Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

Hombre8 odpad!

všechny recenze uživatele

Možná se to po těch 20 minutách pak už až do konce jenom lepšilo, ale to už nikdy nezjistím. Další primácký seroš pro vymyté mozky dolních deset mega. Pro mne je to smutnější, než když jsem viděl naše herecké elity, jak se po převratě prodávaly do italských pornofilmů. Podezírám reklamní sebranku, že financuje a vnucuje tyhle hovadiny televizím, aby pak lépe vynikly jejich "produkty". ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálu pomáhájí komediální prvky. Hodně se snaží vyrovnat zahraničí. Kopíruje koncept který už známe. Např. Mentalista nebo Sherlock a podobné kdy je borec divnej ale extrémně chytrej. Tohle lidi prostě láká. Jenže bohužel herecky je to NĚKDY slabé, kolísavá kvalita. Možná je to tím že u nás herci nemají čas se připravovat na role. Spoustu toho co se tvoří je spíš kvantita, ale co kvalita? Herci musí brát velké množství rolí v TV a na divadle aby se uživili. Známá USA produkce dává více peněz i času pro herce. Kotek je zábavnej ve své roli. Ale jeho i ostatní herectví postav je málo uvěřitelné. Máte někdy pocit, že něco předříkávají z papíru. To je škoda. + Některé nelogické děje. Např. ukradnete drogy a pak se cpete do vyšetřování, a vše je prominuto. Vážně. V našem státě? Možná by bylo lepší zkrátit každý díl a pohrát si s detaily a hlavně herectvím. Tady je to ta častější slabina. Nesmí chybět v každém díle nějaký sexík. Nebo někdo bez  trička XD. V prvním díle holka, v 2. a 3. pánové. Některé lidi lákají podivíni protože oni sami se cítí velice často nepochopení. Cítí se jako v tomto seriálu Filip. Scénář se snaží oslovit spíše mladší. Některými fyzickými výkony, hláškami i erotikou. * Jsem v šoku, že se mi toto dostalo pod kůži a s každým dalším dílem. Nerozumím tomu :). Měla bych spoustu výhrad. Ale je to parádní oddechovka. /Je to tak blbé až mě to baví...jako když si náš Einstein Filip zapaluje v 6 díle první řady mrkev a paroduje Colomba. XD ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prima se po letech konečně překonala a vyplodila kriminální seriál, za který se nemusí stydět. Vojta Kotek tu možná hraje spíš sám sebe, než aby se zdejšími výkony jakkoli předřel, já ho ale mám rád už od prvního setkání se Snowboarďáky, už jen proto jsem se na něj tolik těšil. Už se sice spíše otáčím zády k seriálům, kde každý díl pojednává o něčem jiném (vyjmo Simpsonovy nebo třeba BoJacka), čas od času ta prostá kriminálka ale nevadí, zvlášť když se v ní pohybuje tolik milého vtipu. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně nepovedlo. Všichni se zde chovají jako totální retardi. Zejména pak celý policejní sbor je totálně neschopný. Navíc hercům ty role nevěřím ani omylem. Takhle nevěrohodně zahrané postavy jsem už dlouho neviděl. Ačkoli to možná bude scénářem, protože obsazení vypadá papírově slušně. Samotné případy jsou pak extrémně přitažené za palici a jejich řešení přichází naprosto nahodile a totálně nesmyslně. Průběh vyšetřování, jestli se tomu tak dá říkat, je těžce nezajímavý. Bez pořádných stop, bez svědků, bez policejní práce. Navíc plné faktických chyb. Třeba když se nám snaží namluvit, že 7 patrová budova je vysoká 8 metrů. -_- Kdyby alespoň postava "Einsteina" dobře fungovala. Ale i zde seriál selhává. Jeho skopičiny jsou trapné, ale jako velmi trapné. Navíc se po chvíli začnou dost opakovat. Skutečně se zde nedá mluvit o nějaké formě humoru. Svou "inteligenci" v podobě "dedukce" pak předvání maximálně tak 2x za epizodu a to zcela nahodile a nesmyslně. Celkově vzato nebudu zacházet daleko, když řeknu, že mě hloupost seriálu až urážela. Viděl jsem 4 a půl epizody a už nikdy více. 1* 20% ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

1. díl: Neobyčejně hloupá trapárna. Smát se tomu nedá, jen kroutit hlavou. 70% času jsou prostoje, 90% času blbé kecy, 20% jakési otřesně špatné dětské scénky. Je to mírně nad úrovní Ulice. Ještě zkusím 2. díl než to vzdám. ||| 2. díl: Stejně blbé, protivné a trapné jako 1. díl. Nedodíváno, vypnuto. ||| Zkusil jsem chvilku 7. dílu. Trapný hnůj. Další díly už zkoušet nebudu. (4%) ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • Filip (Vojtěch Kotek) volá policajtce Lence (Anna Polívková), aby provedli exhumaci matky pachatelky a zjistili, jestli mrtvola nemá v těle stopy jedu. Hned v následujícím záběru volá šéf (Pavel Zedníček) Lence, že Filip měl pravdu a jed byl v těle mrtvoly nalezen. Toto je naprostý nesmysl, protože všechno trvá určitou dobu – exhumace, rozbory atd. a nelze očekávat, že se to vše stane během cca 5 minut, vzhledem k ději příběhu. (pjotri)
  • Způsob, jakým má Filip (Vojtěch Kotek) namontován astronomický dalekohled, je naprosto špatně. Génius Filip by měl vědět, že dalekohled musí být namontován tak, aby viděl přes okraje tubusu hvězdárny. Jinak by totiž nebylo možno pozorovat východy či západy nebeských těles. Určitá část z nich je pozorovatelná jen a pouze těsně nad obzorem. Při způsobu montáže Filipova dalekohledu by bylo možno sledovat jen minimum objektů v nadhlavníku, tedy jen přímo nad dalekohledem. Přitom investice do té stavby musela být kolem 1 milionu – kopule stojí kolem 400 000 Kč + tubus, sahající pod úroveň stropu + řídící elektronika + mechanika (pohon otočné kopule a dalekohledu) – kopule je zde zcela zbytečná, protože dalekohled, ostatně ne příliš kvalitní, sedí „ve sklepě“, + stavební práce atd. (pjotri)
  • Jeden z vrahů říká něco ve smyslu: „Hackli jsme její palubní počítač, když vysílal pojišťovně data kvůli bonusu.“ Toto je nesmysl, protože palubní počítače za žádných okolností nekomunikují jakkoliv s pojišťovnou. Jinak pistolka zavěšená pod dronem je úsměvná ve vztahu ke skutečné velikosti zbraně. Nakonec vidíme „střelecké schopnosti“ dronu při pokusu zastřelit Einsteina (Vojtěch Kotek), kdy jej velmi neúspěšně ostřeluje v budově a není schopen jej zasáhnout ani na cca 5 m. (pjotri)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno