Reklama

Reklama

Alice už tu nebydlí

  • USA Alice Doesn't Live Here Anymore (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Za roli Alice Hyattové, vdovy která cestuje se svým synem napříč Spojenými státy za lepším životem získala Ellen Burstyn v roce 1974 Oscara za Nejlepší herečku v hlavní roli. Režisér Martin Scorsese dokazuje, že s filmem Alice už tu nebydlí, který se odehrává na americkém jihozápadě je stejně režijně silný, jako ve svých filmech z městského prostředí, jež jsou pro jeho tvorbu typické. Film dokonale vykresluje složitou životní odyseu matky za pomoci výkonů dalších hereckých hvězd Krise Kristoffersona, Alfreda Luttera, Jodie Foster, Harveyho Keitela, Vica Taybacka a Diane Ladd. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Film tak dospelý ako len môže byť. Netipoval by som ani náhodou, že toto je jeden z Martyho prvých filmov, čo zároveň hovorí o jeho variabilite, citlivosti a vnímavosti. Príbeh obyčajných ľudí, s obyčajnými problémami, v rámci "bežných" rodinných vzťahov. Film, ktorý má hĺbku, myšlienku...napriek tomu dám radšej prednosť Maestrovmu inému štýlu a filmom. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

U Scorseseho filmů už jsem si zvykl na hudbu u které si věčně podupávám nohama. Jenže u Alice mi lítali nohy v jednom kuse. Zvlášťě ta úvodní, kdy se kamera pomalu dostává do baráčku rodiny Hyattů, ta byla skvostná. A pokud mám mluvit o filmu jako celku, tak nemohu jinak než pochválit zmiňovaného režiséra za obrovsky riskantní plán, který ovšem Martinovi vyšel jak jinak než báječně. Ellen Burstyn už si konečně nebudu pamatovat jen jako nebohou stařenu, která fetišisticky přilnula k reklamám ve filmu Rekviem za sen. Ale od teď bude v mé hlavě zakotvená jako milující, razantní servírka-zpěvačka, která má vyjimečný smysl pro humor. A ten scénář......lahoda! 85% ()

Reklama

JayZak 

všechny recenze uživatele

Pro Scorceseho netypické téma těžkého údělu ženy v podání Ellen Burstynové, která svůj výkon provedla téměř bezchybně. Ale přesto mi tohle dílko úplně nesedlo, bylo zde na můj vkus až moc pláče a celkově je to film spíš pro ženy (kdo by to byl řekl, že to někdy prohlásím o Scorceseho filmu), které si jej podle mě vychutnají víc. 3,5* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Krásna kamera a dobre napísané a zahrané postavy. Viacej netreba. Postavy sa vyvíjajú prirodzene. Príbeh hoci trošku romantizujúci funguje v rámci realistických emócií a vzťahov. Kde našli tak odporného chalana, ktorý to hraje s gráciou nikdy nepochopím. Ellen Burstyn je ale sympatická. Ukazuje množstvo polôh a dejové zvraty prežíva s typickým ženským nadhľadom, ktorý ju núti postupne opúšťať svoje sny a túžby. Skvelý Kristofferson. Prečo ten človek nie je viac známy za to jeho umiernené herectvo a silné charaktery? Každopádne spokojnosť, hoci sa žánrovo nejedná o druh filmov, ktoré by som pozeral neustále. Ale je tam citeľný rukopis a k filmu sa pristupovalo s láskou. Je to vidno nie len v nápadoch, kamere a svietení ale aj v tom že to v zásade všetko skončilo a divák postavy poznal. Dôverne a s pochopením. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak trochu netradičná road movie. Výborne hrajúcu E. Burstyn tu však svojim zjavom a povahovým charakterom zatienil jej filmový syn - Tommy (Alfred Lutter III). Ten mi tu neskutočne liezol na nervy. Mať takého "drobca" doma, tak lámem nad ním varechu každý deň. A s tým je spojená aj väčšina zaujímavých situácií vo filme - konfrontácia medzi matkou a synom tu bola jedinečná, všetko ostatné bolo len také krovie, ktoré miestami trochu nudilo. Aj napriek tomu si však myslím, že si nadpriemerné hodnotenie snímok zaslúži. 75/100 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Snímek byl nominován na WGA Award za nejlepší filmový scénář. (contrastic)
  • Scény z tohoto filmu se staly základem populárního televizního sitcomu Alice. (Terva)

Reklama

Reklama