Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon
Trailer
USA, (2022–2024), 18 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Seriál, odehrávající se 200 let před událostmi Hry o trůny, zachycuje Targaryeny vládnoucí Sedmi královstvím, ale také vlastní rod na pokraji občanské války. Ještě před narozením syna šokuje král Viserys celou říši prohlášením, že jeho dcera Rhaenyra se stane nástupcem trůnu. Jakmile se narodí zdravý syn, události rychle naberou nový směr a mnozí spřádají plány, které by princezně znemožnily usednout na Železný trůn. S intrikami na obou stranách a říší na hraně zániku zažijete vzestup a pád Rodu Draka. (Magic Box)

(více)

Videa (25)

Trailer

Recenze (192)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

GoT jsem zbožňovala, a tohle bylo co? Ne jen slabý, zdlouhavý a nudný odvárek, ale celé to bylo pojato i dosti nechutně (vředy a neustálé přikládání pijavic, mega krvavé a děsivé porody, vypíchávání očí). A když už jsem si jakž takž na Rhaenyru zvykla a zhruba tři díly se mi konečně začaly líbit, vrzli tam od druhé půlky úplně jinou herečku, ke které jsem si 4 další díly nedokázala vytvořit absolutně žádný vztah; změnili ji totiž nejen vzhled, ale i charakter (Daemon naopak zůstal stejný, dokonce ani nezestárl), což se fakt nedělá. Na konci královna Rhanyera však přeci jen začala trochu vystrkovat růžky a pochopila svoji roli, takže další sérii nakonec stejně asi šanci dám. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Konečně se to začne rozjíždět a konec. Rod draka hraje natahovanou, naštěstí má na své straně vynikajícího Matta Smitha, který když si to napochoduje na scénu tak si krade celou show pro sebe. Milly Alcock je fantastická a první půlka seriálu bavila díky ní o chlup víc. Paddy Constantine předvedl nejpomalejší umírání co jsem zatím viděl naprosto bravurně. Škoda tedy jde roztažených intrik a keců bez valného významu. Končit se mělo pořádným konfliktem ne těsně před ním. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku mi dost vadila kolísavá kvalita jednotlivých dílů a také pár dalších detailů. ( Někteří zestárli moc, někteří skoro vůbec, třeba Daemon). Ale to dnes můžu směle sbalit do kuličky a hodit do koše. Pěkně za tři body. Pardon! Za lepší čtyři. Druhá půlka Rodu Draka byla totiž převážně strhující podívaná, která dala vzpomenout na nejlepší díly, či série z GOT. Napětí, vraždy, intriky, souboje a hlavně všudypřítomná touha po moci, která se line tímhle seriálem nepřetržitě až do konce. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako sa dalo predpokladať, House of the Dragon ani zďaleka nedosahuje kvalít Game of Thrones. Akosi si tu neviete nájsť obľúbenú postavu, ja kým som si obľúbil maličkú Milly Alcock, tak už aj stihla vyrásť a začala ju hrať staršia herečka, nechutná lezba Emma D’arcy. Aby to bolo rasovo vyvážené, tak tu polovicu Targaryenov hrajú čerňoši s blond vlasmi. Nevadí že tam nie je ani jeden aziat, hlavne že čerňošov máme dosť. No a samozrejme nechýbajú lezbické a gey scény. Už ma len mrzí, že tam nebola ukrajinská vlajka. Ale k veci. Je to veľmi slabé a iné, než Hry o tróny, necítite v tom tú atmosféru, väčšina scén je v tmavom zámku a vy tlačíte oči k obrazovke, aby ste niečo v tej tme videli. Draci sa tam vyskytujú taktiež málo. Na druhú stranu je seriál plný zaujímavých zvratov a nečakaných úmrtí. Verím, že druhá séria bude o triedu lepšia. Hodnotenie: Epizódy: 9 **** / 3,4,5,7,8,10 *** / 2 ** / 1,6 * ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Prequel seriálové Hry o trůny dopadl překvapivě na výbornou. Malinko jsem se obával, že se dějem přesuneme o 200 let zpět (tudíž k postavám, které mi absolutně nic neříkají). Ale finální výsledek mě dokázal zaháčkovat, jednoduše bych lhal, kdybych tvrdil opak. Velice se mi zamlouvalo, že seriál nesází na přehnanou akci, ale spíše na skromnější dialogy v uzavřených exteriérech. Sledovat to obří množství intrik a zrad se nikdy neokouká, tohle jsem si zase užíval plnými doušky. Ale samozřejmě i vizuál nabízí super podívanou. Herecky naprosto kraluje Paddy Considine coby král Viserys Targaryen. S takovou bravurou ztvárnit postupně umírajícího člověka na lepru, to jsem čuměl jako puk (jestli za to nepřistane nějaké ocenění, tak se upřímně budu divit). Jinak i ostatní osazenstvo hraje jako o život (Daemon FTW!). Co se týče hlavní zápletky, tak ta postupně slušně graduje, ten duel rodu Targaryen proti rodu Hightower se ke konci rozjel do šílených otáček. Těším se na druhou sérii, závěr neskutečně navnadil. Za mě 8/10 ()

Galerie (692)

Zajímavosti (40)

  • Koruna, která Viserysovi (Paddy Considine) spadla z hlavy, byl omyl při natáčení. Režisérovi se líbilo Mattovo (Daemon) gesto, když Paddy korunu zvedl, a tak scéna byla ponechána v seriálu. (mikki089)
  • Název epizody je přímo převzat z názvu kapitoly z knihy „Oheň a krev“, na které je seriál založen. (mikki089)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Rod draka pokračuje v produkci

Rod draka pokračuje v produkci

24.07.2023

Spisovatel G. R. R. Martin přidal na svůj blog nový příspěvek, v němž zazněly dvě důležité informace, které by měly potěšit fanoušky Hry o trůny i Rodu draka. Tou první je, že 74letý autor pomalu ale… (více)

Reklama

Reklama