Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (172)

nash. 

všechny recenze uživatele

Lehce praštěná legrácka postavená na ujetém nápadu, písničkách a tehdy oblíbeném triu Sobota-Šimek-Nárožný. Zábavná, místy vtipná, a přestože čas na ní zapracoval, zůstává koukatelná. Každopádně mnohem koukatelnější než většina současné české produkce a to dokonce i navzdory Vondráčkové, která svým mizerným výkonem prokázala, že šíleně smutná byla nevysvětlitelným ojedinělým úkazem. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Velmi lehký nadprůměr knedlíkové zábavy. Vondráčková zcela toporná, Luděk Sobota zřejmě právě tímto filmem ztratil do té doby fungující punc velmi nadějného herce. Těch 55% dávám i já, ovšem podotýkám, že v té době už opravdu nebylo potřeba točit takové srágory, když například film Na samotě u lesa už rok frčel kiny. ()

Reklama

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelnej Mydloch Nárožný, hodně zajímavej Šimek co má drajv jak kapitalistickej bródwejskej producent, celkem ucházející Sobota a klasicky nehrající "poklad národa" Vondráčková. Sobota je celej Piere Richard ovšem poněkud tuctovější. Menšík ve vedlejší roli se taky neztratí, ovšem nerudnej autobusák Krampol byl naprosto geniální. Z nějaký důvodu mám ten film i trochu rád. Asi proto že mě nes**l tolik jako jiné socialistické komedie a byli tam windséfaři, rogalisti a vodní lyžar s rogalem taženej člunem. Ani ty písníčky nejsou k zahození. Ale nenechte se mýlit, na tedle kousek se vždycky moc rád podívám. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že většina účinkujících herců a Hulena Čuráčková účinkují zásadně v podřadnějších a kvalitativně mnohem horších kouscích, lze tento pokus o muzikálovou komedii považovat za víceméně povedený. Ve skutečnosti je to ale strašlivé padílo, kterým se soudruzi snažili ukázat, že hvězdy jsou jen lidé a hvězdy, jak je to jejich řemeslo náročné. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Když jsem poslouchal kvalitu Sobotou složených filmových písniček, tak musím zásadně protestovat, aby se jakkoli strašil. Právě naopak, je nutno kolem něj našlapovat doslova po špičkách, hlavně ať z něj probůh něco nevypadne! A Helena se už naštěstí taky vypracovala do hodně zralého věku, takže nehrozí, že by někdy zase hrála „príma žábu“ jako v tomhle filmu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Pro scény s hořícím domem posloužil objekt na Žižkově, který dva dny po natáčení zbourali. (M.B)
  • Obec s názvem Komušín, kam jezdí Aleš Brabec (Luděk Sobota) za maminkou, opravdu existuje, nachází se u Horažďovic v okresu Klatovy. (M.B)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v Prahe, v rekreačnej oblasti Slapská priehrada a zábery ciest sa nakrúcali medzi obcami Babice a Ládvi i Ronov nad Doubravou a Závratec. (dyfur)

Reklama

Reklama