Reklama

Reklama

Rupert Pupkin (Robert De Niro) je komik, který je přesvědčený o genialitě svého talentu, přestože nikdy nevystupoval a názor na jeho talent s ním nikdo nesdílí. Rupert je posedlý myšlenkou vystupovat v televizi. Když se seznámí se slavným komikem Jerrym Langfordem (Jerry Lewis) nabude přesvědčení, že mu tato hvězda dopomůže ke slávě. Jerry Ruperta odmítá, a tím pro něj začíná noční můra, neboť Rupert se neštítí ničeho na cestě ke svému cíli. Začíná Rupertova bezohledná hra pronásledování, vydírání a nakonec i únos... (Fine Production)

(více)

Recenze (228)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Po všech těch zde rozboruplných komentářích snad už ani nemá cenu přikládat další potlesk do ohně... ;-) . . . Tak snad jen jednu zásadní citaci z filmu: "...Lepší být král na jednu noc, než blbec na celý život..." (R. Pupkin :-) . . . Líp snad ani tenhle příběh - potažmo film - potažmo...(???) nešlo vystihnout... Tak tedy potlesk Rupertu Pupkinovi!... :--D . . . Tak tedy potlesk Robertu de Niro!! ;--) . . . P O T L E S K . . . ! ! ! - - - - - (Poprvé viděno někdy před lety na ČT, znovu pak 26.8.2008 na ČT2, komentář zde jako mnohý - 26.8.2008) ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Televize je potvora, showbusiness je zrádný, falešný a lidi jsou často pěkní cvoci. Jeden takový buran (Robert De Niro v jedné z nejlepších rolí) otravuje nejen slavného komika v samotném filmu, ale i diváka. Přesně na takové sebestředné blbce jsem naprosto alergický. A právě ti nakonec dosáhnou svých cílů, ať na ně "my ostatní" máme jakýkoli názor. Král komedie vypovídá o mnoha známých pravdách a faktech a navíc ještě skvěle baví. Může mi film nabídnout něco lepšího? ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Při druhém zhlédnutí jsem prozřel. Tohle není o stand-up vystoupeních (i když to De Nirovo na konci je vážně famózní), tohle je o vrtkavosti showbyznysu. Neznám jiný film, kde by se v takové míře skloňovalo jméno hlavní postavy. De Niro opět předvádí svůj herecký koncert a potěšil i Scorsese. Z průměrného filmu se tenhle živelný majstrštyk stal jedním z TOP Scorseseho zářezů. Bylo mi totiž líto, že už končí a odsýpalo to zatraceně rychle. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Nervydrásající film, který ve svém nitru ani není komedií, ale spíše sondou do člověka, který chce být za každou cenu slavný a nedokáže si připustit, že by to mohlo být jinak. Král komedie alias Rupert Pumpkin, jehož jméno každý komolí, je postava z masa a kostí, je průměrný, dělá chyby - a tím je obrovsky lidský a pravdivý. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Paradoxně jsem po čtyřech setkáních s duem Scorsese - De Niro až u tohoto filmu (nejhůře hodnoceného z těch čtyř) přišel jejich společné práci opravdu na chuť. Neříkám, že by Taxikář nebo Zuřící býk byly špatné filmy, to ani v nejmenším. Jen mě prostě nenadchly tak jako Král komedie. A také mi přijde (a to už je asi hodně odvážné tvrzení), že De Niro nikde nehrál líp. Viděl jsem většinu jeho zásadních filmů, Lovce jelenů, Kmotra, Tenkrát v Americe..., a vždy jsem si řekl jen - ,,jo, je to skvělý herec". Ale co předvedl tady, to je vážně mistrovství, dokonalé převtělení. Nemohl jsem z něj spustit oči. Jeho gesta, chůze; intonace, dělá si prostě z divákem, co se mu zachce - teď se smějte, teď se bojte, teď mě litujte... Ostatní mu v tom zdatně sekundují, hlavně fan(t)a(s)ticky věrná Sandra Bernhard. Král komedie je po celou dobu zajímavě napínavý - od prvního záběru víme, že Robert Pupkin (to jméno se často plete) je pošahaný, ale s každým dalším záběrem jsme překvapení, jak moc. Jak to skončí? Jako tragédie nebo jako komedie? Nebudu prozrazovat, řeknu jen, že konec je to krásný. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (32)

  • V přípravě na roli Robert De Niro studoval komické prvky v show Richarda Belzera. (Kulmon)
  • Režisér Martin Scorsese se ve filmu objeví jako řidič zelené dodávky. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel legendární komik Jerry Lewis

Zemřel legendární komik Jerry Lewis

21.08.2017

Spojené státy americké v neděli přišly o jednu ze svých největších komediálních ikon. V 91 letech totiž zemřel slavný herec Jerry Lewis, jehož leckdo zná z Poslíčka, Krále komedie nebo Zamilovaného… (více)

Reklama

Reklama