Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (103)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou sériích lze říct, že je to velmi slabý seriál s pár geniálními scénami a nápady, které ale zcela uvadají ve srovnání s neschopností scénáristy vymyslet příběhy, ve kterých bude Kotkův Einstein fakt perlit. Herecky je to občas fakt děs, přehrávání snad až amatérským způsobem. Postavy i tak jsou docela sympatické a sem tam jim i člověk drží palce. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle reklamních spotů (trailers) bude tento seriál útokem na žaludek. Kdyby aspoň byl vtipný a zábavný víc než bláznivě nepravděpodobný. První tři minuty prvního dílu daly tušit, že to bude prů$€r. Česká seriálová škola jde čím dál víc vlastní cestou, ne tou ověřenou pro úspěch u diváků. Tedy ...úspěch bude - u diváků z doplňkové množiny k množině hrdiny. "Noční solární panely." ()

Reklama

Mafiapau 

všechny recenze uživatele

Konečně Český seriál co není sračka! Bere si to nejlepší ze seriálu "Sherlock" (až ve druhém dílu jsem si uvědomil že tam hraje herec co daboval v českém znění postavu Mycrofta Holmese) a "Limitless" a přimýchává k tomu český punc, akorátní stopáž a stravitelný počet klišé. Druhá série pokračovala dost solidně. Nestydím se za 3 hvězdy! ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně nepovedlo. Všichni se zde chovají jako totální retardi. Zejména pak celý policejní sbor je totálně neschopný. Navíc hercům ty role nevěřím ani omylem. Takhle nevěrohodně zahrané postavy jsem už dlouho neviděl. Ačkoli to možná bude scénářem, protože obsazení vypadá papírově slušně. Samotné případy jsou pak extrémně přitažené za palici a jejich řešení přichází naprosto nahodile a totálně nesmyslně. Průběh vyšetřování, jestli se tomu tak dá říkat, je těžce nezajímavý. Bez pořádných stop, bez svědků, bez policejní práce. Navíc plné faktických chyb. Třeba když se nám snaží namluvit, že 7 patrová budova je vysoká 8 metrů. -_- Kdyby alespoň postava "Einsteina" dobře fungovala. Ale i zde seriál selhává. Jeho skopičiny jsou trapné, ale jako velmi trapné. Navíc se po chvíli začnou dost opakovat. Skutečně se zde nedá mluvit o nějaké formě humoru. Svou "inteligenci" v podobě "dedukce" pak předvání maximálně tak 2x za epizodu a to zcela nahodile a nesmyslně. Celkově vzato nebudu zacházet daleko, když řeknu, že mě hloupost seriálu až urážela. Viděl jsem 4 a půl epizody a už nikdy více. 1* 20% ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uplne nevím jak to hodnotit. Na česky poměry je to fakt dobrý, současná česká tvorba je fakt velmi špatná. Takže zas ta laťka je hodně nízko. Docela jsem překvapená, že Kotek umí hrát. Ta Josefíková se tváři v každým seriálu stejně, mluví úplně stejně… o tom to herectví není, ale já nejsem expert, ze jo :-D Jinak mi přijde, že Kotkovi ta role dost sedne, jeho body language působí velmi přirozeně. Co už tak přirozeně nepůsobí, jsou dialogy. Podle toho, jak ty postavy občas mluví, to vypadá spíš, že to psal někdo, kdo moc zkušenosti s mluvením na lidi nemá… ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • Jeden z vrahů říká něco ve smyslu: „Hackli jsme její palubní počítač, když vysílal pojišťovně data kvůli bonusu.“ Toto je nesmysl, protože palubní počítače za žádných okolností nekomunikují jakkoliv s pojišťovnou. Jinak pistolka zavěšená pod dronem je úsměvná ve vztahu ke skutečné velikosti zbraně. Nakonec vidíme „střelecké schopnosti“ dronu při pokusu zastřelit Einsteina (Vojtěch Kotek), kdy jej velmi neúspěšně ostřeluje v budově a není schopen jej zasáhnout ani na cca 5 m. (pjotri)
  • Epizoda se stala nejsledovanějším pořadem sobotního večera po 20:00, premiéru vidělo 671 tis. diváků (15+). (rublik05)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama