Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem spíše fandil Häkkinenovi, ale Schumi byl taky slušný řidič, o tom žádná. Dokument pěkně zaobaluje arogantní excesy, jeho paličatost a hazardování se životem. Ukazují ho jako dobrého tátu, mizerného zpěváka a vůbec z té kamenné sochy dělají docela prima chlapíka. Žádná inspirace, žádné verbování potenciálních, budoucích řidičů F1. U některých (Jean Todt) mi příjde, že se drží malinko zkrátka v popisování Schumacherových reakcí a to je škoda. Pointa je asi... nelyžovat... může vás to zabít. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Legenda Šumi, jaký je to závodník, jak vyrůstal a jak byl vychován, proč závodil s takovými démony, s jakými závodil a jaký byl ve srovnání se závodníkem člověk. Ta lidská stránka mě zaujala asi nejvíc. O té se nikdy nikde moc nepsalo. Závodní zápal a absence sebereflexe, to je známá věc, ale zajímavý byl pohled s odstupem od lidí okolo incidentů. Z pohledu fanouška mě trochu mrzel pocit, že Šumi nebyl nijak výjimečný závodník, když po přechodu k ferari dlouhé roky nezískal titul. Ale zmínka, že tituly nebyly to, co ho hnalo dopředu, byla příjemná. ()

Reklama

Stružák 

všechny recenze uživatele

Schumachera a Ferrari mám k zbláznění rád, ale tenhle dokument zas až taková paráda není. Něco tu možná přebejvá, hodně věcí tu zbytečně chybí, něco je tak nějak divně napřeskáčku. Na rozdíl od perfektního dokumentu o Sennovi je Schumacher kouskem, kterej si laik neužije a nevychutná, bude se ztrácet. Já jsem se neztratil, ale znovu se na tohle asi koukat nemusím. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo překvapení. Nemilé.  Pokud by mi někdo řekl, že je tohle z produkce Netlixu, nevěřil bych mu.  Netflix, který má dokumenty na zcela špičkové úrovni, obzvlášť ty sportovní, se zcela zapřel. Tato jakási tklivá adorace sportovního velikána, protkána něžnou hudbou od začátku do konce, je tak neúnosně unylá a nudná, že jsem na první pokus nedokoukal. Zcela bez energie, originálního pojetí, bez hloubky, klouzající po povrchu, bez invence v příběhu či zpracování, nic neříkající. Laxnost bez jakékoli snahy tomu dát přesah či dramatickou linku, koule, nebo snad konfrontaci se Schumacherem- jezdcem, jakožto někým, kdo byl osinou  v zadku ostatním jezdcům.  Nic. Jen se tak tiše našlapuje, točí se fotografie a to vše dokola celé 2h. Až podezřele málo účinkujících, na to, jaká megahvězda to byla- že by se snad o Schumacherovi mohlo říct něco negativního? Pro takové prvoplánové adorace nemám pochopení. Něco tak nezáživného jsem už dlouho neviděl. Schumacher si zaslouží výživnější přístup. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem z dokumentu o Schumim na vážkách. Nevyžaduji striktně kompletní biografii, ale struktura filmu je příliš nekonzistentní v tom smyslu, že se v jeden moment zasekne na jednom místě a následný zbytek kariéry jen tak rychle proběhne. Jasně, on ten „zbytek“ z filmařského hlediska zas tak zajímavý jako první roky u Ferrari není, ale paradoxně jsou to také roky, kdy v F1 absolutně dominoval. Dalších 20 minut stopáže navíc by filmu podle mě vůbec neuškodilo. Čeho si naopak cením je kritický pohled na věc. Schumacher je vyobrazen v pozitivním světle, ovšem čas od času si tvůrci, tázaní či dokonce i rodina rýpnou do diskutabilních záležitostí. Jelikož jsem jako mladší aktivně sledoval až sezóny 2001-2004 (zrovna ty, co dokument proběhne za 5 minut), Schumachera jsem vždy vnímal jako bezcharakterního uzavřeného jezdce, co přijde, vyhraje a odejde. Dokumentu se daří jej ukázat v lidském světle, jako člověka, co má emoce, co chybuje (i když si to nepřizná) a který závoděním prostě žije. Vlastně jsem nyní zpětně docenil i jeho pozdější návrat do F1, kdy už si to vlastně jen užíval. Na film o Sennovi ani na skvělé netflixovské Drive to Survive to nemá, ale je to dostatečně dobré pro fandy motorsportu i náhodného kolemjdoucího. 70% ()

Reklama

Reklama