Reklama

Reklama

VOD (1)

Nejslavnější tvůrci hororů a známí herci vám přinášejí pět povídek plných hrůzy a černého humoru. Jejich scenáristou je Stephen King (Christine, Running Man, Poslední boj), režisérem George A. Romero (Noc oživlých mrtvol, Temná polovina) a maskér Tom Savini (Pátek třináctého) vytvořil strašidelné obludy, na které hned tak nezapomenete. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

V tomto filme spojili svoje sily traja géniova. Režisér George A. Romero, spisovateľ Stephen King a maskér Tom Savini. No a spoločnými silami vytvorili poviedkový horor nacpaný čiernym humorom a obdarený bizarnou atmosférou. Jednoznačne najlepšia poviedka je v poradí druhá s názvom "Osamelá smrť Jordyho Verilla", kde si titulnú úlohu zahral samotný King a zahral ju úplne na jednotku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser George A. Romero uz mal v case rezirovania tohto filmu za sebou kvalitu : Night of the Living Dead z roku 1968, Dawn of the Dead z 1978, takze rozhodne uz vtedy vedel, ako natocit kvalitny horor. A ked vezmem do uvahy fakt, ze autorom scenara bol Stephen King, ktoreho mam rad ako spisovatela, tak hned je podareny snimok na svete. Bal som sa ako decko, a bojim sa stale, aj ked uz menej. 76 % ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Výbornej povídkáč, kterej potěší Kingovým perem, spoustou známých tváří, různorodostí a také příznivce Romerových splatter masek. Nepotěší snad jen močopudým hereckým výkonem samotného Kinga, přičemž zajímavostí jest herecká účast tehdá desetiletého Kingova syn, dnes již známého spisovatele Joe Hilla. Za nejlepší považuju prostřední povídku se záporákem Leslie Nielsenem, kterou bych díky důmyslné vraždě nazval možná až exploitační. Na tento typ filmu spokojenost. 80% ()

anais 

všechny recenze uživatele

Povídkový film z dílny Stephena Kinga a George A. Romea mohl dopadnout mnohem lépe. Jednotlivé příběhy mají většinou vtipný nápad, ale příběh na něj nabalený je uplácaný z ničeho – King coby scénárista tu předvádí maximální podprůměr. Asi nejbizarnější a současně nejnudnější je povídka v níž Stehen King hraje farmáře, který začne obrůstat mimozemským plevelem. Jeho herecká bezradnost plná vyvalených očí a legračních šklebů jistě splňuje Romeovu představu o kvalitním béčku, ale absence děje je tu až moc nápadná. Nejvíc se mi asi líbila první povídka o mrtvém pánovi, který se vyleze z hrobu, aby konečně dostal svůj kdysi slíbený dort. Je to laciná, ale perfektně komixová zábava, s mladým Edem Harrisem ve vedlejší roli. Další tři povídky jsou o staré truhle z níž po otevření vyleze vraždící monstrum, o pomstychtivém manželovi (Leslie Nielsen), který zahrabe svou manželku a jejího milence do písku a nechá je utopit se během přílivu, načež se mu ti dva rozhodnou pomstít, a nakonec o pánovi, který všude vidí šváby. Je to nuda, i když chvílemi na vás dýchne příjemně smradlavý pach těl rozkládajících se na stránkách starých amerických komixů – křiklavé barvy, jednoduchoučké příběhy, a to za pozornost možná stojí. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Povídkový film, který hodně připomíná seriálové Příběhy ze záhrobí. Je naivní od něčeho takového čekat hrůzu a strašení, od začátku je jasné, že jde v prvé řadě o zábavu nebo černý humor. Vyloženě špatná není žádná povídka, jen jsou některé spíš divné. Když je rozeberu zvlášť (jen hodnocením - ne popisem včetně point jako kupa zdejších retardů), tak první povídka je za 8/10, druhá 6/10, třetí 7/10, čtvrtá 9/10, pátá 6/10. Masky jsou skvělé, má to své kouzlo - něco takového už se dneska bohužel netočí. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (14)

  • Příběh "Father's Day" je první povídkou Stephena Kinga, kterou psal přímo pro natáčení filmu. (facojurka)
  • Skupina The Black Dahlia Murder natočila podle filmu klip k písni „Everything Went Black“. (The_Second)
  • Stephen King měl alergickou reakci na makeup, který musel nosit při ztvárnění role Jordyho Verrilla. Aby byl vůbec schopný svou roli zahrát, musel být nadopován prášky proti alergii. (oje)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama