Reklama

Reklama

Bridgertonovi

(seriál)
  • USA Bridgerton
Trailer 1
USA, (2020–2026), 30 h 8 min (Minutáž: 52–73 min)

Tvůrci:

Chris Van Dusen

Předloha:

Julia Quinn (kniha)

Hudba:

Kris Bowers

Hrají:

Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Jonathan Bailey, Sabrina Bartlett, Harriet Cains, Bessie Carter, Adjoa Andoh, Florence Hunt, Ben Miller, Luke Thompson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Seriál inspirovaný knižním bestsellerem sleduje příběhy osmi nerozlučných sourozenců z mocné rodiny Bridgertonových a jejich touhu po lásce. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (218)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, Pýcha a předsudek byla u první epizody v mé mysli neustále. Příběh mladého páru, který se zpočátku nesnáší, aby se nakonec hluboce zamiloval, je slavným románem evidentně inspirovaný. _____ Do historického příběhu film vnáší současné postoje, takže postavy sice chodí v kostýmech, jednají a mluví však, jako by byly ze současnosti. Nic proti, takový protipól je zajímavý. Bohužel, někdy je to na obtíž, zejména v postavě věčně brblající Eloise, které na mě dělala dojem karikatury feministky z pera nějakého mysogina. ____ Pak však nastaly scény, které by Jane Austen v životě nenapsala a já si říkala: dívám se snad na nějaké kuchyňské soft porno? Myslím tím sex na schodech a další podobné. A tak postupně více a více vysvítalo, že se přes moderní pojetí stále dívám na starou známou červenou knihovnu, která nemá žádné větší ambice. Scénář je líný, předkládá nesmyslné zkratky a nereálné činy, postavy se chovají zmateně a nekonzistentně. SHRNUTÍ: Ať vzbudil seriál jakoukoli vzrušenou debatu, ve skutečnosti to je romantický škvár s pár sexuálními scénami. 2. řada ()

Kacenka616 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že sa v 21. storočí v Čechách a na Slovensku nehodnotia filmy a seriály podľa kvality, ale podľa toho, či je niekto rasista. Takže ak máte radi romantiku, najmä tú z historických období, tak sa toho nebojte, bude sa vám to páčiť. Ak ste rasista, seriálu sa, prosím, vyhnite. Nikto nie sme zvedaví na vaše povýšenecké výlevy. Trochu z histórie pre kritikov: V dobe, do ktorej je seriál zasadený, je obdobie transatlantického obchodu s otrokmi takmer na konci a dosiahol vrchol. Od 16. storočia, kedy obchodovanie s otrokmi začalo, uplynulo pár stoviek rokov a veľa obyvateľov Anglicka čiernej pleti sa dostalo do vyšších spoločenských vrstiev, aj keď to nie je všeobecne známe. V regenstkej spoločnosti to už vôbec nie je nevídané. Pár príkladov: spisovateľ a skladať Ignatius Sancho alebo obchodník Cesar Picton, a mnoho iných, ktorých mená ani nepoznáme. Nehovoriac o kráľovne Charlotte, manželke Juraja III., ktorá bola zmiešaného pôvodu (rovnako ako kráľovná v seriáli). Mohli ju síce natrieť púdrom, ale na mnohých portrétoch vidieť jej afroamerické črty. A netreba zabudnúť na fakt, že v seriáli spoločnosť na bále tancuje na pieseň Bad Guy od Billie Eilish, takže určite bolo prvoradým zámerom tvorcov dodržanie historickej správnosti. ()

Reklama

Mauric 

všechny recenze uživatele

Hloupé, naivní a od začátku dost přitažené za vlasy. Když v tom ale nebudete hledat žádnou historickou věrnost (na plese hrají kromě Vivaldiho třeba i Billie Eilish) a politickou propagandu, můžete si užít příjemný spád, rozmanité postavy a odlehčený děj. Ideální pro zachumlání se do postele se svou drahou polovičkou za deštivého víkendového odpoledne. Když navíc na epizodu a půl usnete, nic moc vám neuteče. :) ()

honza7 odpad!

všechny recenze uživatele

Doufal jsem že poté co je britský aristokrat černoch tak to bude komedie... nebyla! Nejsem rasista ale přece kdyby byl takto černý plantážník v británii v té době tak by se ho báli, nebo by to byl otrok v řetězech a ne šlechtic! Běžte s moderníma filmama které lezou menšinám do prdele třeba do hajzlu!!! ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Teda tohle byla debilita ... ale bavilo mě to ... takovým zvráceným blbým způsobem ... erotické scény hrůza ... hlavně ústřední dvojice první série byla total marná a trapas ... ve druhé ... když přijdou na řadu krásky z Indie jsem si lebedil ... kecy se daly těžko poslouchat ... ale bylo na co koukat ... jak říkávala moje babka - tak blbé, až se na to musím dívat a smát se ... ()

Galerie (610)

Zajímavosti (86)

  • Nicola Coughlan (Penelope)  a Luke Newton (Colin) na otázku: „Jak pracovali na vybudování vzájemné chemie?“ odpověděli, že ji prostě konečně přestali potlačovat. (klara.leb)
  • Choreograf Jack Murphy prozradil, že tance, které spolu sdílí Penelope (Nicola Coughlan) a Colin (Luke Newton), mají svůj příběh a vývoj. V první sérii spolu tančí irský tanec typický pro děti – jako dětští přátelé. Ve druhé sérii spolu tančí styl tanga, kde se od sebe neustále odvrací – na důraz toho, že se stále pořádně nevidí a míjejí se. A ve třetí sérii, kde se z nich stává pár, jsou to zejména pomalé valčíky plné vzájemné blízkosti a dotyků. (klara.leb)
  • V první části třetí série se tradičně objevily instrumentální verze oblíbených pop písní. „ABCDEFU“ od Gayle, „Dynamite“ od BTS, „Cheap Thrills“ od Siy, „Jealous“ od Nicka Jonase, „Happier Then Ever“ od Billie Eilish, „Snow On The Beach“ od Taylor Swift a „Give Me Everything“ od Pitbulla. (klara.leb)

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Reklama

Reklama