Reklama

Reklama

VOD (1)

Nejslavnější tvůrci hororů a známí herci vám přinášejí pět povídek plných hrůzy a černého humoru. Jejich scenáristou je Stephen King (Christine, Running Man, Poslední boj), režisérem George A. Romero (Noc oživlých mrtvol, Temná polovina) a maskér Tom Savini (Pátek třináctého) vytvořil strašidelné obludy, na které hned tak nezapomenete. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pět hororových povídek, s pointou ve stylu nelsonovského "cháchá", nabízí zábavu typickou pro rozverná osmdesátá léta. Zapomeňte na civilnost, vše je tu podřízeno nadsázce či smyslu pro třeskuté vtípky z obchodu s legráckami. Nedokážete-li se zasmát zvuku prdícího polštářku, patrně pro vás Creepshow nebude tou správnou volbou. Po krátkém prologu s malým vášnivým čtenářem hororů, jehož ztrestá chrapounský otec, se nám představí první povídka Otcův den. V hlavní roli olezlá, vylezlá a vlezlá mrtvolka toužící po sladkém dortíku. A že si jej nakonec upeče sama, to by čekal málokdo. Roztomilá zombie vybíjená. Pak přichází na řadu to nejhorší z celého souboru, Osamělá smrt Jordyho Verilla. Jordy Verill je farmář, Stephen King a debil. Po nálezu meteoritu počne obrůstat mechem, koukne na televizi, vypije pivo, vykoupe se a zastřelí. Byl jsem rád. Třetí příběh s mnohoznačným názvem Něco, co tě úplně pohltí, nemá nic společného s deepthroatem, ale pro mě osobně byl tím nejlepším, co mi tahle antologie nabídla. Parádní výjeb s Leslie Nielsenem alá Carpenterova Mlha. Poté najdeme pod schody staré univerzity Bednu z roku 1834 a v ní uskladněný a hladový „asiYetti“ sežere, na co přijde. Milé a krvavé. A na závěr si dáme rendez-vous se šváby, kteří v množství větším než malém navštíví byt jednoho starého a protivného dědka a dezinsektor nemá zrovna čas. Krásně nechutné. V epilogu pak už jen dostane chrapoun, co si zaslouží a zábavná projížďka panoptikem hrůzy končí. Příjemně nostalgická čtyřka. ()

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Prvá časť Creepshow mala u mňa značný handicap, nakoľko som sa k nej dostal až po dlhých rokoch, zatiaľ čo s jeho o 5 rokov mladším bratom (Creepshow - Plíživý děs) som mal tú česť ešte v detstve na VHS a je zrejme jedným z dôvodov, prečo som nakoniec podľahol kúzlu (špeciálne poviedkových) hororov. Prvá poviedka o tortičke sa mi dosť páčila - 75%. Druhá so Stephenom Kingom ako farmárom ma výrazne sklamala - 55% a tretia s Leslie Nielsenom v zápornej roli, takto po rokoch už tiež nepôsobila práve peckovo - 65%. Predposledná o potvorke môj filmový zážitok našťastie opäť vylepšila - 75% a posledná so švábmi bola perfektnou čerešničkou na záver - 90%. Ako celok teda hodnotím 4*. Nedá mi ešte nespomenúť, že považujem za veľkú škodu, že na našom trhu nie je možné zohnať originálny fyzický nosič tohto filmu s dabingom a tak mám v zbierke "iba" jeho UK verziu. S dabingom u nás FILMag vydal iba spomínaný Plíživý děs - teda druhú časť. ()

Reklama

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Za každou dobrou povídku...Ta s Lesliem Nielsenem je skvělá, ale byl bych rád kdyby skončila dřív, než tím koncem, kterým skončila, protože jsem se rozhodoval mezi jednou hvězdičkou nebo žádnou. Jinak pokud to čtete a neviděli jste, ani jednu vyhněte se té druhé, něco tak hrozného jsem dlouho neviděl. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Vidieť to ako teenager určite by vo mne Creepshow zanechala lepší dojem, predsa len teraz sa človek na niektoré z poviedok pozerá s miernym úsmevom. Treba oceniť že kratučká poviedka o Billymu dostala v seriály Creepshow ktorý sa na scéne objavil minulý rok vlastný príbeh a celkovo súčasný formát keď sú po dve poviedky (respektíve v poslednej epizóde jedna) uvedené ako cca 45 minútové epizódy seriálu. Je jasné že Kingove poviedky sa mohli dočkať aj lepšieho spracovania, ale na svoju dobu viac ako dobré. potešila smerová tabuľa na rázcestí s označením Castle Rocku, tá ma v každom spracovaní noviel z pera legendy Stephena Kinga na filmovom plátne dostane. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac. Námety ku všetkým poviedkam boli síce zaujímavé (King sa nezaprie), ale nemalo to tú správnu formu a spracovanie. Pripadalo mi to málo hororové a málo komediálne. Pocit akéhosi tajomna navodila len poviedka s debnou, kde očakávanie niečoho neznámeho navodilo celkom slušnú atmosféru, potom však prišlo na bubáka a bolo po srande. Výborný námet k poviedkam sa jednoducho roztopil v slabšej výprave a horšej réžii. Ale tento snímok nepovažujem ani za stratu času, má aj pár svetlých momentov. 60/100 ()

Galerie (86)

Zajímavosti (13)

  • Příběh "Father's Day" je první povídkou Stephena Kinga, kterou psal přímo pro natáčení filmu. (facojurka)
  • Malý chlapec Billy (sběratel časopisu Creepshow) na začátku příběhu je syn Stephena Kinga Joseph Hillstrom King. (Chatterer)
  • Mramorový popelník, který hraje celkem významnou roli v prvním příběhu, se objevuje ve všech pěti povídkách. (Chatterer)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama