Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Advokát se ocitá před téměř neřešitelným úkolem: určit, jak odškodnit rodiny, které po útocích z 11. září 2001 utrpěly nevyčíslitelné ztráty. A dostane velkou lekci z empatie. (Netflix)

Recenze (46)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

není to sice klasické právnicko-soudní procedurální drama,ale nemá k nim zas tak daleko a já mám tenhle druh filmů rád a i v tomhle případě sem se dobře bavil (pokud se to slovo dá použít u něčeho podobného) celou dobu.Worth krom dobrých herců (Keaton je prostě borec) přichází se zajímavou a za mě těžkou otázkou jaká je cena lidského života.Samozřejmě je tu možnost brát vše dle současné pozice a platu,ale co ty neměřitelné ukazatele?Samozřejmě odpověď se tu nedozvíme,nicméně bylo zajímavé sledovat s čím vším se tým okolo fondu musel potýkat.A to i přesto,že americká nátura soudit se s kýmkoliv pro cokoliv je nám tady až na výjimky cizí...80% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film, u ktorého by som vyzdvihol najmä ten filozofický rozmer, vďaka ktorému je tento príbeh o to viac adresnejší a pozoruhodnejší. Filozofická otázka "Akú cenu má život?" sa tu nesie prakticky celým filmom, a hľadanie odpovede je viac než ťažké. Tejto advokátskej kancelárii, ktorá dostala za úlohu vyčísliť hodnotu životov, rozhodne nezávidím. Vytvoriť vzorec, ktorý určí kategórie a hranice odškodnenia, v takejto otázke, to pôsobí možno ako hyenizmus, ale na druhú stranu, lepšie ako keby pozostalí nedostali nič. Ale chápem, v tejto situácii sa zdá byť všetko bezcenné... Čo sa týka filmu, bolo to emocionálne vypäté, ale žiadna citová vydieračka. Takže podľa mňa vcelku vydarené a najmä pútavé. Herecké obsadenie výborné, dialógy kvalitné, príbeh silný, akurát miestami sa mi to zdalo až príliš zamotané v tej vetve o hasičovej rodine (jednej aj druhej). Ale beriem, že aj toto bolo treba k dramatizácii príbehu. Každopádne, zaslúžené 4*. Btw. To by bola zaujímavá filozofická úloha aj napr. na stredných alebo vysokých školách - Akú cenu má ľudský život? ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Michael Keaton jako právník, který za vládu vypočítává odškodnění obětem a pozůstalým po teroristických útocích z 11. září 2001, aby zabránil hromadným žalobám a proti němu stejně skvělý Stanley Tucci, který mu ty výpočty ničí lekcí z empatie. Americká kultura souzení se o odškodění a měřitelnosti všeho v penězích ve filmu, který je jen takový povídací, ale i díky přesvědčivým hereckým výkonům se na tenhle právnický film s trochou věrohodného dojetí a cynismu dobře kouká. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

„Někdy není co říct.“ Ak sa rozhodnete pre nejaký film, mali by ste sa do pozerania pustiť bez predsudkov. To je pri udalostiach o 11. septembri ťažké. Dobre zvládnuté hlavné postavy a uveriteľný príbeh. Mohlo to takto prebiehať. Horšie je, že pre nás je celý americký súdny systém a ochota ľudí súdiť sa o čokoľvek – cudzí a nepochopiteľný ľudský prvok. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký informatívny film o americkej tradícii žalovať každého za všetko. Za akúkoľvek príčinu úmrtia. Či už sa v práci pošmyknete na banánovej šupke alebo sa 11.9.  nachádzate v dvojičkách, ktoré si nejakí fanatici pomýlili s letiskom. No a USA vláda sa tentoraz snaží zachrániť letecké spoločnosti vytvorením odškodňovacieho fondu. Lenže jak vypočítať hodnotu života? To dá hlavnému hrdinovi riadne zabrať a pri svojej ceste zistí, že tu ide v prvom rade o jednotlivé životy ako prachy. Snaha odškodniť obete nejakej katastrofy je chvályhodná, ale že sa to v USA deje hlavne zo strachu zo žaloby, vyvoláva pachuť nad USA systémom. Aspoňže tentokrát to akotak dopadlo. Film ťahá skvelý Keaton a Tucci, ktorý tu má menší priestor. Oscarový potenciál v tom ale nevidím. Na to je to príliš divne pojatá téma. 6/10. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Ken Feinberg (Michael Keaton), fanoušek klasické hudby a opery, má v kanceláři zarámovaný plakát The Yale Symphony Orchestra – Mauceri, Janáček, Dvořák. (Anyk)

Reklama

Reklama