Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné podívané je početná rodina Karafiátových, která se v nastupujících tržních podmínkách rozhodne zanechat dosavadního způsobu obživy (kradení smutečních věnců a jejich přetváření v umně vázané kytice) a začít podnikat. Světlo světa tak spatří svérázná cestovní kancelář Český ráj, postavená na geniálním nápadu nevozit chudé české turisty do zahraničí, ale naopak, bohaté cizince do Čech. Díky svérázné reklamní kampani se skutečně podaří v Paříži obsadit autobus pestrou směsicí Francouzů a vyrazit. Tím však podnikatelské starosti Karafiátových teprve začínají. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (374)

Haggy odpad!

všechny recenze uživatele

Po prohýřené noci plné alkoholických nápojů jsme s kamarádem chytli sebepoškozovací náladu a napadlo nás, že si zavzpomínáme na tento film, který jsme oba neviděli slušnou řádku let. Co k tomuto ještě říct? Je to prapodivná slátanina bez hlavy a paty. "Vtipy" jsou šíleně trapné, až nezvládnutelné a herci, kteří jinak v ostatních filmech excelují jsou tady jak dřeva. Tohle je fakt divný kousek naší kinematografie. Nedovedu si představit, co se lidem, kteří na tomto filmu pracovali muselo honit hlavou, že toto nakonec opravdu vytvořili a poslali to ven. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Slunce, seno, erotika, kde nám rovněž mluví cizinci parádně česky, jen se nám ty poslední zbytky vtipu nějak vytratily. Vezměme kameru, tři auta, pár herců a vyražme točit, však ono nás po cestě něco napadne. Ještě to nemá stopáž na film? Tak tam hodíme nějakou řeč, Heleno, zahraj něco. Kradením smutečních věnců vtip začíná, ale zároveň i končí. Připomíná to křeč devadesátkových pokusů o český sitcom v televizích (bez rozdílu veřejnoprávních či soukromých). ()

Reklama

jumas 

všechny recenze uživatele

Tak u této pěkné české komedie mě zaráží, že má tak špatné hodnocení a je v první stovce nejhorších filmů. Vždyť je to přece zajímavý a hlavně vtipný film s nápadem cestovky která bude jasně vydělávat na zhraničních klientech. Sice něco nedopadne podle představ, ale nakonec vše ok. S postupem času už mi většina scén nepříjde tak vtipná jako dříve, ale do nejhorších filmů určitě nepatří. ()

xerno odpad!

všechny recenze uživatele

Budu to formulovat jednoduše: Být dobrým hercem neznamená být dobrým režisérem. Helena Růžičková je vynikající herečka, a se Zdeňkem Troškou natočila trilogii slunce seno, avšak dostavila se revoluce a ona, jako že se může již točit všechno, chtěla natočit svoji, podobně vtipnou komedii, ale jak již bylo řečeno na začátku, neměla na to, je to brak... ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedený pokus, který sice nepostrádá humor, ale ten je často za hranicí vkusu. V tomto případě nemám ani výhrady proti těm, kteří to hodnotili jako odpad, nicméně za některé herecké výkony dávám 2*, protože ti herci snad ani nemohou za scénář a režii, i když je pravda, že mohli odmítnout hrát v takovém pochybném projektu. Zejména se divím Heleně Růžičkové, která excelovala v Troškově trilogii Slunce, seno… ()

Galerie (4)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu má krátkou repliku také jeho producent, kontroverzní brněnský podnikatel Rudolf Hošna, který nakonec skončil ve vězení. (Scott67)
  • Sourozenci Karafiátovi mají stejná křestní jména jako jejich představitelé, Helena a Jiří. (Investman)

Reklama

Reklama