Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (224)

McIron 

všechny recenze uživatele

Kvalitní pokračování, ani změna Kopecký/Sovák nevadí, protože oba patří do herecké extraligy a každý dal svému Novákovi jiný šmrnc. Dobrá Májová, která po letech skutečně odjela do Ameriky a provdala se tam (mnoho let po natočení této komedie), nedávno bohužel zemřela. Fascinující minikreace bývalého ministra kultury Slávka Jandáka a Jana Krause coby dvou zaplacených výrostků... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Novákovi a Bartáčkovi se sic stále nesnáší, ale přímým útokům již odzvonilo. Každá z rodin má své vlastní trable, byť příčina je stejná - peníze. Novákovi dostanou nápad, jak by si mohli snadno přijít k penězům - založí Klub Nováků, kde každý člen přispěje pětikorunou, a hned je peněz dostatek. Bartáčkům naopak přijede na návštěvu tetička z Ameriky, která také penězi nešetří. A i když se obě rodiny chvilku mají velice dobře, jak to už bývá - lehce nabyl, lehce pozbyl.. Volné pokračování komedie Zítra to roztočíme drahoušku se nese v duchu prvního dílu, i když jak už to u druhých dílů bývá, o řád méně zábavněji a více nuceněji. Možná by se celý film lépe nesl nestavět jej jako pokračování, ale jako zcela samostatný film (a nebo možná i dva filmy) - protože obě příběhové linie jsou docela zajímavé samy o sobě. Nicméně se zde opět sešla elita československého filmu, a každý z herců (až na L.Sobotu, kterého upřímně moc nemusím) vydává, co se hereckého výkonu týče, co může... ()

Reklama

DanušeGr. 

všechny recenze uživatele

Jiří Sovák byl dobrý herec, ale lépe by se i do této komedie hodil Miloš Kopecký, který hrál Nováka již v Zítra to roztočíme drahoušku, ale bohužel zemřel a musel být nahrazen. Jinak hodnotím tuto komedii jako lepší průměr. Jednička byla lepší a proto dávám této komedii jen tři hvězdičky. Veškrnka zde zahrála opravdu sama sebe Jaká je na obrazovce, tak taková je v normálním životě. ()

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že oba dva díly mají svůj potenciál. První díl byl o něco málo lepší, ale byl to původní a druhé díly ve většině případě bývají lehce slabší. Nicméně jak jsem řekl potenciál má i tento díl. Každopádně já jsem spokojený a dívám se na oba filmy od mala. Takže 4 hvězdy a to jen proto že, je slabší než první, ale furt skvělý. ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Ergo, na první díl s Kopeckým to vskutku nemá, ale proč to hned zatracovat, že? Tento typ komedie, humoru a satiry obecně ocení jen ten, kdo vyrůstal době jejího vzniku a pominu-li tehdejší politicko-společenské poměry, nebyla ta doba na filmové výtvory až tak zlá. Současní čeští tvůrci se do podobných projektů raději moc nepouštějí a i to málo co po 89' vzniklo mi bohatě stačí, abych si Schulffovy počiny vážil čím dál tím víc. Tento pán je jeden z mých nejoblíbenějších režisérů. Tři a půl hvězdičky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Ve filmu je chyba v umístění bytů obou rodin. V prvním díle bydlí na rovné chodbě a dveře mají vedle sebe vodorovně, kdežto tady sice bydlí vedle sebe, ale dveře mají do pravého úhlu. (cariada)
  • Novákovci dali Bartáčkovcom 13 000 Kčs, za čo neskôr dostali 500 amerických dolárov. Podľa toho môžeme odhadnúť, že v roku 1980, bol kurz dolára ku korune 1:26. To ale bola cena na čiernom trhu, v banke v tej dobe stál dolár asi 13 Kčs, ale nedal sa kúpiť. (AxelWers)

Reklama

Reklama