Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ke zhlédnutí mě nalákala velmi zajímavá animace. která se mi moc líbila. Stejně tak se mi líbil dabing ústředních postav a několik písní, které zde zaznějí. Za absolutní selhání ovšem považují příběh, který byl nesmírně nezajímavý a krajně nudný. Tam jsem si bohužel nenašel absolutně nic, co by mě alespoň trošku bavilo a vtáhlo do děje. Postavy žalostně napsané a celé je to nezajímavé, šablonovité a nechutně předvídatelné. Animákům moc nefandím, ale tento byl zvlášť špatný. Celé to nějak proplulo kolem mě. [20 %] ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Překrásný film, který by se měl vidět už jen kvůli té úžasné stylizaci. Právě animaci je něco prakticky nevídaného a společně s malebnou hudbou člověka doslova uhrane a náshledně ho okouzluje po celou dobu. Příběh by možná mohl být originálnější, ale to je vlastně úplně jedno, protože je správně kouzelný, stejně jako celý tento film. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Keltská Princezna Mononoke, u které je s podivem, že byť se v ní honí až příliš zajíců (snaží se reflektovat střet civilizace s přírodou, nových způsobů s pohanskými zvyky, nadvládu Anglie nad Irskem, zbavení se okovů tyranských pravidel, přijmutí ztráty, odpovědnost, folklór, strach z neznámého a asi tak sto dalších neméně vážných velkých motivů) a emoce nejednou ždíme lacinějším způsobem než by bylo záhodno, tak stejně naprosto odzbrojí a okouzlí čirou nádherou toho všeho. A to ani zdaleka pouze tou (audio)vizuální. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace, opravdu jsem si užívala tu jednoduchou animaci, žádnou 3D a počítačově vyumělkovanou, tohle bylo vizuálně opravdu kouzelný. Příběh byl krásný, zajímavý, fantasy. Zajímalo by mě, jestli je to třeba podle nějaké legendy. Musím ale říct, že mi bylo trochu jasné jak to dopadne, nebo myslela jsem si to a přesně tak to dopadlo. Je to ale hlavně film o přátelství, loajalitě, kouzlech a náboženství a je to opravdu moc krásný příběh. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rovno napíšem, že príbeh ma nejako neuchvátil a celkovo ide pre mňa o trochu preceňované dielo. Moje hodnotenie a pocity prúdia skôr z vizualizácie filmu, ktorá mu dodáva atmosféru starých rytín, resp. starých plôškových animákov. Charaktery mi príliš neprišli, skôr sa mi zdali svojou neoriginalitou nudné. Predsa len som čakal, že v rozprávke nie až tak celkom pre tých najmenších, sa dočkám určitej novosti. Doba je však už unudená a plochá, takže nájsť v dnešných produkciách akéhokoľvek žánru genialitu, je bádanie po svätom gráli. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Příjmení Mebh – Óg MacTíre – znamená „mladý vlk“. Robyn Goodfellowe je pojmenována podle postavy Robin Goodfellow z Shakespearova dramatu „Sen noci svatojánské“. (Wolffram)
  • Ve scéně, kde se Robyn poprvé promění ve vlka, bylo na animaci použito 1 500 listů papíru. (ondyGAMESTV)
  • Přestože není nikdy přímo jmenován, hlavním antagonistou filmu je Oliver Cromwell. V Irsku jde o jednu z nejnenáviděnějších historických postav, nechvalně proslulou krvavým vojenským tažením proti irským katolíkům po skončení anglické občanské války. Film se odehrává v roce 1650, tedy v počátcích dobývání ostrova. (Wolffram)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama