Reklama

Reklama

Láska padá z nebe

(seriál)
  • Jižní Korea Sarangeui bulsichak (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Nehoda při paraglidingu zavede jihokorejskou dědičku do Severní Koreje – a taky do života armádního důstojníka, který se rozhodne jí pomoct. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

jarah 

všechny recenze uživatele

Dej seriálu sa presúva približne v polovici zo Severnej do Južnej Kórei. Musím priznať, že tá severná časť sa mi páčila viac, bola dejovo zaujímavejšia a dynamickejšia. Kým sa dej presťahoval na juh, vyparila sa z neho šťava. Hyun Bin je vždy zárukou dobrej zábavy, seriál som vďaka nemu zobrala na milosť a hodnotenie sa zdvihlo. S Ye-jin Son si skvele sadli, vytrieskali z príbehu čo sa dalo. Smutne komický pohľad na život v severokórejskej dedine mi silne pripomenul našu socialistickú dobu, takže niektoré reálie, situácie, správanie, rétorika, údernícke heslá, ktoré sa môžu zdať na prvý pohľad prestrelené, si živo vybavujem v pamäti. Seriál mal potenciál, ktorý nebol úplne využitý, napriek tomu ho hodnotím vysoko. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Jsem konsternován, šokován. To se nedá ani nijak jinak říct. Obecně vzato nesleduji seriály ani filmy z Asie, ale toto mě dostalo a rozsekalo. Příběh za mě originální a geniálně zpracovaný, sice mnohdy se to vyrovnává telenovele, tak či tak člověka pohltí, vtáhne a je nucen koukat se dál ze zvědavosti, jak to dopadne. Hlavním tahákem jsou zde také hlavní protagonisté, kdy mužské publikum si zamiluje dvě herečky, fenomenální, krásnou Ye-jin Son (Yun Se-ri) a uchvacují pohledem, přenádhernou Seo Ji-hye v roli Seo Tan. Ženské publikum naopak přitáhne ochránce Se-ri a kapitán Jeon Hyeoka (Bin Hyeon) a darebáčka Seung-juna, kterého hraje famózní herec Jeong-hyeon Kim. Navíc oceňuji i zakončení samotného seriálu, které je za poslední dobu, co jsem tak mohl vidět vůbec nejlepší. Nejslabší epizoda je pro mě šestá, bohužel mě nenadchla a proto má nízké hodnocení, ale jinak seriál hodnotím celkově na 5 hvězdiček, čili slušných 85%. ()

Reklama

Zik2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad a velmi slibný první díl, od druhého už to ale pro mě přestává být snesitelné. Chápu, že romantický seriál není dokument o korejském konfliktu, ale přece jenom to musí být v mezích únosnosti; pokud jihokorejská civilistka vyhrožuje pěti severokorejským vojákům, že má kompromitující informace o tom, jak porušují vojenské povinnosti, tak asi je jasné, jak by to dopadlo: určitě ne společným grilováním vzácného masa. Může být pohledná, ale přeci jen nikdo nebude riskovat zastřelení kvůli ženě, kterou zrovna potkal. Hlavní hrdinka nezavře ústa a je s podivem, že jí to tvrdí hoši z Kimovy armády tolerují. Ale možná jsem moc velký eurocentrik. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je naprosto neuvěřitelně povedená věc. Krásné je to od začátku až do konce, poslední díl jsem velmi probrečela. Je to krásně napsané, výborně zahrané a fakt, že hlavní pár spolu po skončení natáčení začal randit i ve skutečném životě těm emocím dodává ještě víc opravdovosti. Bin Hyeon v roli severokorejského vojáka pro mě asi od shlédnutí tohohle seriálu představuje nový předobraz ideálního muže, o kterém jsem ani nevěděla, že bych něco takového potřebovala. Ale tomu se prostě nedalo odolat. Naprosto unešená jsem byla i všemi temi dalšími příběhy, tomuhle se žádná americká produkce nemůže vůbec rovnat. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ať už napíšu cokoliv, nebude to stačit. Nikdy nevím, kdy to přijde, a pak je to tady a já znovu přicházím na to, proč je pro mě tenhle svět nenahraditelný a úžasný. Opět jsem v transu, neschopna sepsat jakýkoliv konstruktivní a smysl dávající komentář. Tak to tu nechám takhle, plný nelogičnosti a emocí. S výmluvou, že ze mě tohle udělali ti dva. Dokonalá a Dokonalý. Jejich spojení. Ale nejen oni, pomohl jim i zbytek sestavy, a taky nádherná hudba... 5* ()

Galerie (198)

Zajímavosti (10)

  • Po uvedení se ze seriálu stal okamžitě obrovský hit, který se dlouhodobě držel v TOP 10 nejsledovanějších seriálů a filmů na Netflixu v celé Asii, především pak v Jižní Koreji. (kklepkaa)
  • Natáčení probíhalo v Jižní Koreji, Mongolsku a Švýcarsku. (kklepkaa)
  • Bin Hyeon a Ye-jin Son se již setkali ve filmu Hyeobsang (2018). Po skončení natáčení oba herci volali po dalším společném projektu a jejich přání se vyplnilo právě v tomto seriálu. (kklepkaa)

Reklama

Reklama