Rod Draka - Série 2 (2024) (série)
Andrij ParekhScénář:
Eileen ShimKamera:
Vanja CernjulHudba:
Ramin DjawadiHrají:
Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Jefferson Hall, Matthew Needham, Anthony Flanagan, Tom Glynn-Carney, Ewan Mitchell, Phia Saban, Harry Collett (více)VOD (1)
Rhaenyře už zbývá jen málo možností, a tak se pouští do riskantní akce, zatímco Aemond podniká kroky k přetvoření Zelené rady. (Max)
Smutné, že i tohle bylo lepší než předchozí díl. O slabou hvězdičku zvedám hlavně díky drakům, kteří jsou v každém díle opravdu vydaření. Jinak se nedaří téměř nic. Můžu vlastně jako kolovrátek opisovat své předchozí komentáře. Protože Daemon STÁLE halucinuje a z jakéhosi neznámého důvodu se spřáhl s vševědoucí ježibabou, Rhaenerys má stále stažený půlky (i když její dar byl mimořádně chytrý tah), Aemond a Aegon se vůbec nevyvedli a nebojí se svoji neschopnost dát najevo. Opět se neplýtvá pouhými náznaky jakéhokoliv posunu v ději či akce. Slabé 3*… ()
Opäť sa pokračuje v tradícii robiť seriál nudným. Osedlanie a skrotenie draka tu nemáme, zdá sa, že drak si prvýkrát len tak svojhlavo vybral. Bitky žiadne, ani len muž proti mužovi. Odseknutie ruky, čo spustí slabšie napätie, to už áno, ale aj tak to nikto nevybičoval na maximum. Aegon sa z toho pravdepodobne, aj keď poznačený, vylíže. Aemond sľubuje bitku a máme tu jeho chladnokrvné rozhodnutia, žiadnej sa ale nedočkáme. A Daemon má stále sny, spomienky a halucinácie. Ale v tejto epizóde sa dozvieme, že sa niečo zmení. Tempo seriálu pravdepodobne ale nie. ()
Tak se nám HoD naplno odkopal. Nějaký posun dějem se opět nekoná, Daemon asi do konce série bude pít otrávené víno a nikam jinam mimo Harrenov se nepodívá a díky tomu můžeme hodinu koukat na rozbor ženských citů, lesbické scény a protlačované černošské Targaryeny. Protože bílý muž si draka ochočit nesmí, zato černoch ano. Toto byl můj poslední díl. ()
takže v téhle serii se už asi nikam dál moc neposuneme-hlavně z toho vyždímat co nejvíc serii žejo :-( Tenhle díl reálně obsahoval 2 scény které mají pro posun děje nějaký význam - jinak vata vata, povinná lesbo líbačka a čekání na další díl. Ideálně by se už mohli začít víc věnovat postavám které budou pro budoucí story (tedy pokud se budou držet knih víceméně i nadále tak jako doted) podstatné a ne jim věnovat jednu scénu v každém druhém díle a místo toho věnovat 80% času tomu jak Daemonovi šibě. ()
Zacina me to stvat, je tam milion postav, které zdánlivě nemají význam, aby třeba za 5 epizod, přinejhorším v přístí řadě, měli. Problém je, že jim nejsou napsané dobré scény a jsou krátké. 100x bych se radši díval na trampoty krysařů, než smutného Geralta (bastard?) a jeho nemocného dítěte, ale je mi jasné, že v posledním díle nebo v přístí řadě bude mít význam. Kluci bastardi maj aspoň potenciál do přístího, předposledního, dílu. Ta dcera, už ani nevím koho, s Daemonem měla tak 5 minut prostoru za celou řadu, teď je u nějaké paní jak z Princezny Nevěsty a asi si osedlá draka, doufám, že dřív než v posledním díle. Daemonova halušky už jsou druhým dílem přes dáru, ale předpokládám, že v posledním díle se konečně někam pohne. Prostě to rozmělnění je znát a cucání z prstu nad rámec předlohy vs. skoky x let dopředu z minulé řady, maj jasného vítěze. Zlatý Sapochnik, možná to je důvod přoč od projektu pláchl. Z těch 6+ hodin letos zatím stálo za něco tak hodina. Kdo by to byl čekal, že dvě nejlepší věci co v roce 2022 byli a to The Boys i HoD, které dostali pečlivý nadstandardní časový treatment 2 let, budou taková mizérie. Ale ti Boys alespoň vytáhli druhou půlku. Tady zůstávaj kvalitní herci, skvělý design, občas velmi slušně napsaný a zahradný dialog a velmi zřídka skvělá scéna. Za mě je to málo. ()