Reklama

Reklama

Startup

(seriál)
  • Jižní Korea Saenbakseu (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Mladí korejští podnikatelé, kteří by svoje sny rádi proměnili v realitu, bojují o úspěch i lásku v nemilosrdném světě špičkových technologií. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Bumkybunny 

všechny recenze uživatele

Dobrý seriál s originálním nápadem. Hezky to tam do sebe všechno zapadá a tvoří to celek, který dává smysl. Chvílemi lze považovat za dobrou komedii, jindy jde ale i dost do hloubky a dokáže člověka skoro i rozbrečet. Našla jsem si tam své oblíbence i neoblíbence, ale nakonec se to všechno pěkně srovnalo a zanechalo ve mně dobrý dojem. Doporučuji všem, kteří mají rádi seriály, které je nabijí pozitivní energií, empatií a v neposlední řadě i rozesmějí. ()

RhiannonEsme 

všechny recenze uživatele

Přesně tohle jsem potřebovala po tom protrpěném Pětadvacet jednadvacet. Nejen prince Baek Aha (Nam Joo Hyoka), ale i Kima Seon-ho z Městečka na pobřeží, vojáka z Crash Landing on You a spoustu legrace. Mužští diváci jsou sice zklamaní, že se nejedná o seriózní dokument o podnikání, ale stačilo si přečíst žánr "drama, romantická komedie" a měli by mít jasno. Už od druhého dílu mi bylo jasné, že nebohý investiční manažer Han bude okolnostmi nucen triu mladíků v rozjezdu pomáhat, že se stejně jako To San zakouká do hlavní hrdinky, a že nebudu vědět, kterému fandit víc. Nam Joo-hyok se na roli plachého a nesebevědomého génia hodí perfektně a působí roztomile nezkušeně. Řekl, že tuto roli nemusel vubec hrát, protože hrál sám sebe, svuj vlastni životní příběh - a je to sakra znát! Loser a ufňukánek to rozhodně není, pánové asi nevědí, ze spousta žen nesnáší povýšené suverénní machýrky. Citlivy a plachý muž se skrytym talentem může mít pro nás obrovské kouzlo. Cyranovský námět mi byl odjakživa hodně blízký, takže tenhle seriál mi sedl, i když jsou v něm nelogičnosti, jak píše bulinka. Dobře vybalancovaný děj mezi vztahy a pracovní náplní mě udržel v napětí až do bohužel useknutého konce a oceňuji také inteligentní zenske postavy. Nesnáším hloupé hrdinky. Jen tak na okraj, jedna věc mě šokovala, a to je režim Nam Joo Hyoka. Aby takhle vypadal, udržuje si 22 kg podváhy (188cm, 66 kg), jí jen bílkoviny, minimum sacharidů a zeleninu, žádný alkohol, žádný junk food a do toho denně trénink v posilovně. Tihle kluci z Koreje jsou krásní, ale žijí hůř než středověcí mniši. Je mi jasné, že ty útlounké herečky na tom nejsou jinak. Takže až zase budete obdivovat jejich krásu a korejskou kulturu dobrého jídla, vzpomeňte si na to... ()

Reklama

mas0n 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se nachytat. Čekal jsem opravdu seriál o podnikání, ale byla to jen love story. Navíc úplně nesmyslná. Hlavní hrdina je ufňukánek, který střídá jen dva výrazy tváře, a nejvíc proto kamera zabírá jeho ruce. Strašné, a to i na korejské poměry. Na Suzy se pěkně kouká, ale herecky to bylo taky tentokrát slabší. Plusem je snad jen minimum otravných vedlejších postav. Ztráta času. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Mám problém, jak ohodnotit. Má to Suzy, atraktivní prostředí start-upu (které místy funguje sympaticky výukově), dvojici nápadníků, které sa dali idneticky fandit a babičku, kterou nešlo nemít rád. Také se to celé podařilo uvěřitelně uzavřít a velmi se mi líbila myšlenka Sand Boxu (kéž bychom něco podobné měli i u nás). Na druhou stranu mi připadne, že to klouzalo po povrchu a občasná dilemata, kterým hlavní hrdina čelil, mě lezla na nervy. Silnější 3*. ■ P.S. O start-upech jsem před časem dělal diskusi. ()

Karmel 

všechny recenze uživatele

Začnu negativy, protože chci uzavírat pozitivně. Námět není tak originální, svým způsobem cyranovská tématika, ovšem u mne oblíbená. Škoda, že si s tím scénárista víc nevyhrál, toho lhaní se tam drží déle, než byste v reálném životě chtěli snášet. A to, že Han na Tal-mi nic nezkusil celé 3 roky nedává smysl. Korejská osudovost obsažena. Pozitiva: Moc se mi líbilo, jak jsou Tal-mi a To-san rozdílní (hlavně ze začátku si na tom dal scénárista záležet) a dobře napsaná je i jejich společná cesta „bez mapy“, kde se od sebe navzájem učí. A stejně dobrý je vztah mezi To-sanem a Hanem. Také se povedly ty To-sanovi IT analogie. Celkem dobře je napsaný i natočený humor (to rivalské pošťuchování mezi To-sanem a Hanem, ty trika na té přespávačce :-D). Casting se prostě povedl. Kim Seon-ho září, Suzy i Nam Joo-hyeok jsou skvělí – on hlavně ze začátku, pak už neměl moc co hrát, jen nesmělý obdiv/lásku k Tal-mi. Vedlejší postavy sice nejdou do větší hloubky, ale jsou dobře zahrané, bavily a zajímaly mne. Pracovní i romantické vztahy jsou dobře vyvážené. Prostředí startupu je zajímavé, taktéž Sand box. A ty jejich seriálové vychytávky!: titulky vysvětlující startupové pojmy, a určitě vydržte vždy až do konce, po obrázkových sekvencích vždy přihodí epilog, který přinese něco nového, nebo v něm vysvětlí nějakou situaci, která se stala v předchozím ději – mooc povedené. Hudba je top. Má to svoje mouchy, ale čím více času uběhlo od doby, kdy jsem seriál viděla, tím víc si uvědomuji, že pozitiva u mne převažují, odnesla jsem si jen positive vibes a ráda se podívám znovu. ()

Galerie (142)

Reklama

Reklama