Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezstarostnému Ryanovi jednoho dne zazvoní telefon, v němž ho neznámá žena prosí o pomoc. Byla údajně unesena, jmenuje se Jessica a jen náhodou se jí podařilo zprovoznit rozbitý telefon. I když je nejdřív Ryan na pochybách, díky telefonu slyší, jak únosci Jessicu bijí. Chystají se zbít i jejího syna, a to se už Ryan rozhodne jednat. Na policii dojde ke rvačce a místní šerifové na něj nemají čas, a tak se rozhodne jednat sám. Sebere auto bezpečnostní služby a únosce pronásleduje. Kvůli baterii v telefonu je však ztratí. Podaří se mu ale zjistit, že únosci se vydali na letiště pro manžela Jessiky, a rozhodne se jejich plán dalšího únosu zmařit. Ryan navíc odhalí i další tajemství - záznam na videokameře, kde se policisté dopouštějí vraždy. Brzy tedy pochopí, že stojí proti zkorumpovaným strážcům zákona... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Chris Morgan .. Čistokrevný příklad filmu, který mohl být hodně kvalitní, ale na větší výšiny v hodnocení je limitován hlavně scénářem (mimo jiné). Tento úděl by šel přehlédnout, kdyby film dostal jen o trochu poutavější vizuální zpracování, lepší režii a ještě více nadhledu (ne že by to šlo brát vážně) nebo naopak vážný tón, apod. Jinak není moc co pitvat, na dané úrovni je vše tak dokonale průměrný a na hranici únosného klišé skvěle fungující polothriller, že se nedá nudit a snímek jde bez úhony jednou přežít. Režisér David R. Ellis, když už nic extra nepředvedl, tak alespoň od počátku nasadí velmi příjemné tempo a nepoleví až do závěrečných titulků. Odpustit se tak dá všudypřítomný product placement nebo kolísající herecké výkony, protože hlavní je zábava a ta se dostaví. 70%. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Ale jděte! Co je to tady zase za hodnocení? :) Vždyť je to zatraceně dobře natočené a kouká se na to jedna báseň. Neřekl bych, kdyby šlo o nějaký těžce intoušský film s ambicemi na desatero Oscarů, ale žehrat nad absencí logiky u zábavné nonstop napínačky, od které se ani nic jiného nečeká, mi přijde dost obscénní. BTW: Ottmanova hudba je nejen skvělá, ale také výrazná - tak by to mělo být u všech filmů. Nepsané heslo filmu zní: důvěřujte svému mobilnímu operátorovi a místnímu policejnímu sboru, ale zase ne moc. ()

Reklama

Arx 

všechny recenze uživatele

Thriller postavený na jednoduché zápletce a v kterém se vlastně pořád něco děje. Film je poměrně krátký a tak neztrácí dech a myslím, že hodně lidí bude i bavit. Celkový dojem ale poněkud sráží naivita a banalita příběhu a také různé nelogické řešení dějových zápletek. Pokud se chcete skvěle bavit vypněte mozek a jen sledujte. U mě je to lehce nadprůměrný film a s odřenejma ušima mu dávám nakonec 4 hvězdičky. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak na mé překvapení hodně kvalitní filmařina. Čekal jsem dobrý film ale spíše v tom smyslu že se budu bavit jako u Hadech v letadel nebo Noc žraloka. Nicméně tenhle film je brán sakra vážně. A to je dobře protože tenhle film mi ukázal že se dá natočit parádní thriller bez větších akčních scén. Co mě překvapilo byly herci. Neříkám že hrály nějak extra ale je tu hodně známých jmen a to potěší. Tak jako potěší Statham kterýmu role sakra sedla. Příběh sice není nijak extra dobrý ale je překvapivý že film s mobilem dokáže takhle zaujmout(stejně jako Telefonní budka). další věc co mě dost zaujala byla kamera která byla parádní a ty nájezdy kamer mi dost připomínaly Hitchocka. Je tu sice pár chyb a nedostatků které mě nutí nedávat filmu plné hodnocení ale rozhodně film doporučuji. Našlapaná jízda. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Možná až příliš bezstarostný akčňák, ve kterém Kim Basinger opravuje telefony a Chris Evans devadesát minut běhá po městě a dělá bordel. Už tehdy jsem věděl, že z toho kluka něco bude. Jason Statham uklizen do pozadí, Jessica Biel je na plátně snad pět minut (všichni tři si to pak vynahradili v konverzačce London), ale celkem to šlape a i když si na to pravděpodobně o hodinu později nevzpomenete, bude vás to bavit. Víc podobně "nenápadných" produkcí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • New Line Cinema si za financování filmu do něj vložilo pár vlastních odkazů. Kromě předsedy studia Roberta Shaye můžete vidět v jedné z vedlejších rolí i producenta Deana Devlina. Ten ztvárnil taxikáře, který veze Ryana. V televizi v domě únosců běží Nezvratný osud 2 a mihne se tu i batoh odkazující na Společenstvo prstenu, tedy odkazy filmů pocházejících z tohoto studia. (imro)
  • Pro scenáristu Chrise Morgana to byl v podstatě celovečerní debut, protože do té doby se mu sice dařilo prodat několik scénářů, ale žádná z jeho prací nakonec nebyla použita. (imro)

Reklama

Reklama