Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla May malá, měla jediného přítele - ručně vyrobenou panenku Suzy. Teď je May velká a jejím jediným přítelem je stále Suzy. Pak se ale May seznámí s filmařem Adamem. Věcí, která se na něm May nejvíce líbí, jsou - jeho ruce. U další známé, Polly, obdivuje její krk. May se prostě na lidech líbí jen některé části. A protože ví, že jediná možnost, jak získat přítele, je ručně si ho vyrobit, pustí se do toho. Začne z uřezaných lidských částí skládat ideální tělo. Není pravda, že by May neměla ráda lidi. Má je ráda. Částečně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že som ten film asi po polhodine prepol, pretože to bola nuda na úrovne teenie seriálu, ale cca. po 5 minutách som sa k nemu vrátil a dopozeral som ho. V 2.časti sa to rozbehlo a celkovo tento moderný frankensteinovský film zaujme akurátne krvavými scénami a ešte tá podivínka nehrala úplne zle. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Dost náhodně sem to zapnul na běžně tragickým kanále Film +, ale...asi sem divnej nebo mám prostě rád divný lidi, ale ta sadistka byla rozhodně milá a s každou další cigaretou přitažlivější. Antifeministický ztvárnění lesbiček jako cheerleader s krásnejma nohama a Anička Faris s vyplazující jazýček konvenuje mý macho vizi světa. Napětí sice není budováno klasicky hororově a spíše si vyšlo na rande s komedií, ale absence klasických teen lekaček je dosti sympatická, zvlášť je-li nahrazena až japonsky ujetým chováním postav v kombinaci s cool roztomiloučkejma vraždama. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 4/10 Efekty 8/10/// +moje oblíbená Anna Faris, celé je to zvrácené -škoda, že to nemá moc atmosféru a film je téměř bez hudby/// Hlášky z filmu: "Když nemůžeš mít přítele, tak si ho udělej." "Líbí se mi tvoje ruce." "Jak se má Luppy? Luppy je v Pytli." "Líbí se mi tvoje tetování." Příjde borec na veterinu: "Dobrý den mám problém, když jsme odjížděl na dvolenou, můj pes měl 4 nohy, když jsem se vrátil má jen tři a když mu hodím míček tak nic, prostě za ním neběží. Můžete mi nějak pomoct?" "Máš pěkný faifky." "Tak teď si viděl co mám v mrazáku, budeme přátelé?" "Líbí se mi tvůj krk" ...Prostě síla. Teď jsem to viděl potřetí, takže už mě to nějak netáhlo. Ale když jsem to viděl poprvé, byl jsem z film docela vyřízenej. Navíc film má i silné scény: May se stará o nevidomé děti, přinese jim na ukázku panenku, která je schovná ve skleněné skříňce. Děti chtějí vidět panenku, sápou se po ni a rozbijou skříňku. Na to někdo zakřičí, že panenka je venku a všechny děti se dál po ní sápou a přitom se plazí po ostrém skle a pořádně se pořežou. Druhá scéna je v závěru. May má složenou svoji panenku z jednotlivých částí, už chybý jen oči, co myslíte že udělá? Netradiční a dost hustej film, jak říkám napoprvé mě odrovnal./// Celkem 71%/// ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

May se možná až příliž zajímá pouze o hlavní (kladou/zápornou) hrdinku a vykreslení její psychyky.Ostatní postavy nedostávají žádný prostor a tím pádem jim nemůžete ani fandit a pripadáte si tak trochu jako psychiatr a ne divák koukající na film.Stejně si ale May ** zaslouží,zejména za psychologii hlavní postavy a některé záběry. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Příběh tak trošku jiné, ale rozkošné (sladká Angela Bettis ) dívky a její cestou za štěstím. Místy roztomilé, místy dojemné, místy šílené, ke konci hodně krvavé ale co hlavní - originální. Já si to užil a nebál bych se označit film vedle žánrů jako horor/thriller/drama i romantický. Na mě to fungovalo, rozhodně to není povrchní snímek - 7.5/10. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Jméno přítele, kterého si May nakonec vytvoří, je Amy, což není jen anagram May, ale i slovní hříčka na Ami, což znamená francouzsky přítel. (hladass)
  • Režisér Lucky McKee si ve filmu střihl malé cameo, jako muž, který byl se svou přítelkyní ve výtahu. (hladass)
  • Anna Faris přijala roli Polly, protože se jí zdálo vzrušující hrát lesbu, která se „zamiluje“ do podivné dívky, která má chuť si poskládat z lidských částí svého vlastního kamaráda. (lyukassza)

Reklama

Reklama