Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Chundys 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ať už je Michael Schumacher jakýkoliv člověk, tak já prostě a bohužel ho rád nemam, je to prostě divný, ale vždy mi přišlo, že vystupoval jako macho ostatně má to nedopatřením i v příjmení. Upřít se mu nedá ale talent a jak se vypracoval! Jak jezdil je neskutečné, i když to co za prasárny někdy předvedl na trati, si jiní jezdci zdaleka nedovolili! Za mne z jezdců uznávám Nikyho Laudu, Ayrtona Sennu (toho považuji za nejlepšího jezdce F1), Miko Hakinnena a Lewise Hamiltona. Ano dokument byl pěkný, ale na Sennu to nemá ani zdaleka! Je smutné co se Schumimu stalo a řikám, tleskám jeho talentu, jinak si říkám, zda jako od roku 2013 se takhle trápit. Nevím, asi bych se taky nevzdával, ale je to prostě život! ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Myslím si, že s otcom by sme si rozumeli. Pretože hovoríme rovnakým jazykom, jazykom motoršportu. Myslím nato dosť často. Vzdal by som sa všetkého, aby som to mohol mať.“ Pekný dokument, z ktorého som sa dozvedel zopár faktov, o ktorých som predtým netušil, no zároveň musím skritizovať, že veľa momentov Schumiho kariéry bolo vynechaných (Suzuka 1998, koniec sezóny 1999 a prakticky celé úspešné obdobie po roku 2000). Palec hore dávam Damonovi Hillovi a Eddiemu Irvineovi, ktorí mali x dôvodov nepodieľať sa na tomto dokumente, no napriek tomu účasť neodmietli. Najviac emotívne však boli rozhovory s rodinou, hlavne s manželkou Corrinou, ktorá povedala jednu veľmi krásnu vetu, a síce, že nikdy si nekládla otázku prečo sa to stalo práve im, pretože takéto veci sa proste stávajú aj iným. 60 % ()

Reklama

jasse 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s mnohými, že k dokumentu o Sennovi se to nedá ani přirovnat. Ale Senna byl naprosto jiný člověk, než Schumacher....Nebudu hodnotit, jak moc věrně je zdokumentována jeho kariéra, tu zas tak přesně neznám. Ale při pohledu na Corinnu vím jedno:  ona ho hluboce milovala, miluje a milovat bude, až za hrob, jak se říká...ta v životě nedá souhlas s odpojením od přístrojů. Tohle bude asi muset rozhodnout Bůh (nebo příroda pro ateisty). Závěr filmu je  srdcervoucí, mladý Mick vlastně odpověděl, jak na tom otec je - nemohou spolu porozprávět o jeho závodění, otec mu nemůže poradit a předat své bohaté zkušenosti...ten smutek je všeříkající. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Michael Schumacher – nejlepší jezdec Formule 1 v historii. To on mě přivedl jako dítě ke sledování F1, díval jsem se na každý závod a fandil mu. V jeho době to také jezdci formule měli daleko těžší než v současnosti, také ty závody měli napětí, šmrnc a drive (drajf, nevím jak se píše). Dnešní F1 už je nudná, nezajímavá podívaná. Tento dokument mapuje celou kariéru Michaela, v dětství jsem si ani neuvědomoval, že Michael musel takhle dřít, aby se dostal na vrchol a udržel se tam. A i když mohl získat ještě o několik titulů mistra světa více, přesto se rozhodl odejít z Benettonu do Ferrari a přijmout výzvu, dostal Ferrari po x desítkách let na vrchol. Třikrát za sebou těsně (vždy v posledním závodě) přišel o titul. Svou pílí a pracovitostí to však nevzdal a následně 5x po sobě šampionát vyhrál. Za mě je to hrdina. Jen je škoda, co se mu v roce 2013 stalo. V dokumentu se bohužel nedozvíme, jak na tom Michale je, ale předpokládám, že je to ležák a potřebuje celoživotní celodenní péči. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Dokument, který mapuje hvězdnou kariéru Michaela Schumachera ve formuli 1 a nejen v ní. Divák se tak dozví, jaká to byla osobnost a co vše musel obětovat, aby se na vrchol dostal. To, že je komplikovaná osobnost bude asi zřejmé. Na snímku se mi líbilo, že nebyl tendenčně natočený,  nesnažil se z něho udělat boha, ale ukázal také jeho slabiny a chyby, kterých se dopustil. Pro všechny milovníky rychlých kol, je to určitě zážitek. ()

Reklama

Reklama