Lisa JoyScénář:
Lisa JoyKamera:
Paul CameronHudba:
Ramin DjawadiHrají:
Hugh Jackman, Rebecca Ferguson, Natalie Martinez, Thandiwe Newton, Cliff Curtis, Angela Sarafyan, Daniel Wu, Teri Wyble, Marina de Tavira, Mojean Aria (více)VOD (3)
Nick Bannister (Hugh Jackman), pomáhá svým klientům odemknout ztracené vzpomínky a vést je napříč temně svůdným světem minulosti. Jeho život se však navždy změní poté, co přijme novou klientku jménem Mae (Rebecca Ferguson). Z běžné práce se rázem stává nebezpečná posedlost a Bannister během hledání pravdy o zmizení Mae odhaluje šílené věci, přičemž musí čelit otázce: Kam až je člověk ochoten zajít kvůli těm, které miluje? (Vertical Entertainment)
Takovej mix Dejá-vu nebo Assassin's Creed etc. Tento film ale funguje, jen když si dokážete alespoň oblíbit postavy. A mně byly uplně ukradení. Ani ta krimi linka netáhne a když scénarista paroduje Matthewa McConaugheyho... ()
Mohlo to byt super. Ale nie je. Ma to uplne sprasenu dramaturgiu az serialovej urovne (nepodstatne kraviny dostavaju vela priestoru a dolezite veci su odflaknute), zle obsadeneho Jackmana (ktory sa vsak velmi snazi), nefunkcny fikcny svet....a je to aj dost nuda. Nastastie niektore sceny maju spravny emocny naboj a fakt sa mi pacila "prevratena" noirova vizualita s otocenym dnom a nocou. Navyse Rebeca Fergusson je opat spravna femme fatale. Takze malilinky palec hore za sledovanie v kine, ale mam pocit, ze doma by som to odspal. Tie katastrofalne trzby absolutne chapem aj napriek tomu, ze mimo kina to nema uz vobec zmysel pozerat. 5/10 ()
Cením pokus o osobitý old-schoolový neo-noir zasazený do specifických futuristických kulis, ale Reminiscence bohužel jako uspokojivá filmová podívaná prakticky nefunguje a neskutečným způsobem se táhne. Sám jsem to stěží dokoukával napotřetí, a to je tenhle žánr prakticky „pro mě“. Snaha byla vidět, ale nepovedlo se. ()
Reminiscence je film s velmi zajímavým setupem, premisou a prostředím ve kterém se odehrává. Ze všeho však nedokáže vyždímat plný potenciál. Máte tajemnou a okouzlující Rebeccu Ferguson, charismatického Hugh Jackmana a stejně ve mě přetrvává pocit, že se neprodali ve svých rolích tak jak by mohli. Detektivní linka s noirovskou atmosférou klouže po povrchu, a nedokáže naplno rozvinout svůj potenciál, vyvolat v divákovi větší napětí či ho dostat zajímavým zvratem. Zatopená blízká budoucnost pak vypadá zajímavě, v rámci příběhu však nehraje takovou roli jakou by si zasloužila. Reminiscence tak nakonec působí jako hezky natočený film, jehož silné stránky však Lisa Joy nedokázala rozvinout natolik, abych měl jako divák chuť cokoliv si z filmu výrazněji zapamatovat. ()
Vizuálně podmanivý snímek s neotřelou premisou, který ale trpí na neúměrnou stopáž a na to, že v záplavě dalších podobně laděných snímků vlastně nijak markantně nevyčnívá. Režisérka Lisa Joy se zde sice může opřít o skvělé herecké výkony v podání spolehlivého Hugha Jackmana a krásné Rebeccy Ferguson, nicméně její styl vyprávění jenom lehce klouže po povrchu a nejde až na dřeň ke skutečným emocím. Ve finále tedy bohužel dostaneme velmi prostinký a snadno zaměnitelný snímek, který by v jiných a schopnějších rukou vypadal určitě daleko lépe. Škoda. „All endings are sad. Especially if the story was happy.” ()
- Hlavnú úlohu napísala Lisa Joy priamo na telo Hughovi Jackmanovi. Sama tvrdí, že bol v tvorivom procese jej múzou. (Dajman)
- Keď chce Mae (Rebecca Ferguson) počuť šťastný príbeh, Nick (Hugh Jackman) jej rozpráva grécky mýtus Orpheus a Eurydice. V jeho príbehu urobí Orpheus dohodu s diablom, aby získal svoju lásku Eurydice späť. Grécka mytológia nemá postavu diabla. V skutočnosti sa Oprheus dohodne s Hadesom, vládcom podsvetia. (Reverse01)
- Snímek během zahajovacího víkendu utržil v pokladnách severoamerických kin 1 milion a 950 tisíc dolarů – jedná se tak o dosud nejhorší zahájení filmu, který byl uveden ve více než 3 000 kinech. (fiLLthe3DD)