Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Kamera:

Petr Adámek

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Klára Issová, Dominik Turza, Pavel Kříž, Veronika Žilková, Filip Cíl, Oldřich Navrátil, Jan Cina, Linda Fernandez Saez, Oldřich Vlach, Světlana Nálepková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (232)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Zase jeden seriál, u kterého jsem seděl přibitý. Na některé kluky se koukalo hezky a nebyla tam nouze ani o nějaké nahotinky. Dokonce i žánr se mi líbil, ačkoliv k umění neinklinuju. Divadelní prostředí a hlavně herci, kteří mají hrát, že se teprve hrát učí. Jejich výkony se mi moc líbily. Ale ten závěr evokuje, že by měl mít nějaké pokračování. Ne všechny záležitosti byly totiž dotažené. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony jsou mizerné, což jsem omlouval tím, že hlavní hrdinové jsou profi tanečníci a něco ukážou. Tak to jsem se šeredně spletl, protože ani ukázky špičkových tanečních čísel jsem tam nepostřehl. Jediná dějová linka, která mne zaujala, tak byl učitel herectví Pavel Kříž a alkoholička Issová. Přes mizerné herecké výkony jsem se i párkrát nasmál a jako jediný ze současných seriálů mne zaujal. Charlotte Doubravová je za dvě hvězdy!!! Nějak jsem nepochopil, že premiéru tenhle seriál měl už v roce 2009 na Slovensku. ()

Reklama

Marina111 

všechny recenze uživatele

Jan P. Muchow nie je síce žiaden hudobný virtuóz, ale ako tvorca hudby k tomuto teen seriálu sa ujal. Ktovie, možno dokonca práve vďaka nemu si ma podmanilo skoro každé z predvedených tanečných čísel ... Nie, naozaj nechápem averziu užívateľov čsfd voči tomuto seriálu. Áno, mnoho motívov je už príliš okukaných a mnoho balansuje na hranici klišé - a čo ? Mladé tváre ( Filip Cíl, Radka Pavlovčinová, Šárka Vaculíková ...) aspoň predviedli svoj talent ( poprípade i svoje telá), a ani "staršia" generácia ( Klára Issová, Pavel Kříž, Veronika Žilková ... ) sa za svoje výkony hanbiť nemusia. To, že scenár bol ledaný priveľmi komerčne a že charaktery jednotlivých postáv vyzerali ako odpozorované z juhoamerických seriálov ( ale keď sa tak zamyslím, veď odkiaľsi stamade bol námet aj odkúpený), to je už problémom televízie hľadiacej viac na komerčné ako kvalitatívne ciele. I tak však je Prvý krok dobrým krokom smerom k mladému tunajšiemu divákovi. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Češi okopčili další zahraniční seriál a je to znát: takhle (relativně) dobrý scénář by asi žádný z dnešních pisálků nevyplodil. Hrdinové jsou sympatičtí, jejich jednání logické a většinou uvěřitelné. Byla tu spousta skvělých scén. Ale bohužel taky spousta vaty, kterou se to snažili natáhnout. Škoda toho otevřeného konce, asi by měla následovat druhá řada. No, doufejme, že opravdu vznikne. Mladí herci většinou stáli před kamerou poprvé a zvládli to dobře, asi proto, že v podstatě hráli sami sebe. Nevím, jestli by zvládli náročnější úlohy, ale tady byli fajn. Některé bych rád viděl znovu, hlavně Šárku Vaculíkovou, to je pro mě objev roku a přeju jí úspěšnou kariéru. ()

Falco.araea odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá ztráta času. Myslela jsem si, že to snad bude i koukatelné, když je to o tanci, ale ejhle, překvapení, je to jenom další z novácké firmy na "seriály" (tomu se už snad seriály ani říkat nedá). Charaktery ploché jako žehlící prkno a jejich chování nepředvídatelné, jako (doplňte si nějakou hodně předvídatelnou, vlastně jistou věc). Naprostá ztráta času. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Seriál byl původně nabídnut také televizi Nova. Ta jej však po zhlédnutí pilotního dílu odmítla. (Dlee)
  • Seriál se natáčel v ateliérech budovy Hall Office v pražských Holešovických, kde se také v minulosti natáčel seriál Horákovi (od r. 2006) z produkce České televize. (cinemag)
  • Po dokončení filmování musel být téměř celý seriál natočen znovu, protože TV Markíza nebyla s výsledkem spokojená. (Dlee)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno