Reklama

Reklama

Láska padá z nebe

(seriál)
  • Jižní Korea Sarangeui bulsichak (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Nehoda při paraglidingu zavede jihokorejskou dědičku do Severní Koreje – a taky do života armádního důstojníka, který se rozhodne jí pomoct. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

LilinkaW 

všechny recenze uživatele

Jeong-hyo Lee nám přináší další z populárních romantických seriálů na téma co se stane, když se do sebe zamilují dva lidé z různých sociálních vrstev. Oproti ostatním seriálům, kde povětšinou v hlavních rolích vídáme chudou dívku a majitele velké firmy, se v Láska padá z nebe v rolích ústřední dvojice objevuje důstojník ze Severní Koreje (Hyeon Bin) a bohatá dědička (Ye-jin Son). Kromě typické a snad ničím nepřekvapivé romantické linie je tak příběh okořeněn o politická a sociální témata rozdělených zemí. Téma je ovšem prezentováno velmi nenásilně a spíše humornou formou, takže není třeba příliš přemýšlet nakolik jsou prezentovaná fakta o životě v Severní Koreji realistická. Mezi ústřední dvojicí perfektně funguje chemie, která seriálu dodává tu správnou romantickou náladu. Seriálu se dá vytknout neskutečně přepálená stopáž (kdy každý z dílů jsou vlastně takovým svým vlastním celovečerním filmem) a jistá táhlost, která se objevuje v druhé polovině seriálu. První polovina odehrávající se v Severní Koreji je dostatečně zajímavá hlavně díky prostředí, ve kterém se odehrává, druhá polovina, která se odehrává především v Jižní Koreji, je sice stále hlavně díky vedlejším postavám humorná, nicméně už ztrácí na výjimečnosti a dostává se tak do rovin ostatních fádních romantických komedií/dramat, kde stěžejní otázkou zůstává už jen to, zda spolu ústřední (popřípadě vedlejší) dvojice zůstane nebo ne. ()

wege 

všechny recenze uživatele

No jo, vždycky se nechám nachytat. Nějak jsem nepřemýšlel, mělo to vysoké hodnocení, tak jsem se podíval. Dopadlo to sice daleko lépe než u minulého korejského seriálu, ale stejně jsem čekal něco reálného, zejména jsem se těšil na Severní Koreu, nedočkal jsem se. Vypadá to tam, jak docela pohodová země, kde to zase tak špatné není, Jižní vypadá tak jako skoro vždy, uřvaně, respekt k honoraci, k bohatým lidem. Jinak tak příběh je docela pěkný, asi to hrají i dobře, ale je to strašně natahované, stačila by bohatě poloviční stopáž. Je tam spousta zbytečných vedlejších postav a jejich příběhů. Co mě štve ale nejvíce je ta nereálnost vývoje vztahu, pro koho to je natočené? Pro staré panny? Oni si do půlky 16. dílu dají dvakrát pusu a asi čtyřikrát je objali a to je všechno? No ty vole, to i filmy z viktoriánské Anglie ukazují více. ()

Reklama

alisa.upir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je naprosto neuvěřitelně povedená věc. Krásné je to od začátku až do konce, poslední díl jsem velmi probrečela. Je to krásně napsané, výborně zahrané a fakt, že hlavní pár spolu po skončení natáčení začal randit i ve skutečném životě těm emocím dodává ještě víc opravdovosti. Bin Hyeon v roli severokorejského vojáka pro mě asi od shlédnutí tohohle seriálu představuje nový předobraz ideálního muže, o kterém jsem ani nevěděla, že bych něco takového potřebovala. Ale tomu se prostě nedalo odolat. Naprosto unešená jsem byla i všemi temi dalšími příběhy, tomuhle se žádná americká produkce nemůže vůbec rovnat. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Jsem konsternován, šokován. To se nedá ani nijak jinak říct. Obecně vzato nesleduji seriály ani filmy z Asie, ale toto mě dostalo a rozsekalo. Příběh za mě originální a geniálně zpracovaný, sice mnohdy se to vyrovnává telenovele, tak či tak člověka pohltí, vtáhne a je nucen koukat se dál ze zvědavosti, jak to dopadne. Hlavním tahákem jsou zde také hlavní protagonisté, kdy mužské publikum si zamiluje dvě herečky, fenomenální, krásnou Ye-jin Son (Yun Se-ri) a uchvacují pohledem, přenádhernou Seo Ji-hye v roli Seo Tan. Ženské publikum naopak přitáhne ochránce Se-ri a kapitán Jeon Hyeoka (Bin Hyeon) a darebáčka Seung-juna, kterého hraje famózní herec Jeong-hyeon Kim. Navíc oceňuji i zakončení samotného seriálu, které je za poslední dobu, co jsem tak mohl vidět vůbec nejlepší. Nejslabší epizoda je pro mě šestá, bohužel mě nenadchla a proto má nízké hodnocení, ale jinak seriál hodnotím celkově na 5 hvězdiček, čili slušných 85%. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ať už napíšu cokoliv, nebude to stačit. Nikdy nevím, kdy to přijde, a pak je to tady a já znovu přicházím na to, proč je pro mě tenhle svět nenahraditelný a úžasný. Opět jsem v transu, neschopna sepsat jakýkoliv konstruktivní a smysl dávající komentář. Tak to tu nechám takhle, plný nelogičnosti a emocí. S výmluvou, že ze mě tohle udělali ti dva. Dokonalá a Dokonalý. Jejich spojení. Ale nejen oni, pomohl jim i zbytek sestavy, a taky nádherná hudba... 5* ()

Galerie (198)

Zajímavosti (10)

  • Na začátku roku 2021 byla zveřejněna informace, že Bin Hyeon a Ye-jin Son spolu opravdu tvoří pár. Herci se dali dohromady po skončení natáčení. Tuto informaci následně oba potvrdili. (kklepkaa)
  • Natáčení probíhalo v Jižní Koreji, Mongolsku a Švýcarsku. (kklepkaa)

Reklama

Reklama