Reklama

Reklama

Helena Lylová (Virginia Madsen) se smála, když od svého spolužáka slyšela hrůzný příběh o Candymanovi, vraždícím monstru s hákem místo ruky. Nevěřila ani tehdy, když tajně navštívila místo, kde se odehrála brutální vražda. Candyman ji o své existenci však brzo přesvědčil, když rozpoutal peklo plné zohavených mrtvol. Protože však policie na duchy nevěří, podezřelou se pro ně stává Helena. A jenom jediný člověk ji může očistit. Candyman. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Vskutku sugestívna snímka, ktorá z detinskej historky o Candymanovi robí kompetentný horor aj sociálnu kritiku v jednom - obe zložky sa navzájom dokresľujú, v prípade hororu aj prehlbujú, tým pádom vzniká veľmi inteligentný a taktiež desivý "slasher" pripomínajúci svojím základným motívom Cravenovu NOČNÚ MORU. Ukážkové cedenie tuhej atmosféry z negerského geta s postavou vraha odkazujúcou k "blaxploitation žánru" nemá chybu a zaobstaráva si kus originality. Seriózny horor s nahusteným impulzívnym scenárom a stálym tlakom na diváka, vizuálne aj hudobne prvotriedny film s riadnou dávkou razantnej údernosti aj snovej bizarnosti. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Keď pred zrkadlom päťkrát vyslovíte meno, tak sa objaví. A bude sa chcieť pomstiť. Výborný a hlavne zaujímavý horor s podivnou atmosférou, ktorej veľmi pomáha aj hudba Phillipa Glassa. Zasadenie deja medzi paneláky je originálne, rovnako ako práca s „urban legends“. Na rozdiel od spriaznených filmov, ktoré majú za úlohu iba vystrašiť sa adaptácia poviedky Clive Barkera snaží dostať viac do hĺbky. Temný, nepríjemny a bohužiaľ dosť zabudnutý zástupca svojho žánru. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Candymana jsem viděl naposledy ještě v dobách kdy jsem si chodil pro filmy do videopůjčovny. Když jsem zjistil, že je na světě nový Candyman (2021), kterej volně navazuje na první díl, rozhodl jsem si Candymana (1992) oprášit, protože jsem si z něho pamatoval hlavně stěžejní scény. Musím uznat, že ani po letech neztratil Candyman nic ze svého kouzla. I přes chyby kterých ve filmu není zrovna málo přemýšlím, že hodnocení zvednu o hvězdu výšva to na 4 hvězdy. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Dost doslovně pojatá nietzsechovská teze o zírání do propasti, která má schopnosti stát se tím, o čem vypráví. Ale třeba se pletu a vy byste po dokoukání do toho zrcadla pětkrát Candyman řekli. Tenhle film tristně zapadl do kategorie pozdně osmdesátkových slasherů a trochu si za to může sám v momentech, kdy si není schopnej odpustit jednoduché variování klasických lekaček, jakkoli brutalita posouvá film lehce za hranici obvyklého slasherového pohodlí. Zaslouží si však daleko vyšší pozici, protože nejde o nic menšího než obecný popis mýtu, jeho geneze, univerzálnosti, naší schopnosti se do něj projektovat a hlavně jeho neuchopitelnosti v důsledku nedůvěryhodnosti veškerých jeho zdrojů. Mýtus je zde něco nepříjemně abstraktního, co však působí ještě nepříjemnější, zato dost konkrétní bolest a smrt. A Candyman je mýtus obzvláště vypečený, protože zatímco ačkoli jako každý jiný je vděčný za svoji existenci lidem, kteří v něj věří, tak s těmi, kteří se mu vysmívají zamete tak, že si opráší pověst zase na pár dlouhých let. Zkuste se téhle neprůstřelné klauzuli vyhnout.____Každopádně pokud tu noc, kdy jste viděli Candymana, vás probudí zvuk, který zní jako zaklepání na dveře, vy bydlíte sami v malém bytě uprostřed města, začne se vám chtít na záchod, který laškovný architekt navrhl přesně zády k zrcadlu, ke kterému se musíte chtě nechtě otočit a když to všechno zmáknete, vracíte se do místnosti, kde jste automaticky dříve nechali přehozený kabát přes opěradlo vysoké židle... no můžete se rovnou přichystat na to, že se s ranním úsvitem seznámíte osobně. Kamarád říkal... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

..........řeknou o mě, že jsem prolil krev. A k čemu je krev, když ne k prolévání ?.......... Konečně jsem se dostal k trilogii Candyman. Sehnal jsem je všechny v jedné kolekci a už se docela těším na příběh o chlápkovi, co má místo pravé ruky hák. Nikdy jsem ty filmy neviděl, tak právě teď začínám. CITÁT - Candyman, Candyman, Candyman, Candyman, Ca.......... Jeho pindík našli v záchodě a to se nedá spravit. Lepší být mrtvej než bez piňdíka. Je to vykuk ten Candyman, takhle si zahrávat z lidským osudem. Z příběhu odehrávajícího se v chudinské černošské čtvrti jasně vyplývá, že Candyman ( Tony Todd ) je černoch. Tento příběh má docela pěkný hudební doprovod ( Philip Glass ) Ponurý a krvavý až do samého konce. CITÁT - Z hákem místo ruky, rozpářu ti břicho.....přišel jsem si pro tebe.......... Ve filmu si zahráli - ..........Virginia Madsen jako HELEN LYLE a ..........Xander Berkeley jako TREVOR LYLE. Film má docela slušný konec. CITÁT - Helen, Helen, Helen, Helen, He.......... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (29)

  • Virginia Madsen tvrdí, že byla pro některé scény ve filmu zhypnotizována. (Chatterer)
  • Virginia Madsen trpí alergií na včely, proto byla u natáčení vždy připravená sanitka. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama