Reklama

Reklama

Střípky ženy

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragickém domácím porodu se musí vyrovnat s návalem emocí i velkým smutkem a najít cestu zpátky ke svému partnerovi i rodině. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (123)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Pieces of a Woman je krásny film. Mám veľmi rada takéto artové pomaly plynúce filmy. Napriek pomalému tempu a stopáži dvoch hodín tam však nie je ani jedna nudná chvíľka. Úvod je tak dramatický a úchvatne natočený, že si človek ani neuvedomí, že ešte nevidel ani názov filmu. Ten je na scéne asi až po pol hodine, až vtedy som sa asi nadýchla, lebo tá úvodná scénka pôrodu je maximálne napínavá. Samotný názov filmu je veľmi ale veľmi výstižný. Vanessa Kirby je tu fantastická, o tom niet pochýb. Obľúbila som si ju už v seriáli The Crown, kde bola rovnako skvelá a ako princezná Margaret doslova nenahraditeľná! Veľmi dobrá bola aj jej filmová matka. Pochváliť musím aj kameru. Veľmi sa mi páčili všetky tie detailné zábery, napríklad napnuté žily na krku ( veľmi efektívne), zasnežená tvár, tlkot srdca v súdnej sieni a mnoho ďalších. Veľmi uveriteľne pôsobili aj detailné zábery zanedbaných teda neprelakovaných nechtov, nepolievané kvety, neumytý riad, atď. všetko to len zdôraznilo vnútorné cítenie postáv, ich smútok a depresiu. Za zmienku stoja aj problémy, ktorým žena po pôrode musí čeliť a to aj po neúspešnom pôrode, a to záber na toalete na jednorazové popôrodné nohavičky ( to bola sila aj bez slov) alebo vytekajúce mlieko či boľavé prsníky. Naozaj dramatické aj bez jediného slova. Veľmi citlivá téma, veľmi silný príbeh jednej ženy. Vrelo odporúčam, aj keď to určite nie je pre každého. Napríklad môj manžel by sa pri tom unudil alebo zaspal. Ja ako žena a matka som sa v tom našla a keď skončil film, išla som sa pozrieť na moje spiace detičky. 4,5* ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Vanessin výkon patří bezpochyby mezi ty nejsugestivnější, které jsem v posledních letech viděla. Úvodní sekvence (teprve po ní se zobrazí název snímku) obsahuje jen velmi málo střihu a je tak působivá, že ji rozhodně nedoporučuji nastávajícím maminkám. Vanessa dosud nerodila, o to je její výkon obdivuhodnější a ocenění bych jí rozhodně moc přála. Jak už zmínili jiní přede mnou, zbývající hodina a půl už nedosahuje kvality úvodu, pokračuje jako standardní rodinné drama, které ve svém závěru snad až příliš filosofuje. Ale skoro bych se vsadila, že "porodní úvod" se bude promítat na filmových školách. Skoro 4*. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zase ultra ťažká dráma. Dá sa ale vcítiť do hlavnej postavy, len neviem, či zásluhou Kirby alebo scenára. Rozhodne pôrod zahrala tak, že som tlačil aj ja. Či to ale bude stačiť? ( spomeňme si na Maršmelouna Aliho, ktorý prvú sošku dostal za oveľa, oveľa menej ) Film ktorý si nedáte len tak s chlebíkom, dokonca ani s tlačenkou, je premrštene dlhý a náročný, ale po jeho pozretí snáď všetky budúce mamičky prehodnotia pôrody doma. Dúfam. 2 z 5 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ten film má skoro všechno co by měl mít.Slušnou kameru,dobré herce a silné téma - ať už jde o domácí porod,který je vždy velké riziko,tak srovnávání se se ztrátou dítěte.Přesto to ale dohromady nevytváří celek který by fungoval tak jak by měl a výsledek je podivně a těžko popsatelně sterilní a nedokáže vyvolat ty emoce který by měl a chtěl.A to je škoda,protože někde v jádru to je dobrý film a já sem byl připraven se nechat převálcovat a dojmout.Bohužel nepovedlo se a Pieces of Woman se tak zařadí do skupiny filmů,které není od věci vidět,ale divákovi nic nedají,ale ani nevezmou...60% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Evropský film v americkém provedení. Dosti divný pakůň. Ale on běhá. A docela dobře závodně. Asi sice ne na první pozice, ale je to pakůň černý. Film začne dosti divně. Kupodivu hned tím, co by spousta lidí popsalo jako zázrak. Porod. Ten je asi popsán autenticky, ale upřímně i docela komicky. V celku jsem si myslel, že jestli to takto půjde dál, tak tento film mě silně obejde ve všem možném. Nakonec se ukázalo, že toto je více asi umělečtější, sofistikovanější a sušší Manželská historie. A opět na Netflixu. To skoro ani nezní jako náhoda. Nakonec se celý film dost dostane do festivalového ladění, které mi nakonec velmi sedne. Neuvěřitelným překvapením je hudba, která zní jako od skladatelského mistra z minulých století a on je to menší návrat legendy Shora. Plus k tomu sympatické i děsivé herecké výkony a obecně zajímaví souhra celého vedení filmu. Vlastně skoro takový filmově genetický experiment, který začal dosti pochybně, ale vyklubalo se z něj opravdu něco zajímavého. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Scénář byl napsán na základě vlastních zkušeností scenáristky Kata Wéber a jejího partnera, režiséra Kornél Mundruczó, kdy během těhotenství Katy přišli o dítě. Jejich neschopnost vyrovnat se se ztrátou přiměla Katu dočasně se přestěhovat od partnera do Berlína, kde sama napsala scénář. Později vysvětlila, že psaní příběhu pro ni fungovalo jako forma terapie. (MarLin)
  • Film měl premiéru 4. září 2020 na Benátském filmovém festivalu. (filmovyfan)
  • Úvodní 30minutová sekvence narození dítěte se natáčela po dobu 2 dnů a vyžádala si 6 pokusů. (Kuzmik)

Související novinky

Festival v Benátkách zná vítěze

Festival v Benátkách zná vítěze

13.09.2020

Navzdory probíhající pandemii koronaviru tento týden proběhl 77. ročník filmového festivalu v Benátkách, pochopitelně za přísných ochranných opatření. Naštěstí však vše proběhlo bez problémů a my tak… (více)

Reklama

Reklama