Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (360)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nejde o jeden z najlepších animákov, aký som kedy videl. Aktuálne hodnotenia (zatiaľ menej ako 4000 a status člena top 60 najlepších filmov) sú prehnané, ale...Klaus vyzerá, ako keby ste vypulírovali starý animák od Disneyho. Kocháte sa a hovoríte si, že už dlho nič tak príjemne nepáchlo ceruzkou. Vďaka tomu nebude podliehať starnutiu ako Pixarovky. Zároveň je tu veľká šanca, že sa zaradí medzi vianočné klasiky, pretože okrem čarokrásnej animácie ponúka skvelé (zne)využitie Santa Clausa. Dostanete dobre, a pritom jednoducho vymyslenú verziu toho ako, a prečo vznikli jednotlivé tradície. A príde aj na nefalšované "disneyovské" emócie. V kategórii Vianoc topka, v celoročnej nadpriemer. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Na rozprávky som už objektívne dosť starý a tak som si Klausa pozrel iba kvôli tým 90% a zvedavosti, čo sa dnes servíruje deťom. Na môj vkus tam bolo dosť nepriateľstva a dobro bolo prítomné ako externalita. Výtvarné spracovanie sa už dosť líši od kreslených filmov môjho detstva. Hudba sa mi páčila, rovnako ako aj idea celého filmu. Ale nedokážem sa prekonať a túto rozprávku hviezdičkami priradiť k iným filmom, ktoré mám rád. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chvíľu mi trvalo, než som si zvykol na vizuál tohto kúzelného a originálneho vianočného animáku a chvíľu mi aj trvalo, kým mi došlo, ktorá bije. Pričom už len samotný názov je spoiler. A obsah tu som si neprečítal, našťastie. Originálne premyslený príbeh, ktorý chytí za srdce snáď každého diváka, pozerať ho však treba výhradne počas vianočných sviatkov. Musím sa však priznať, že ma animácia až tak nepresvedčila, jej koncept mohol byť viac dovarený, ale nakoniec ide iba o výčitku z kategórie tých menej smerodatných. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Poněkud rychlý skok do místní TOP100 se povedl tomuto španělskému animovanému filmu, který vysílali na Netflixu. Jestli si vysokou pozici zaslouží, tak o tom jsem se chtěl co nejdřív přesvědčit i já a Vánoční čas tomu rozhodně pomohl. Při srovnání animace a celkového provedení nijak nevybočuje ze slušného průměru. Obzvlášť však potěšil milý příběh, který si hezky, nenuceně a nápaditě pohrál s "legendou" o vzniku Santa Clause. Mělo to vtip i poučení, tak i mě to celé příjemně uteklo. Sice se to bez honičky neobešlo, ale dnešní doba už je taková. Rozhodně lze tento film pro celou rodinu doporučit a za sebe dám krásné 4 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Proč trvalo tak dlouho, než někoho napadlo udělat panu K. origin story?! Tedy co se stalo předtím, než začal svět brázdit ve svých kamionech a rozvážet coca colu?! Jakkoli obecně nejsem jeho fanouškem - preferuji spíše našeho pana J. -, tento příběh mne naprosto dostal. Úplně obyčejný příběh bez patosu, který však vezme za srdce. V hodnocení zaslouženě tam, kde je... 100% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Na začiatku filmu je v poštárskej akadémii 182 poštárov. (megajalec)
  • Všetci obyvatelia Smeerensburgu majú iné vlasy: Krúmovci čierne, Ellingboevci červené, tzv. neutrálni (Laponci, Jesper, Alva) blond a mladý Klaus s Lydiou tmavohnedé. (megajalec)
  • Název filmu se objeví teprve po skončení příběhu. (Rominator)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama