Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Student práv z Yalu se vrací do rodného města v Appalačském pohoří, vzpomíná na minulost svojí rodiny a přemýšlí o vlastní budoucnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (153)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Chvílemi se mi ani nechtělo věřit, že tohle je natočené podle skutečné události. Ale myslím, že je to typ filmu, který dokáže dát naději dalším osobám vyrůstající v takových rodinách. Líbil se mi styl, jak je to natočené, vcelku hezky to utíká, i když je tam pár momentů, kdy jsem měla chuť něco přeskočit, protože mi to přišlo zbytečné, nudné nebo ukecané. Naštěstí těch momentů tam není moc. Film je silný hlavně herecky. Amy Adams a Glenn Close jsou dokonalé a ve vzduchu pro ně cítím nominace v nadcházející Awards Season a budou zasloužené. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Filmů s podobným námětem je hodně a tak mě zdejší hodnocení moc nepřekvapuje. Děj není ničím originální, jiný. Chudých rodin ze sociálních vrstev je hodně a nejen v Americe. Zde ale předvádějí herci opravdu nadstandartní výkony, a i když je film dlouhý, tak nenudí. Konec mě příjemně překvapil. Film je podle skutečných událostí a kdo má rád sledování těžkých lidských osudů, určitě si zde přijde na své. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Skutečnost, že se tohle děje ve více amerických rodinách a není to až tak zajímavý příběh, tak si myslím, že Ron Howard tuhle látku vyšťavil na maximum. Je zde vidět jeho parádní režie. Nejvíce ze začátku, kdy děj parádně odsýpal a já se na tu nádheru nemohl vynadívat. Do toho hraje parádní hudba s nápaditými zvuky. Zhruba v půlce se film jakoby zastaví a vy začnete kontrolovat, jak jste daleko se sledováním. Teprve půlka? Uff... Naštěstí to docela uteklo a vznikl z toho krásný, ovšem docela průměrný film. Zdobí ho vynikající herecké výkony, kdy by jste na konci skoro nepoznali herce od skutečných osobností. Amy Adams, která si zopakovala roli trosky z Ostrých předmětů, tady cílí na Oscary a Glenn Close jí krásně sekunduje. Film stojí za shlédnutí už jen kvůli Howardově režii, tyhle filmy on umí. Ovšem natočil už i lepší, ale to mu dokážu odpustit. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Hezky natočená nabubřelá nuda, která se chová, jak kdyby byl J.D.Vance národním hrdinou, přestože jako člověk v podstatě nikdy nic nedokázal a jeho životní příběh se dá zaměnit osudy asi tak každýho šestýho člověka na planetě (přesně tak mi to z filmu připadá). Samo o sobě by to fungovalo za předpokladu, že by celý to vyprávění vyústilo alespoň v nějakou nosnou pointu, která by příběh orámovala a dala všemu smysl. Místo toho divák dostane hloupý americký klišé. Herecký výkony jsou ovšem skvělý, stejně jako soundtrack nebo režie (i když se z toho Howard snaží udělat veledůležitý drama). ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Ron Howard přichází s něčím nečekaným a něčím zvláštním. Pro mnoho lidí rozporuplný film, který asi nic moc nenabídne. Asi nic nového. Za mě však v celku zajímavé překvapení roku, ve kterém herci ať už veteráni nebo nováčci dělají skvělé výkony a scénář spolu s tím koexistuje skvěle. Především je asi nutnost vypíchnout um pana režiséra, který nám zde nastolil jasné fungování děje, který je zcela přirozeně natočený i s něčím navíc v rámci vymazlených záběrech, které nám více zpříjemňují sledování tohoto filmu. Asi králem všeho je Zimmer, který nám poskytuje opět dosti originální hudbu, která perfektně sedí na atmosféru i prostředí filmu. V tomto je to nepřekonatelné. Asi je to dosti subjektivní, ale já film neberu jako progresivní a úžasný počin měnící veškerý chod, ale jde o film, na který se radostně koukalo a rozhodně nelituji jeho zhlédnutí. Dokonce si myslím, že by nemusel být opomenut při vyhlášení toho nejlepšího za minulý rok. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Slovo „hillbilly“ označuje obyvatele žijícího na odlehlém místě či v horách na východě Spojených států. Často má pejorativní význam a dalo by se přeložit jako křupan, venkovský balík. (Jolinar)
  • Zfilmováno podle autobiografie J. D. Vance. V roce 2016, kdy kniha byla vydána, se v USA stala bestsellerem. (Jolinar)

Související novinky

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Ron Howard a atentát na Castra

Ron Howard a atentát na Castra

05.02.2020

Režisér Ron Howard (Solo: Star Wars Story, Rivalové) si jako svůj příští projekt zvolil snímek The Fixer pro Paramount Pictures a Imagine Entertainment. Scénář k filmu napsal Tyler Hisel (seriál… (více)

Reklama

Reklama