Reklama

Reklama

Sputnik

Trailer

Obsahy(1)

Vzhledem ke svým kontroverzním metodám je mladá lékařka Tatiana Yurievna (Oksana Akinshina) na propasti ztráty lékařské licence. Její kariéra však možná neskončila. Poté, co je Tatiana přijata armádou, je přivedena do zabezpečeného vědeckého výzkumného zařízení, aby vyhodnotila velmi zvláštní případ, případ Konstantina Sergejeviče (Pyotr Fjodorov), kosmonauta, který přežil záhadnou vesmírnou nehodu a vrátil se na Zemi jedinečně pozměněn: uvnitř něj žije něco, co se ukazuje až pozdě v noci. Armáda však má zlověstné plány. Tatiana chce zabránit tomu, aby vojáci zabili Konstantina. A stvoření samo o sobě prospívá ničení. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ruská variácia na Votrelca. Ale neodohráva sa to v budúcnosti vo vesmíre, ale v Rusku v roku 1983, takže si užijeme aj nejakých tých zákerných komunistov, ktorým sa nedá veriť. Hlavne to ale nie je atmosférický horor ale drvivú väčšinu filmu to je pojaté psychologicky. Skúma sa jak príšera, tak aj hostiteľ s ktorým je neustále v symbióze. Doslova si jak u psychológa rozprávajú o svojich snoch s odvážnou ruskou doktorkou. No a na konci sa dočkáme trochu akcie. Zahraté to je dobre. Najviac ma bavil Semiradov, ktorý to tam mal všetko pod palcom. Bol presvedčivý v každej polohe. Od chápavého šéfa po akčného hrdinu, ktorý tam pobehuje so samopalom. Mínusom je stopáž. Chcelo by to o takých 10-15 minút skrátiť a občas sa tá doktorka správala dosť hlúpo a nevedecky. Ešte spomeniem hudbu. Na jednej strane sa mi páčila, ale na druhej strane miestami k scénam príliš nepasovala. To neustále monumentálne bubnovanie aj keď postava ide z jednej miestnosti do druhej bolo trochu smiešne. Takže výsledkom je zaujímavá variácia na Votrelca, ale len tak na jedno pozretie. 6/10. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Jisto jistě se nechali ruští scénáristé inspirovat snímkem Život a lehce by mohl navazovat. Stejně tak i celkem podařenou vizuální stránkou nezvaného návštěvníka podle Ridleyho slavnějšího díla. Rusové mají navíc obrovskou výhodu, že pokud chtějí navodit temnou a surovou náladu sovětského svazu v podstatě nemusí jezdit daleko a stavět předrahé kulisy. Ono se toho zase moc na tom venkově kousek za velkými městy nezměnilo, zvlášť na tajných vojenských základnách. 60% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo ▐ Rusi vedia milo prekvapiť! Rok 1983, vesmírny program beží na plné obrátky, kozmonauti núdzovo pristávajú... a začne výskum prečo, čo sa stalo? Poctivo vykonštruované sci-fi, ktoré zbytočne nepreháňa, drží sa v znesiteľných medziach. Vizuálne podmanivé, technicky zvládnuté a herci upútajú. Dá sa povedať že Rusi si natočili svojho Votrelca. Spokojnosť. /60%/ ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem si užil. Ruská verze filmů Life a Alien. Mělo to dobrý nápad a potvora vypadala hezky. Hutná atmosféra a opravdu luxusní soundtrack. Líbilo se mi jak mimozemská entita fungovala. Filmy tohohle typu prostě můžu jo a taky jsem čekal, že se to bude odehrávat ve vesmíru a to se neodehrává o to zajímavější. 75% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že mě Sputnik sedne víc. Rozjíždí se slibně, ale poté se posunuje místy pro mě nechtěným směrem. Zkrátka přál jsem si nějakou tu variaci Vetřelce se vším co k tomu patří, místo toho jsem dostal spíše drama plné dilemat. Nejvíce se mě líbil hlavní záporák, ten by si zasloužil podstatně více prostoru a i nějakou tu západní produkci. Ksicht na to rozhodně má. 50% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Kyle MacLachlan a tajemný horor od A24

Kyle MacLachlan a tajemný horor od A24

26.07.2024

Oblíbený americký herec Kyle MacLachlan (Městečko Twin Peaks, Fallout) se opět ocitne uprostřed zlověstného maloměstského mystéria. Zahraje si totiž jednu z hlavních rolí v chystaném hororovém filmu… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama