Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Justin Pendleton, velmi inteligentní, ale samotářský student a jeho spolužák, bohatý a sebevědomý Richard Haywood, jsou kamarádi a připravují dokonale promyšlenou vraždu. Jejich obětí se stane náhodně vybraná mladá žena, jejíž mrtvé tělo policie objeví v lese. Případ vyšetřuje energická a velmi neústupná Cassie a její mladý kolega Sam Kennedy. Richard tajně sleduje vyšetřovatelku a Justin přesně předvídá všechny kroky policie při vyhodnocování podstrčených důkazů. Cassie sice instinktivně Richardovi nevěří, její nadřízený jí však zakáže bohatého mladíka dál sledovat. Nastražené stopy usvědčují z vraždy školníka Raye, který údajně spáchal sebevraždu. Přestože nesmí pokračovat ve vyšetřování již uzavřeného případu, přesvědčí kolegu, aby jí pomohl. Na základě dalších stop donutí nadřízeného, aby souhlasil s jejich zadržením. Když už se zdá, že se vyslýchaní mladíci přiznají, objeví se Richardův právník a policie je musí oba propustit. Díky své inteligenci je pro chlapce velkou hrozbou a brzy zjistí, že ve svém dokonalém plánu měli přece jen jednu malou trhlinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

klerik 

všechny recenze uživatele

ZBERATEĽ KOSTÍ+INSOMNIA Epizóda z nemeckého detektívneho seriálu stojaca na mladých hercoch. Sandra Bullock ako herečka nedokáže na seba upriamiť toľko pozornosti, aby zakryla jednoduchosť scenára a režisérsku neistotu, ale vždy je to lepšie ako pokusy Angeliny Jolie... Film sa oplatí vidieť hlavne kvôli dvom mladíkom a zaujímavému skladaniu pribehu vraždy. Keby koniec nevyznel príliš "poučne", zvažoval by som aj štvrtú hviezdu (pretože možnosť na mrazivý záver tu bola). Skrátka ak chcete spáchať dokonalú vraždu, toto je ďaľší z filmou, ktorý by ste si mali pozrieť, aby ste sa vyhli zbytočným chybám... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Zase jednou za čas ochotně, ráda a brutálně nadhodnotím, protože málo platné, bez exkluzivního dua Gosling a ten méně slavný Pitt by to byl thriller, jakých je dvanáct do tuctu večerních programů televizních stanic. Ale oni tam jsou, hrajou jak ďábli a popravdě tak zachraňují filmu zadek a hereckému stavu čest, jejich zkušenější kolegové se jimi totiž nechali bez odporu převálcovat. Nutno dodat, že Sandře a Benovi jejich role moc nepomohly - scénáristé si z nějakého mně záhadného důvodu myslí, že trauma a hlavní hrdina (zvlášť, pokud se jedná o detektiva) k sobě patří jak modelka k hokejistovi, zatímco otravnější klišé aby pohledal. Zato atmosféra je bezchybná a dusí vás na oleji napětí zvlášť ve chvílích, kdy si hlavní antihrdinové ujasňují - jak se u nás v lepších kruzích říká - že nastal čas buď srát nebo vypadnout z hajzlu. Musí se jim nechat, že do toho jdou s plnou parádou, ne jako můj první partner, který se nechal slyšet, že jestli ho opustím, tak mě zabije. Děsnej chlap, nikdy neuměl dodržet slovo. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Film jsem už kdysi viděla, přesto jsem se nechala znovu vtáhnout do děje. Tady bych do popisku rozhodně přidala slovo psychologický, neboť tak precizně naservírovanou behaviorální studii jedinců z rozdílných prostředí, zejména rozbor zdrojů pohnutek k promyšlenému kontra instinktivnímu chování, jsem dlouho neviděla, jestli vůbec. Logickým vyústěním v případě obou mladíků a taktéž detektiva "hyeny" ve smyslu známého výroku Jak kdo s čím zachází, byl vzorec definitivně uzavřen a vstup k morálnímu poselství otevřen. ()

ad 

všechny recenze uživatele

Úvodní zajímavý nápad je rozvíjen nezvykle nudným způsobem. Oba mladí hoši jsou zajímaví,a le problémy všech jsou velmi vykonstruované a prvoplánové, navíc mezi Benem Chaplinem a Bullockovou to nezajiskří ani na minutu a jejich scény jsou střídavě nudné, nebo trapné. Navíc pointa je neuvěřitelným způsobem vykonstruovaná a stupidní a závěrečný záběr vyloženě směšný a zbytečný... Nakonec se divím, proč dávám ty tři hvězdy... Asikvůli těm dvou mlaďochům, přičemž Gosling je sviňa jak má být ... ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Průměrná kriminálka s průměrných scénářem o promyšlené až téměř dokonalé vraždě! Téměř... Michael Pitt vypadal jak jasný psychopat, ale vše není tak jak vypadá! Ryan Gosling jako nový objev se konečně ukázal a zahrál roli rozmazleného spratka precizně !! Parádní výkon a proto musím dát o hvězdičku navíc... 75% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Postavy Richard Haywood (Ryan Gosling) a Justin Pendleton (Michael Pitt) jsou volně inspirovány skutečnými vrahy Richardem Loebem a Nathanem Leopoldem. (c.tucker)
  • Scéna v závěru filmu, kdy Richard (Ryan Gosling) olízl Cassiin (Sandra Bullock) obličej, nebyla původně ve scénáři. Po několika klapkách se Gosling zeptal Bullock, jestli by jí nevadilo, kdyby toto přidal jako důkaz zvráceného uvažování jeho postavy. (c.tucker)

Reklama

Reklama