Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Při náletu za druhé světové války bomby omylem dopadnou na kodaňskou školu plnou dětí a přitom se protnou osudy několika místních obyvatel. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Novinka od netflixu a teraz aj aktuálna téma. Dáni vedia natočiť dobré drámy. Mne vojnové filmy moc nesedia ale toto bavilo a skvelý cz dabing potešil. Trochu zamrzí že ku bombardovaní prišlo až po cca hodine. Taktiež som nepochopil to vykreslenie náboženstva. Netflix bude mať čo robiť. Keď na trh pridchadzaju Hbomax a v lete Disney+. Uvidíme čo nám ešte ponúkne. 3* ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Je to paradox, že se dívám na dánský film podle skutečné události, který asi nebyl úplně známý ani v Dánsku, kdy jim britští piloti letěli zabombit  nacistické centrum, ovšem trefili se úplně vedle. A to je na tomto filmu  nejvíc největší maras. Trefili se kam neměli a tady přichází mé vysvětlení toho paradoxu, vzhledem k tomu co se dnes děje na Ukrajině, tak je to jakoby boží ukazovák, který ukazuje co se děje a ještě může dít...v Evropě!!! ...pokud to nějakým způsobem politici nezatrhnou a neutnou PUTINA !!!   Za mě 88% ()

Reklama

janesX 

všechny recenze uživatele

Srdce trhajúci dánsky film, namierený proti akejkoľvek vojne. Bolo ťažké sa pozerať na nevinné deti vo chvíli bombardovania a mal by to vidieť každý vojnový štváč, ktorý má doma dieťa alebo niekoho, koho má rád. Hviezdu pridávam za silné odkazy a posolstvá počas celého filmu. A ešte aplauz pre skvelo hrajúce postavy - chlapec, ktorý zo šoku onemel, rebelantská mníška, ale aj ďalšie, hrali fakt úžasne.91%. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Rigmor: „Sestra Teresa, myslíte, že Bohu vypadla z ruky ceruzka?“ S. Teresa: „Myslím, že áno.“ Rigmor: „A myslíte, že to potrvá dlho?“ S. Teresa: „Možno. Neviem.“ Rigmor: „Ideme do neba?“ S. Teresa: „Áno, my všetci.“ Rigmor: „Čaká tam na nás Ježiš?“ S. Teresa: „Áno, som si istá, že áno.“ Tento film bol natočený ešte v roku 2021 a tak ho prirovnávať k invázii na Ukrajine nie je na mieste. Akurát načasovanie dosť vyšlo. Navyše, je to príbeh pravdivý a pred pár dňami (21. marca) o bombardovaní Kodane hovorili v správach. Nepovedali, kde sa stala chyba, že britskí letci začali bombardovať francúzsku školu. Ale dôležité je, že autori filmu dokázali vytvoriť atmosféru bezútešnosti a nezmyselnosti vojny. Obraz zúfalých matiek hľadajúcich svoje deti je krutou výčitkou všetkým, ktorí sú schopní rozpútať vojnové peklo na Zemi. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

atmosféricky i vizuálně povedené válečné drama o tom jak byla při náletu, jehož cílem bylo velení gestapa, na samém sklonku války vybombardována i škola, ve které následně zemřely desítky dětí a dospělých. Po poměrně silném začátku film hodně zvolní tempo a snaží se o charakterizaci několika málo postav, jejichž osudy se v závěrečné třetině různě prolnou. Pokud se něco Bornedalovi daří, pak je to posupné utahování emočních šroubů, které vyvrcholí v poslední půl hodině během samotného náletu, následném hledání obětí a přeživších v sutinách školy a korunu tomu nasadí v úplném a sakra silném závěru...75% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Bombardéry, které bombardují školu, jsou britské víceúčelové bojové letouny de Havilland DH.98 Mosquito. (Vito1441)
  • Divadlo, ve kterém rodiče čekají na informace o zachráněných dětech, je Městské divadlo Mladá Boleslav. (Hugo_Stigliz)

Reklama

Reklama