Reklama

Reklama

Bridgertonovi

(seriál)
  • USA Bridgerton
Trailer 1
USA, (2020–2026), 30 h 8 min (Minutáž: 52–73 min)

Tvůrci:

Chris Van Dusen

Předloha:

Julia Quinn (kniha)

Hudba:

Kris Bowers

Hrají:

Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Jonathan Bailey, Sabrina Bartlett, Harriet Cains, Bessie Carter, Adjoa Andoh, Florence Hunt, Ben Miller, Luke Thompson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Seriál inspirovaný knižním bestsellerem sleduje příběhy osmi nerozlučných sourozenců z mocné rodiny Bridgertonových a jejich touhu po lásce. (Netflix)

Recenze uživatele mabej k tomuto seriálu (2)

Bridgertonovi (2020) 

Bridgerton je čistá červená knihovna, nic víc, nic míň. Pokud vám nevadí si na nádraží koupit Harlequinku do vlaku a dokonale si jí užít, je to seriál přímo pro vás. Pokud vám takové knihy přijdou pod vaši úroveň a nebo vás nebaví, nebudou vás bavit ani Bridgertonovi. Já červenou knihovnu mám hodně ráda (i nereálné historické Harlequinky), takže jsem si to neskutečně užila, dala jsem celý seriál ve dvou dnech a nemohla se od něj odtrhnout. Hned na začátku autoři ukáží, že se jedná zcela o fiktivní svět a fiktivní společnost, připomínající Británii z časů Jane Austinové. Ale jen připomíná. To, že někteří šlechtici a samotná královna jsou černoši, jsou jenom ty nejvíc viditelné věci. Je to svět, ve kterém na začátku 19. století existují žárovky! V orchestru divadla hrají na hudební nástroje i ženy a asiati. Ženy ze šlechtických rodin jsou sice v intimních otázkách nepoučené, ale celá společnost se k sexu staví očima 21. století, takže mužům jde například o ženské potěšení a orgasmus, což sice bylo v 19. století nemyslitelní, ale je to nutná součást moderní červení knihovny. Jakmile je hlavní hrdinka poučená, s radostí sexuje, aby z toho něco měli i natěšené divačky. Podobně se staví společnost k homosexualitě a podobně. Pokud tu hru přijmete, přestanete srovnávat se skutečností a berete, že to je prostě fiktivní svět, čeká vás odměna vtipně propracovaného milostného příběhu s dobrým koncem. Bylo to správně předvídatelné, nechyběla tomu žádná poctivá ingredience a hlavně hlavního hrdinu hrál krásný přitažlivý chlap. Za mne v rámci žánru 5 hvězd. ()

Série 3 (2024) (S03) 

Seriál má pro mne sestupnou kvalitu. Zatímco v první sérii jsem byla nadšená, druhá se mi taky hodně líbila, se třetí jsem spíše zklamaná. Naprosto nulová chemie mezi hlavními hrdiny, jejich milostné scény jsou spíše legrační než vzrušující a máme tu opět násilné tlačení LGBT do seriálu. Navíc je na mne Pen prostě moc "boubelka".  V knížce to tak není.  Určitě jsou lidé, kteří podobný tvar postavy ocení, ale prostě je od mého ideálu krásy už vzdálená moc. Ve většině filmů by to nevadilo, ale tohle má být ta krásná pohádka rozechvívající mou romantickou duši. Na rozdíl od předchozích sérií i díky výběru hlavní herecké představitelky nic nerozechvěla. ()

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Reklama

Reklama