Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Kamera:

Petr Adámek

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Klára Issová, Dominik Turza, Pavel Kříž, Veronika Žilková, Filip Cíl, Oldřich Navrátil, Jan Cina, Linda Fernandez Saez, Oldřich Vlach, Světlana Nálepková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (232)

mira007 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony jsou mizerné, což jsem omlouval tím, že hlavní hrdinové jsou profi tanečníci a něco ukážou. Tak to jsem se šeredně spletl, protože ani ukázky špičkových tanečních čísel jsem tam nepostřehl. Jediná dějová linka, která mne zaujala, tak byl učitel herectví Pavel Kříž a alkoholička Issová. Přes mizerné herecké výkony jsem se i párkrát nasmál a jako jediný ze současných seriálů mne zaujal. Charlotte Doubravová je za dvě hvězdy!!! Nějak jsem nepochopil, že premiéru tenhle seriál měl už v roce 2009 na Slovensku. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Tolik gejů a plochých nehereček na jednom místě aby jeden pohledal. První kroky vedly k následným a ty pak k poslednímu ze střechy mé garáže. Bohužel jsem pád z dvou metrů přežil, tak můžu o tom napsat komentář a varovat budoucí generace, který by snad chtěly někdy vidět tento multi-kokoti-kulti patlaneček. Chybí už jen Inuité, opravdu... a divím se, že na taneční plac nenahnali i nějaké Masaje, aby dokonale zachytili kmenové spektrum současné české mládeže. Píčové z Nohy! ()

Reklama

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Být to ještě víc křečovitě uvolněný, otevřený, free a gay friendly, tak nad mým půllitrem levituje vařící pivo. Schematický scénář, který nedrží moc pohromadě, si hraje jenom na chudého příbuzného amerických dílek, ale lepší choreografii má i punkový pogo. Dialogy jsou slabší, i když oproti Ordinacím, Ulicím a Cestám domů to je krok kupředu v sedmimílových botách. To ovšem neplatí o hereckých výkonech, protože mládež zaostává za staršími herci o konvoj parníků (např. Pavlovičová je úplně tragická). Matadorům pro mě vévodil kupodivu Pavel Kříž, takže jemu všechna čest. Postavy, vibrující v umělých kulisách, jsou bohužel hrozně prvoplánové, málokterá vás nějak zaujme natož abyste jí fandili (i když jsou výjimky, třeba Eliška je roztomilá). Děj (dost odtržený od tuzemské reality) má i svoje silnější chvilky. Ale ani hudba mi nenastražila uši, od Muchowa čekám prostě víc, než fádní perkuse, starý diskofláky a jednu dobovou anglickou hitovku. A tipuju, že děcka co to maj sledovat taky. Prostě je to kvalitativně lehce podprůměrný seriál, ale s odpadovou originalitou. V seriálových českých zemích s ní máme nějak problém a i když tu teď vévodí geniální Okresní přebor, bylo by fajn kdyby většině tvůrců probíhalo zpracování informací mezi očima a prstama na klávesnici i se zastávkou v mozku. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Co hodnotící čekali? Umění? Na Nově? Asi jo. Párkrát jsem viděla konec, když jsem v sobotu zapnula Koření a nakonec koukala cíleně. Oddychovka, u které nemusím přemýšlet, Vlasy a po skončení každého dílu čistá hlava. Nenudila jsem se, párkrát se zasmála a to mi prostě ke spokojenosti stačilo. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Zase jeden seriál, u kterého jsem seděl přibitý. Na některé kluky se koukalo hezky a nebyla tam nouze ani o nějaké nahotinky. Dokonce i žánr se mi líbil, ačkoliv k umění neinklinuju. Divadelní prostředí a hlavně herci, kteří mají hrát, že se teprve hrát učí. Jejich výkony se mi moc líbily. Ale ten závěr evokuje, že by měl mít nějaké pokračování. Ne všechny záležitosti byly totiž dotažené. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • V druhém díle v klubové scéně učinkoval jako komparzista Radim Šrahůlek, známý ze soutěže VyVolení (od r. 2005). Kvůli přepracování seriálu se však jeho postava již neobjeví. (Dlee)
  • Po dokončení filmování musel být téměř celý seriál natočen znovu, protože TV Markíza nebyla s výsledkem spokojená. (Dlee)

Reklama

Reklama