Reklama

Reklama

Gangs of London

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie, (2020–2024), 24 h 31 min (Minutáž: 49–87 min)

Hrají:

Joe Cole, Ṣọpẹ́ Dìrísù, Michelle Fairley, Colm Meaney, Lucian Msamati, Paapa Essiedu, Brian Vernel, Pippa Bennett-Warner, Mark Lewis Jones, Jing Lusi (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Město Londýn je zmítáno bouřlivými boji mezinárodních gangů, které mu vládnou, a náhlým vzduchoprázdnem, které vznikne, když je zavražděna hlava nejmocnější londýnské zločinecké rodiny. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (133)

Othello 

všechny recenze uživatele

Velmi nepřekvapivě pokud za režií jednotlivých dílů stojí Edwards, tak to kope jak blázen, akční scény jsou vrcholem roku, destrukce objektů i těla je vytočená úplně doprava a kamera vymejšlí zajímavý fígle. Díky tomu i ten supervážně podanej komiksovej děj s nevýrazným protagonisou docela šlape a celkem zaháčkuje, jakkoli víte, že takhle se věci v žádném vesmíru fakt nedějí. Do pátýho dílu včetně prostá radost, poté si na sesli sednou nezajímaví režiséři Gens a Hardy, téměř úplně tomu spadne řetěz a zbylé čtyři díly nepřijde ani žádná akční scéna, tedy atrakce, pro kterou jsem si myslel, že tenhle seriál vznikl především. Jinak nemám problém s Edwardsovou potřebou tvořit monumentální mafiánské ságy, jejichž svět si představuje jak Hurvínek válku (viz také druhý Raid), ale je v tom za tou hromadou násilí nějaká bezelstná radost a dětské nadšení. Ať mu do toho  ale nehatá kdokoli jinej. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodne vysoko nadpriemerny serialovy thriller. Obsadenim a vykonmi, atmosferou, vynikajucou choreografiou, kamerou a strihom, ktorymi sa Evans podpisal uz vo svojich predoslych kuskoch. I ked som pri par epizodach mal drobne vyhrady a "rypnutia", ako divak som si prisiel na svoje. Vrelo odporucam, ale zaroven varujem, ze mnohe sceny v seriali nie su vhodne pre citlivejsich divakov. Pecka. 85% Len na okraj, piaty diel je filmarcinou uplne "inde". Podobny pocit a atmosferu som citil v kine pri vynikajucom prvom Sicario-vi - dvoma slovami "divacke orgie". Blizsie v ramci jednotlivych epizod. Koho oslovila zivocisnost, primarnost a desivost brutalnych scen, odporucam Evansove Raid-y. Vynikajucich hercov odtial najali aj tvorcovia v John Wick-ovi a da sa objektivne povedat, ze Evans daleko predcil dovtedajsie akcne sceny. 2.seria: **** Serial si stale drzi kvalitnu kameru, brutalitky a obcas velmi pekne akcne sceny. Avsak, uz sa objavuju diery v scenari, naivity a mnohokrat zbytocne prepalene akcne sceny, ci prilis natahovane emocne vypate sceny. Evans-ovi sa vsak jeho remeslo rozhodne paci a tu jeho vasen je vidiet. Trocha sklamanie, lebo kvalitu prvej serie to nedosahuje. Stale odporucam ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Cinemax se vrací do formy ... a nemohl si vybrat lepší režiséry jak Gense a Evanse. Evans naděluje áčkovou brutální akci, kde si vyloženě hraje s každým záběrem a Gens jde v jeho stopách, minimálně co se brutality týče. Jen je převeliká škoda, že vyčerpali skoro celý rozpočet na prvních pět dílů a zbylé 4 už se jelo nejspíš na úvěr. Upřímně doufám, že druhá řada bude mít o dost větší budget, jelikož tohle je fakt pecka, která si zaslouží každý cent ! ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Čakal som podobný počin ako Peaky ale ono je to úplne iné. Prvých 5 dielov je poriadna jazda kde príbeh prevyšuje akcia ktorá je natočená Garethom Evansom, kto tohto muža pozná vie, že akcia to je jeho ( hlavne teda 5 diel je masterpiece). Nasledujúce časti zvoľnia akčné tempo o dosť čo je troška na škodu, ale zase príbeh sa rozvíja a postavy dostanú viac priestoru na rozvoj. Posledný diel je skvelý a toľko zabitých postáv ktoré pre dej niečo znamenali som teda nevidel. Za mňa palec hore rozhodne skvelý seriál a dvere pre 2 sériu si to nechalo pekne otvorené. ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to budou Peaky Blinders z 21. století, ale Gangs of London rozjíždí trochu jinou hru. Oba seriály jsou úžasný! GoL nám nabídne mnohem víc akce a větší koncentraci nechutných scén. A že je akčních scén s geniální kamerou a choreografií každý díl požehnáně (MMA fight Elliot vs "Řezník" byl jeden z nejlepších 1v1). Postavy umírají jak na běžícím páse, ale během první série si jich člověk oblíbí spoustu. Postavy jsou skvěle napsaný a v řadě pro mě neznámých herců je jich většina on point. Líbil se mi vývoj Seana, Alexe a Elliot mluvi sám za sebe, absolutní blázen. ()

Galerie (349)

Zajímavosti (6)

  • Seriál je založen na méně známé stejnojmenné videohře, která vyšla na PSP. (radecacek)
  • Starostou Londýna byl zvolen Nasir (Parth Thakerar) z Pakistánu. V roce 2016 byl na post starosty v Londýně zvolen Sadiq Khan, který má taktéž pakistánské kořeny. (Duoscop)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

O čem by byl třetí Raid?

O čem by byl třetí Raid?

24.04.2020

Velšského režiséra Garetha Evanse budou diváci nejlépe znát díky jeho výraznému zápisu do akčního žánru v podobě snímku Zátah: Vykoupení (The Raid). Nejenže režisér posunul hranice choreografie… (více)

Reklama

Reklama