Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

V porovnání s geniálním comicsem (který jsem četl před lety) je to bohužel o dost slabší. V posledním díle to fakt působí hrozně, naštěstí to konec zachrání, i když hlavně kvůli feelingu Stranger things. Potenciál, herci a atmosféra jsou slibné, jenže ty změny mě lezou krkem. Scot Kavanaugh černej? Sam Lesser depkař? Ale no tak, snad druhá serie to zlomí. A ten tatík byl pěknej tragéd. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný téma. Seriál je poutavý od samotného začátku. Téma zatraceně zajímavé. Tak trochu mi vadí, že je to všechno vsazené do pubertálního světa dětí a musím říct, že se od čtvrtého dílu Kinsey chová jako čím dál větší k*áva. A ne jen proto, že by byla tak nebojácná. Tak trochu přemýšlím, zda je to záměr, nebo to prostě jen nevychytali. Zhruba od poloviny už mě to přestalo vtahovat, místy trochu rozčilovat, ale stále jsem se musela dívat, protože mě vážně zajímalo, jak to bude dál, co se vlastně stalo, jak to celé dopadne. I když se dá spousta věcí celkem logicky vyvodit, stejně mi to nedalo. Teď, když vím, jak to dopadne, není to na další shlédnutí. Celkově hodně dobrý pocit. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné fantasy osvieženie s rozumným scenárom, ktorý ani v jednej časti nenudil. Na druhú stranu je pravda, tak ako už niektorí podotkli, že niektoré scény si priam žiadali hororovo pritvrdiť. Rozhodne ale zaujímavý námet - čarovné kľúče, ktoré menia realitu a dokážu rôzne čáry máry. Páčilo sa mi aj to postupné odkrývanie kariet celého príbehu a vysvetľovanie jednotlivých dielikov mozaiky. Záver sa dal síce čakať, no ale asi bolo treba niečo vymyslieť do druhej série. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prve cca styri diely boli pomerne neokukane a vnimal som ich aj ako rodinny film s fantasy prvkami. Potom som zial uz uplne vypadol z nastrocnej "cielovky" a slabe herectvo a scenar ma zacali iritovat kazdou dalsou epizodou viac a viac. Serial rozhodne odporucam mladsiemu alebo nenarocnemu publiku. Zaverecna epizoda prekombinuje pribeh co-to-da a je jasne, ze sa pocita s dalsou seriou. Tu vsak rozhodne vynecham, bola by to strata casu. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Komiks Zámek a klíč je podľa môjho názoru jeden z najlepších grafických románov aké som kedy čítal. Fantasy seriál s prvkami hororu od Netflixu sa dôstojne drží predlohy, teda aspoň prvé 2 série. Potom, ako to už je v súčasnosti zvykom, sa tvorcovia vydajú vlastnou cestou a ukončia celý seriál po svojom. Nevravím, že je ukončený zle, ale nerozumiem tomu, prečo sa nedržali aj naďalej knižnej predlohy. Výber hercov mi sadol a príbeh nebol zbytočne rozťahaný do šiestich sérií. Aj keď som vedel ako sa bude príbeh vyvíjať, dej ma celú dobu držal v napätí, čo sa o väčšine seriálov povedať nedá. Za mňa určite jeden z Top seriálov Netflixu. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)
  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)

Reklama

Reklama