Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na počátku zahlédne Marta svatbu své kamarádky Aleny. Potom jde do blízkého železářství pro kroužky na záclony. Po prodavaččině tradičním "nemáme" si nechá zavolat vedoucího Viktora Tomáše. Ten se jí omluví, že zboží není na skladě a vzápětí jí vyzná lásku a požádá ji o ruku. Večer jej doma čeká nemilé překvapení. Všude je nepořádek a Marta, která místo večeře hledá svatební fotografie mu vyčte, že scénku s kroužky, kterou si rok co rok připomínají své seznámení, stále více odbývá. Viktor se marně domáhá večeře a pak se na nápad Marty vydají na návštěvu novomanželky Aleny, která je mimochodem skvělá kuchařka. Idylka, která u kamarádky vládne oba hosty překvapí. Alena jim však prozradí, že si tentokrát (vdávala se již potřetí) nechala najít ideálního partnera pomocí počítače. Marta s Viktorem zapochybují, zda se k sobě vůbec hodí a navštíví proto kybernetický ústav, kde počítač zjistí, že jejich manželství se rovná hazardu. Nechají si pro sebe najít ideální partnery a přes důrazné varování tetičky Emilky se rozhodnou se svými "ideálními partnery" sejít. Jenže jak už to v českých komediích bývá, všechno se řádně zamotá, protože ani jeden z nich se napoprvé nesetká s tím pravým. Hudební skladatel Petr Karát místo sebe poslal na schůzku s Martou instalatéra Frantu a Viktor navštíví ordinaci "své" doktorky Tuchlové právě v den, kdy ji zaskakuje energická Soňa Brčková. Jak už to končívá, sejdou se nakonec všichni aktéři, včetně tetičky Emilky, Aleny a jejího ideálního manžela, pravých i nepravých ideálních partnerů u Tomášů a vypukne ten pravý šťavnatý zmatek, který dělá komedii komedií... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (159)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Podle popisu jsem čekala něco víc. Sice to moc zajímavě nevypadá, ale právě české filmy jsou ty, které sice nemusí zaujmout popisem a ve finále je to opravdu skvělý film. U tohoto to ale bohužel říct nemůžu ... Situace jsou občas až přehnané, velmi předvídatelné. Opravdu mě film zas až tak nebavil, ale nakonec jsem se přece jen rozhodla pro průměr, protože je šíleně moc filmů, které se tomuto nedokážou ani vyrovnat. Možná se na film ještě někdy podívám, protože jsem nestihla kousek začátku, ale stejně si myslím, že jsem zas až o tolik nepřišla ... Škoda, kdyby byl film trošku líp zpracovaný, mohla to být zajímavá komedie ... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Spojení Brejchové s Brodským je vynikající, ale kdykoliv si vybavím tenhle film, nelze si nevzpomenout na zelenou Ivu Janžurovou a trabanta Františka Peterku. Vztahová komedie, kterých se dnes točí plná pr.. přehršel, ale téměř žádnou z nich nemusím vidět víc než jednou a u většiny z nich pak ani jednou. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem zvažoval hodnocení. Pohybuje se přesně mezi silnými 3* a slabšími 4*. Je tam spousta gagů, které postupem času, a po několika reprízách v televizi, jistým způsobem zlidověly. Asi nejlepší je hádka o "zelinkavý" přehoz. Schulhoff byl specialista na vykreslení postav do krásně absurdních rozměrů. Zahrané perfektně. Například takový počítač ve výzkumném ústavu pro hledání dokonalého partnera, byl opravdu model k pohledání, ale psal se rok 1974, tak asi netřeba žehrat. Přesto tam byly takové proluky, kdy se nic moc nedělo, ale pak zase v krátkém intervalu přišly solidní "zápichy" (rozuměj povedené gagy). Komedii jsem viděl několikrát a vždycky se těším na pasáže rozhádaných partnerů, které dohromady svedl jeden nemoderně designovaný počítač. 60% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Není to taková řachanda jako Schulhoffovy následující komedie, spíš bych to označil za úsměvný film, s (jak jinak) hvězdným obsazením, s hodně zajímavým nápadem a nepředvídatelným dějem. Zaujalo mě, že žádná z postav není vysloveně sympatická nebo "neomylná", postava Jany Brejchové je dokonce vysloveně na odstřel a divil jsem se, že Brodský se nevrhl na charismatickou sexy Rázlovou už jen za to, jak si poradí s lahváčem. Film zábavnou formou poukazuje na klasické problémy partnerských soužití a naivního snění o ideálních partnerech, aniž by kterékoliv pohlaví zesměšňoval nebo stavil na nižší úroveň, jak je typické pro porevoluční snímky na stejné téma. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle film mám slabost a je to hlavně hereckým obsazením. Speciálně dvojka Jana Brejchová a Josef Bláha jsou okouzlující, Janžurová a Peterka rovněž a dál bych už jen opisovala rubrikU "hrají". Obzvlášť proti takovéhlemu docela pohodovému filmu (no dobře, příběh se seznamkou počítačem není nic moc originálního....) mi přijdou příšerné pozdější "perly" tohoto režiséra. Hláška filmu: "... MILÁČKU, TEN TÓN, TEN TÓN!" ()

Galerie (10)

Zajímavosti (25)

  • Byt nejlepší kamarádky Aleny (Iva Janžurová) a Karla (František Peterka), kterého si jde Marta (Jana Brejchová) prohlédnout a ukázat ho svému Viktorovi (Vlastimil Brodský), se nachází v ulici Sněmovní 15 na Malé Straně, po výstupu po prvním schodišti do Kolovratských zahrad, nyní je v něm pokladna zahrad. Vstup do areálu je mezi Pálffyovským (č.p.14) a Kolovratským (č.p.10) palácem. Cestou ke schodišti projdete okolo Jazzové sekce. Když ovšem Marta a Viktor odcházejí, vyjdou z úplně jiného domu, navíc na druhé straně hradního kopce. (Brtniik)
  • Film zarobil 5 miliónov korún, a tak režisér Petr Schulhoff začal písať druhý diel, ktorý ale nedokončil, lebo pár rokov na to ochorel zákernou chorobou, svoj zlý zdravotný stav psychicky neuniesol a nakoniec sa doma obesil. (Zdroj: ahaonline.cz) (Raccoon.city)
  • Sálový počítač sloužící k vědeckému výběru imituje stěna pokrytá standardními páskovými magnetofony tuzemské výroby - monofonní magnetofon TESLA B70 typ ANP 260. Vyráběl se ve čtyřech barvách i v oné modré. V dobách, kdy frčely sálové počítače spolupracovala disková pole s magnetickými páskovými médii (zde je představují magnetofony), ale ty se, dle potřeby, otáčely i v protisměru – zde nikoliv. Do sálu se vstupovalo ve speciálním oblečení, aby se nenarušilo bezprašné prostředí. (Brtniik)

Reklama

Reklama