Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Justin Pendleton, velmi inteligentní, ale samotářský student a jeho spolužák, bohatý a sebevědomý Richard Haywood, jsou kamarádi a připravují dokonale promyšlenou vraždu. Jejich obětí se stane náhodně vybraná mladá žena, jejíž mrtvé tělo policie objeví v lese. Případ vyšetřuje energická a velmi neústupná Cassie a její mladý kolega Sam Kennedy. Richard tajně sleduje vyšetřovatelku a Justin přesně předvídá všechny kroky policie při vyhodnocování podstrčených důkazů. Cassie sice instinktivně Richardovi nevěří, její nadřízený jí však zakáže bohatého mladíka dál sledovat. Nastražené stopy usvědčují z vraždy školníka Raye, který údajně spáchal sebevraždu. Přestože nesmí pokračovat ve vyšetřování již uzavřeného případu, přesvědčí kolegu, aby jí pomohl. Na základě dalších stop donutí nadřízeného, aby souhlasil s jejich zadržením. Když už se zdá, že se vyslýchaní mladíci přiznají, objeví se Richardův právník a policie je musí oba propustit. Díky své inteligenci je pro chlapce velkou hrozbou a brzy zjistí, že ve svém dokonalém plánu měli přece jen jednu malou trhlinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá kriminálka vystavěná na dobrém příběhu.Všechny postavy jsou skvěle rozehrané a skvěle zahrané.Až na jednu a to na tu hlavní.Sandra Bullock se do krimi vůbec nehodí a tento film to bohůžel potvrzuje.Je to možná její nejhorší herecký výkon z celé její kariéry.Zato obdivuhodné výkony předvádí Ryan Gosling a Michael Pitt.Vždycky když jsou tyto 2 herci na plátně tak to stojí zato.A už jenom kvůli těmto dvoum objevům vám doporučuji tento film vidět.A ty Sandro táhni do romantických komedií ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Vzorec pro vraždu je takový ten film, kdy od začátku víte, kdo zabil zahradníka, ale vlastně pořád čekáte, až celá ta pravda vyjde najevo. Což je možná trochu škoda, protože mám raději překvapivé momenty a těch tu zas tolik není. Ale zas jde o jeden z lepších detektivních filmů (říkejme tomu thriller), který se pokouší analyzovat lidské chování a mysl nejen prostředictvím esejů ve školní lavici. Bonusem za hvězdu navíc je hvězdné obsazení: Sandře Bullock tyhle vážnější role fakt sednou (ty a pak role romantické, kde mi sedí ještě líp) a skoromladistvému Ryanu Goslingovi to tady taky sluší, to je bez debat. ()

Reklama

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Nesnáším, když vás popisek filmu navnadí na sliby, které pak nedodrží. Údajně to má být kriminálka o dvou geniálních mladících, kteří spáchají dokonalou vraždu a o ještě geniálnější policajtce, co vraždu odhalí. Jinými slovy - taková filmová Columbovka/Poirotovka. Takže jsem se těšil. No, jenže ona geniálnost obou mladíků spočívá v tom, že jako jednu z nejdůležitějších zaváděcích stop použijí vlastní botu, kterou jim jakože někdo ukradl a použil při zločinu? Jako fakt? Ty vole, vrazi v Columbovkách to mají ztěžené tím, že se vždycky nějak motají kolem oběti. Jsou to většinou rodinní příslušníci, nebo spolupracovníci, tedy je nesporné, že je po zločinu navštíví policie a začne se vyptávat a třeba i koumat motiv. Tady ti dva nýmandi mají výhodu, že bez motivu zabijí neznámou holku a oni k sobě nechají cíleně přilákat policii? Tak jsem se nervózně nadechl a vydechl a těšil se na nějaký detail, kterého si všimne ta geniální policajtka. No její genialita pro změnu spočívá v její intuici, to znamená, že mladíka podezírá automaticky. Prostě jen tak. "Nelíbí se mi takové typy, on to udělal." Tady už přišel facepalm. Ten detail, který mladíci přehlédli a na který jsem se těšil, byly zbytky kaviáru, které vyšetřovatelku sice už najisto přivedly k mladíkům, z nichž jeden do restaurace chodí a kaviár si ten večer dal, ale bez oné intuice (a bez boty) by jí taková stopa byla úplně k hovnu. Tady jsem už skončil se sledováním a věnoval se již pouze zdobení stromečku. Druhý den si spravil chuť Poirotem, který je v tv běžně. Jedna hvězda za Iron Maiden. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock niekedy patrila k mojim obľúbeným herečkám, stále sa mi dosť páči a vždy sa teším, keď ju vidím v nejakom dobrom filme. Toto je dokonca thriller a to veľmi dobrý. Stavia hlavne na kvalitnom scenári a zaujímavých hereckých výkonoch. Hlavne tieto aspekty a pozoruhodná atrmosféra zapríčinili, že som sa cez tie dve hodiny veľmi nenudil. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

ZBERATEĽ KOSTÍ+INSOMNIA Epizóda z nemeckého detektívneho seriálu stojaca na mladých hercoch. Sandra Bullock ako herečka nedokáže na seba upriamiť toľko pozornosti, aby zakryla jednoduchosť scenára a režisérsku neistotu, ale vždy je to lepšie ako pokusy Angeliny Jolie... Film sa oplatí vidieť hlavne kvôli dvom mladíkom a zaujímavému skladaniu pribehu vraždy. Keby koniec nevyznel príliš "poučne", zvažoval by som aj štvrtú hviezdu (pretože možnosť na mrazivý záver tu bola). Skrátka ak chcete spáchať dokonalú vraždu, toto je ďaľší z filmou, ktorý by ste si mali pozrieť, aby ste sa vyhli zbytočným chybám... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama