Reklama

Reklama

Beznaděj

(TV film)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Na osamělé nevadské dálnici zastaví vůz manželů Jacksonových policejní automobil. Sedí v něm Collie Entragian, mohutný policista z malého městečka Beznaděj. Místo formální kontroly dokladů ovšem Petera a Mary odveze do městského vězení, kde je již zavřena i rodina Carverových, stárnoucí spisovatel Johnny Marinville a zvěrolékař Tom Billingsley. Collie se dle jeho slov zbláznil a vyvraždil celou pouštní osadu. Dokáží jeho příští oběti přežít a s pomocí věřícího hocha Davida Carvera porazit zlo zmítané Beznadějí? DESPERATION (Beznaděj) je filmovým zpracováním stejnojmenného románu Stephena Kinga z roku 1996. (Goodlooker)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Rypley

všechny recenze uživatele

film jsem neviděl tak nehodnotím, ale musel jsem si dovolit poznámku.=Kniha s českým názvem Beznaděj je fantastické dílo mistra hororu Stephena Kinga. prodává se ve dvojbalení spolu s dalším románem, který se jmenuje Strážci zákona a napsal ho King pod pseudonymem Richard Bachman, Jde v podstatě o stejnou pointu stejně se jmenují i postavy, ale úplně jiný příběh. Knihy jsou velmi dobré, obě, ale dokonalosti dosahují až díky spojení obou knížek. Tak se omlouvám za tuto knižní vložku :-) ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Není to zase tak špatné. Jako skoro každá adaptace Kinga sice docela hloupé, ale proč ne. Líbila se mi celková atmosféra a notně ujetý Pearlman, Ovšem toho malého božího synka bych kopal tak dlouho, že by se ani v nebi nezastavil. Navíc když už nemluvil jako bible, tak byl nějak moc chytrý, nevím jak bych byl spokojený v partě, které šéfuje desetiletý kluk, či kolik mu bylo. Ale atmosféra města je hodně povedená, to rozhodně jo. Je to jednoduše takový čistý průměr, člověka to nějak nenadchne, ale zase si nepodřízne žíly jen proto že to viděl. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Knihu Beznaděj jsem zatím nečetla a tak jsem byla zvědava, jak se mi právě proto tento filmový přepis zalíbí. Možná právě díky jménu Micka Garrise, jehož Osvícení bylo poměrně vydařené (vůbec jsem v tu chvíli nepomyslela na příšernou Jízdu na střele, kterou se tak, pro mě, postaral o nejsprzněnější filmovou adaptaci Stephenova díla), jsem chybně doufala, že Beznaděj by mohla, i navzdory malému počtu procent, nabýt alespoň trochu podobných kvalit. Ze začátku jsem v to ještě věřila, zalíbila se mi lehce psychotická kamera a šílený Ron Perlman. Poté se děj sunul kupředu, ačkoliv mi přišlo, že se vlastně nic podstatného neděje. Pár scének bylo poměrně efektně zvládnutých, ale samotná pointa o onom velkém zlu, mnou zůstala jaksi nepochopena. Ač jsem se snažila, tak k rozluštění tajemství městečka Desperation jsem se nedokázala přiblížit, protože jsem jistý čas před koncem začala tak trošku usínat. Obsáhlá, více než dvouhodinová stopáž dokázala své. Možná, kdyby se jí kousek ubralo, dostala bych se i já k závěru:) Myslím, že kdybych knihu četla, hodnotila bych zcela jistě méně a rozhodně bych si nebrala servítky. Toto mistrovo dílo je jedním z mála, které jsem nečetla před tím, než jsem jej zhlédla. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Další film, který nemůžu porovnávat s předlohou (i když ono je to ve většině případů asi spíš lepší). Bohužel, ničím nevyčnívá, ale ani vyloženě nenudí; nemam moc rád náboženské aspekty, ale sem to prostě sedlo a skvěle to doplňuje atmosféru, neni to nijak přehnané. Co ale přehnané je, jsou některé projevy Taka v určitých záběrech (např. v tom starém filmu). Ty jsou tu vyloženě na škodu - buď měly být udělány pořádně nebo vůbec, atmosféra je opravdu i tak vynikající a film i přes svoji délku nenudí. ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Snaha o co nejvěrnější adaptaci se na tomto filmu nezapře a je vidět na každém kroku. A to je ta největší chyba. Film je hodně nudný, zdlouhavý a naprosto nezáživný. Navíc si myslím, že i toho náboženství bylo trochu hodně. V knize se to ztratilo na tolika stranách, ale tady to bilo do očí. První polovina je vcelku dobrá, hlavně díky přítomnosti šerifa městečka Beznaděj. Potom se nic neděje a závěr je vyloženě k smíchu. 30% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Film měl být původně dvoudílnou minisérií. (Terva)
  • Film byl natočen již v roce 2004. Některé dohady ohledně distribuce jej však pozdržely o dva roky. (Terva)
  • Při přípravě dolu došlo k ošklivé nehodě, kdy bylo zraněno pět lidí a shořelo všechno vybavení. (duklak2)

Reklama

Reklama