Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní kanadský slasher, u něhož je nutnost vidět UNCUT verzi. Vše se točí, jak už název napovídá, kolem svátku sv. Valentýna v městečku Valentine Bluff, kde se stala zrovna tragédie. Zasazení do tohoto časového úseku se povedlo, jelikož jde o přímou konfrontaci sladkých srdíček a parádních gore scén. Opravdu vydařený je i vrah, jehož tvář zahaluje plynová maska a v ruce svírá pořádnej krumpáč. Prostředí dolů přidává na děsivosti a samotné vraždy jsou také parádní. Kupodivu mne nezklamaly ani herecké výkony, což je u slasheru docela výjimka. Rozhodně jeden z nejlepších slasherů, který dokáže konkurovat, jak 'HALLOWEENU', tak 'FRIDAY THE 13TH'. Pro fanouška nutnost, pro mě srdcovka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Valentýnská pomsta“ není špatná. Podařil ose vytvořit vraha, který má docela dobrý potenciál a skoro se divím, že se z toho nestala série. Na druhou stranu je to asi dobře, protože to hlavní, co mohl film využít – prostředí, svátek Svatého Valentýna – je v tomto filmu využito dostatečně a další díl už by ničím moc výjimečný nebyl. Dobrý slasher z počátku 80. let. Tohle období podobným filmům slušelo. ()

Reklama

iolaos 

všechny recenze uživatele

(full uncut) ... nutno podotknout, ze minula verze My Bloody Valentine nestala skoro za nic... jedinou věcí, ktera zdobila obě verze bylo famozni reseni maškary vraha (Gasmask je super napad !!!)... a ikdyz level technickeho reseni gore effektu v této necenzurované verzi je možná zastaralý a v některých scénách odbytý, davam i tak absolutni hodnoceni. Po "pátku" part 3 a 4 je valentýn třetí nejlepší vyvrazdovačkou z amerického kontinentu ,kterou jsem měl možnost vidět. Doufam, že 3D remake bude stejně zábavný... Slasher ! 9,9/10 ()

topi 

všechny recenze uživatele

Klasický slasher ze zlatých 80. let, kdy se tyhle snímky rojily jako houby po dešti. Tenhle kousek rozhodně patří mezi ty lepší, skvělá atmosféra a krásné mordy! Ovšem jedině uncut verze, pamatuju si, když film vysílala Tv stanice Nova a byl tak zásadně sestříhán, že nestál ani za zlámanou grešli. Nevystříhaná verze je pravým šálkem osmdesátkových vyvražďovaček. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Standardní slasher, který se svezl hned na první vlně vyvolané Pátkem třináctého nepřináší nic moc nového, ale ani výrazně nenudí. Vrah v hornickém overalu by bohužel svou nezajímavostí mohl směle konkurovat většině komentářů na čsfd a je tak nejslabším článkem jinak pohového filmu. Více: http://blog.obitus.cz/2008/02/valentnsk-zabjen.html ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Film se natáčel v autentických dolech, sahajících až 275 metrů pod zem. V dolech mohlo být použito pouze specifické osvětlovací zařízení kvůli potencionálnímu nebezpečí výbuchu metanu. (oje)
  • Název filmu inspiroval kapelu My Bloody Valentine, jakožto ikonu devadesátých let, a ztělesněním pojmu shoegaze, k vytvoření jejich vlastního názvu. (sakuL_)

Reklama

Reklama