úplně stačí, ale aby toho nebylo málo, musí se pro vykreslení postav uplácat ještě tříhodinový balast okolo, aby bylo jasný, že přítelkyně je herečka a dcera je lesbička. A dále i když si to pustíte dabovaný, tak půlku filmu mluví asi pro znázornění, že Bill je Američan a neumí francouzsky právě francouzsky doprovázený anglickými titulky. Takže za mě zklamání, možná kdyby to trvalo 90. minut. Co bude dál budou se točit pětihodinový filmy, kde budeme sledovat, jak se nic neděje... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Stillwater se v první hodině tváří jako velmi slušná detektivka se záživným tempem a pěknou krimi zápletkou, kdy otec sbírá důkazy, které by jeho dceru vysvobodily z vězení, jen aby v celé druhé části sklouzla zpět do stereotypního rodinného dramatu bez sebemenší snahy vypovědět onu rozehranou kriminální hru. Výsledek je mix ala “trochu od každého”, jenž rozhodně není špatný, nenudí a Matt Damon na plátně dokáže šikovně zabavit, ale pořád se neubráním dojmu, že ačkoliv sledování bylo stravitelné, závěrečná třetina mi na cestu, kterou si tvůrci zvolili, přišla málo úderná a procítěná. Vlastně jako by už jen tak doplula do finálních titulek. Na jednu stranu škoda, na druhou stranu čekal jsem o dost nudnější záležitost. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Adresa domova postavy Matta Damona, 2823 S Walking Trail Drive, 74074 Stillwater, skutečně existuje. (veronikajel)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskom Marseille. Scény z Ameriky sa natáčali v štáte Oklahoma. Názov filmu Stillwater je tiež mesto v Oklahome, kde sa taktiež natáčalo. (Real Tom Hardy)
  • Matt Damon a jeho filmový tím zožali na 74. ročníku filmového festivalu v Cannes, kde mal film premiéru (v júli 2021), päťminútový potlesk v stoji. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama