Reklama

Reklama

Hollywood

(seriál)
  • USA Hollywood
Trailer

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V poválečném Hollywoodu se může skupinka ctižádostivých herců doslova přetrhnout, aby dosáhla svého a uplatnila se v showbyznysu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Ant 

všechny recenze uživatele

První tři epizody vás namotají na seriózní příběh ze zlaté éry Hollywoodu a jak se tehdy žilo menšinám všeho druhu. Příběh gigola, co se snaží uspět jako herec jen proto, že ho v dětství bavilo chodit do kina? Paráda. Stupidní jako facka a zároveň uvěřitelné. Jenže to jsem netušila, že Murphy z toho plánuje udělat Glee na x-tou. Další 4 díly jsou napsány ve stylu, kdy scénáristi sebrali několik "woke" hashtagů z Twitteru a postavili kolem nich příběh, který je asi tak uvěřitelný jako sníh v létě. Aneb všechno je krásné, pozitivní, postavy úplných grázlů najdou svědomí bez jakéhokoliv vysvětlení. Herci jsou jednorozměrní jako příběh samotný. Jediný Jim Parsons hraje jako o život. Seriál jsem dokoukala se znechucením z toho, jak tohle vůbec někdo tohle schválil do produkce. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místy až skoro snová alternativní historie Hollywoodu 50. let. Jistě, není to tak šokantní jako tenkrát v Hollywoodu a mnohým divákům nebude jasné (nebo spíš bude jedno) kdo je reálnou postavou a kdo jen výtvorem tvůrců, či kompilátem několika skutečných lidí. Ale s postupujícími díly jim bude jasné, že takto to skutečně - bohužel - být nemohlo. Ale hezky se na to dívá a uvažuje nad tím, co by bylo, kdyby... Jak moc by takovýto zlom v 50. letech ovlivnil samotnou podstatu Hollywoodu a jak by tento ovlivnil následně celý svět... ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Hollywood. Místo, kde se plní sny, o kterých jste si už dávno přestali myslet, že by se proměnily v realitu. A přesně s takovým Hollywoodem přichází legendární televizní matador Ryan Murphy, aby nám odvyprávěl, o jakém Hollywoodu vlastně snil. Jako o místě, kde lze být sám sebou, ať jste žena, černoch, homosexuál, případně v nějaké kombinaci v těchto vyřčených skupinách obyvatel. Není podstatné, že se to ve skutečnosti takto neodehrálo, a pokud s tím máte problém, není seriálový Hollywood vůbec pro vás. Hollywood je nádherné seriálové melodrama, které si vás podmaní, pokud Murphyho dílu dáte aspoň malou šanci a otevřete mu své srdce. Může vás ohromit pečlivá dobová výprava, může vás nadchnout skvělý dixielandový soundtrack, ale nejvíce vás dostane absolutně dokonalé herecké obsazení, kde všichni hrají se zápalem pro věc. Je radost sledovat seriál, který si všichni totálně užívají. A hlavně Jim Parsons, který tu předvádí jednu ze svých životních rolí. Murphyho Hollywood vás natolik dojme, potěší a rozbrečí, že na něj určitě nezapomenete. Díky, Ryane. ()

Zero_Signal 

všechny recenze uživatele

Nepomôžem si, ale úboho melodramatický, scenáristicky úplne biedny historický revizionizmus, v ktorom sa Hollywood snaží presvedčiť ako boli v old Hollywood ére najviac woke progresívna spoločnosť na zemi miesto pravdivejšieho náhľadu do absolútneho rasistického, sexistického a sexuálne deviantského kultu (kt. je mimochodom doteraz) mi nie je úplne po chuti. Hviezda za celkom ok začiatok a Jima Parsonsa, ostatné je za odpad. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Jako člověku se slabostí pro starou Ameriku se mi na to skvěle koukalo po stránce výpravy a kostýmů a prvních pár dílů se jevilo nadějně i po stránce scénáře. Ale pak jako by šlo všechno rázem do kopru. Mám z toho podobný pocit jako kolega J*A*S*M - ze seriálu, který se zprvu jeví jako nadějná sonda do intrik a zvrácenosti (nejenom) poválečného Hollywoodu, se stává víceméně pohádka, která jen klouže po povrchu a nepřipouští žádné komplikace, žádné skutečně vyhrocené dramatické situace, po nichž některé momenty i tematika rasismu a homofobie přímo volají. Ba naopak, jak se příběh vyvíjí, přeslazenosti, kýče a patosu přibývá a korunu tomu nasazuje poslední epizoda. Chápu, že hlavním poselstvím seriálu je nevzdávat se naděje a jít si tvrdě za svým takříkajíc "against all odds", ale i to se dá pojmout vkusně a neprvoplánovitě. Chyba je však do jisté míry na mé straně, jelikož jsem očekával něco úplně jiného, syrovějšího a realističtějšího (např. ve stylu Roachova Trumba). I proto jsem ve finálním hodnocení tolerantnější - když už nic jiného, děj odsýpal, seriál má příjemnou dobovou atmosféru a sympatické postavy a krom toho mě těšila řada narážek na reálné herce a filmy starého Hollywoodu, které mám tak rád. ()

Galerie (177)

Zajímavosti (6)

  • Ačkoliv postava Camille (Laura Harrier) ve skutečnosti neexistovala, její příběh je částečně inspirovan herečkou Dorothy Dandridge, první černou herečkou nominovanou na Oscara za hlavní roli. (Kitcat)
  • Asi polovina kostýmů, které můžeme vidět v seriálu, byly vyrobeny ručně. (SONY_)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama