Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Paldiny

všechny recenze uživatele

Dokument o Schumacherovi sa pútavo venuje ranným rokom, kontrakte v Benettone, počiatočnému trápeniu vo Ferrari a prvému titulu zaň. Problémom je, že do konca dokumentu zostáva 15 minút a na programe dňa sú ďalšie štyri tituly, comeback v Mercedese a posledná jazda v Méribeli. A zakiaľ som si chcel pripomenúť obdobie, kedy som v červenom drese sledoval každý závod, tak sa chcel dozvedieť niečo aj o rokoch, kedy som na Formulu zanevrel. V dokumente sa však táto etapa jeho kariéry zhrnie pár vetami a je to škoda, lebo hodinku by som pri TV ešte zvládol. A ako sa má legenda najrýchlejšieho športu dnes? Rodina Schumimu vracia to, čo okolo nej vytvoril za svojej kariéry on. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Novinka na Netflixe, dokument o legende menom Schumacher spĺňa aj tie najprísnejšie kritériá.  Máme tu takmer všetko od detstva až po tragédiu, no najväčší priestor dostáva samozrejme jeho kariéra v F1. V niektorých momentoch ma dokument dojal, zvlášť keď viete ako na tom Michel v súčasnosti je. No..., viete..., vlastne my to iba tušíme, pretože ak som tomuto filmu nedal plný počet, tak jedine preto, že som nedostal to jediné, kvôli čomu som to chcel vidieť a to ako sa Michel vlastne má. Dozvieme sa iba to, že Michel je tu a je iný, ale to som vedel aj z trailerov a článkov. Trailer zvykne odhaliť len niečo, ale nie všetko a tak som naivne očakával, že ukážu aspoň niečo. Nevadí, plne to chápem a rešpektujem jeho a ich právo na súkromie. Smutný dokument. 80%. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Svojho času sme v osvedčenej zostave ako tínedžeri sedeli pri až dvoch pivkách na ktoré sme dostali peniažky v našej krčmičke pri neuveriteľných komentároch Malcha Jirkárka (...a že do nej už nechodím pekne dlho) aby sme sledovali súboj Häkkinen versus Schumacher. Keďže ja som bol v tom čase fanúšikom Coultharda z Häkkinenových víťazstiev som mal nepochybne radosť. Keď však už ako dieťa sledujete (v rámci vtedajších možností) seriál F1 a poznáte aj Nikiho Laudu, Prosta a samozrejme Sennu časom Vás seriál F1 trochu omrzí (po Schumacherovi už seriál F1 nikdy nebol tým čím býval) a momentálne by som mal problém povedať čo i len jedno meno jediného jazdca seriálu pretekov. A aj preto pomerne zhovievavé 4* za nostalgiu ktorú to vo mne vyvolalo. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ať už je Michael Schumacher jakýkoliv člověk, tak já prostě a bohužel ho rád nemam, je to prostě divný, ale vždy mi přišlo, že vystupoval jako macho ostatně má to nedopatřením i v příjmení. Upřít se mu nedá ale talent a jak se vypracoval! Jak jezdil je neskutečné, i když to co za prasárny někdy předvedl na trati, si jiní jezdci zdaleka nedovolili! Za mne z jezdců uznávám Nikyho Laudu, Ayrtona Sennu (toho považuji za nejlepšího jezdce F1), Miko Hakinnena a Lewise Hamiltona. Ano dokument byl pěkný, ale na Sennu to nemá ani zdaleka! Je smutné co se Schumimu stalo a řikám, tleskám jeho talentu, jinak si říkám, zda jako od roku 2013 se takhle trápit. Nevím, asi bych se taky nevzdával, ale je to prostě život! ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem z dokumentu o Schumim na vážkách. Nevyžaduji striktně kompletní biografii, ale struktura filmu je příliš nekonzistentní v tom smyslu, že se v jeden moment zasekne na jednom místě a následný zbytek kariéry jen tak rychle proběhne. Jasně, on ten „zbytek“ z filmařského hlediska zas tak zajímavý jako první roky u Ferrari není, ale paradoxně jsou to také roky, kdy v F1 absolutně dominoval. Dalších 20 minut stopáže navíc by filmu podle mě vůbec neuškodilo. Čeho si naopak cením je kritický pohled na věc. Schumacher je vyobrazen v pozitivním světle, ovšem čas od času si tvůrci, tázaní či dokonce i rodina rýpnou do diskutabilních záležitostí. Jelikož jsem jako mladší aktivně sledoval až sezóny 2001-2004 (zrovna ty, co dokument proběhne za 5 minut), Schumachera jsem vždy vnímal jako bezcharakterního uzavřeného jezdce, co přijde, vyhraje a odejde. Dokumentu se daří jej ukázat v lidském světle, jako člověka, co má emoce, co chybuje (i když si to nepřizná) a který závoděním prostě žije. Vlastně jsem nyní zpětně docenil i jeho pozdější návrat do F1, kdy už si to vlastně jen užíval. Na film o Sennovi ani na skvělé netflixovské Drive to Survive to nemá, ale je to dostatečně dobré pro fandy motorsportu i náhodného kolemjdoucího. 70% ()

Reklama

Reklama